Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Na Korfu jsem byla před 8lety, toaletak se normálně mohl házet do WC. Ostrov je moc hezký, autem jsme ho projeli celý.
A jinak k tomu házení papíru do koše a ne do WC. Na to se dá zvyknout. Nikdy to nesmrdělo, naopak vždy perfektní čistota, všude, kde jsme byli. Je pravda, že jsme měli na Řecko vždy pěkné ubytování. Zkraje jsem k tomu také byla nedůvěřivá.
I dcery, když jely poprvé do Řecka, tak z toho byly nesvé. Ale bohatě to vyváží všechny ostatní plusy Řecka. Z přímořských destinací Evropy tam jezdíme nejraději. Řecko má prostě svoje kouzlo a je tam nádherně ve všech směrech.
@Anonymní píše:
A jinak k tomu házení papíru do koše a ne do WC. Na to se dá zvyknout. Nikdy to nesmrdělo, naopak vždy perfektní čistota, všude, kde jsme byli. Je pravda, že jsme měli na Řecko vždy pěkné ubytování. Zkraje jsem k tomu také byla nedůvěřivá.I dcery, když jely poprvé do Řecka, tak z toho byly nesvé. Ale bohatě to vyváží všechny ostatní plusy Řecka. Z přímořských destinací Evropy tam jezdíme nejraději. Řecko má prostě svoje kouzlo a je tam nádherně ve všech směrech.
Ani my tam nikdy nic necítili ![]()
Syna dokonce i doma občas utírame vlhcenyma ubrouskama a pokazdy s tím nejdem do popelnice, ale hodime to do koše na wc a nic citit není.
Stejně jako s každou vložkou nejdu do popelnice, s každou plinkou..
Tak já jsem byla na Krétě 3×,4× na Rhodos, 2× na Kypru a vždy jsme házeli toaletak normálně do wc. Nikdy nikde žádná cedule že se to nesmí ani delegát nám to nikdy neříkal. Takové story jsem tedy taky slyšela, já s tím zkušenosti nemám.
Pokud chcete více informací o Korfu, tak jeho „popularizátorkou“ v Čechách je Pavla Smetanová. Píše knížky o Korfu, blog Ostrovanka. Na FB : Pavla Smetanová Greek
Ale teď jsou na Korfu nějaké opatření. Jedna turistka z Belgie tam už stačila po otevření hranic přivézt koronavirus. ![]()
@jopo píše:
Tak já jsem byla na Krétě 3×,4× na Rhodos, 2× na Kypru a vždy jsme házeli toaletak normálně do wc. Nikdy nikde žádná cedule že se to nesmí ani delegát nám to nikdy neříkal. Takové story jsem tedy taky slyšela, já s tím zkušenosti nemám.
Nikde na reckych ostrovech se papir nesmi splachovat. Piktogramy jsou i na kazdem wc Byli jsme na ruznych ostrovech vicekrat a opravdu nikde. Hazi se do kose vedle toalety.
Dnes budem mit kratkou noc, v 5 rano letime na Zakynthos ![]()
@Konnny viděla jsem pouze třeba v tavernach, na výletě. V hotelu nikdy, žádný piktogramy ani delegát to nikdy neříkal. Toť má zkušenost X krát.
@Konnny jo a užijte si dovcu. Nás to letos neláká, já bych si to neužila už jen ta cesta v letadle s nahubkem je na ![]()
@jopo píše:
@Konnny jo a užijte si dovcu. Nás to letos neláká, já bych si to neužila už jen ta cesta v letadle s nahubkem je na
@jopo píše:
@Konnny viděla jsem pouze třeba v tavernach, na výletě. V hotelu nikdy, žádný piktogramy ani delegát to nikdy neříkal. Toť má zkušenost X krát.
Spali jsme na ostrovech vzdy jen v hotelu, ma zkusenost je proste opacna.
@jopo… V Řecku se použitý toaletní papír nehází do WC, ale do odpadkového koše. Je to tak v jejich domácnostech, v apartmánech i v hotelích. Odpadní systém v Řecku je totiž složitý a lepší je nesnažit se ho pochopit, natož spatřit.
Na Korfu jsme byli a v pohode. Jidlo dobrý. Zazemi hotelu taky… pro děti jak dělaný. I s animacnim programem. Bylo to blizko od letiště tam je to snad všude blizko, take jsme objeli i hodně plazi.
@Anonymní píše:
Ani my tam nikdy nic necítili
Syna dokonce i doma občas utírame vlhcenyma ubrouskama a pokazdy s tím nejdem do popelnice, ale hodime to do koše na wc a nic citit není.
Stejně jako s každou vložkou nejdu do popelnice, s každou plinkou..
To ale za mě nejde srovnávat s cizíma posranyma papírama v restauracích atd… Ale já byla zřejmě na jiným Korfu. V květnu tam bylo teplý moře.
@Bubla Bůčková píše:
To ale za mě nejde srovnávat s cizíma posranyma papírama v restauracích atd… Ale já byla zřejmě na jiným Korfu. V květnu tam bylo teplý moře.
Bavíme se tu hlavně o tom ubytování..
A tom je to prostě v pohodě.
V restauraci jsem tam teda na záchodě asi ani nebyla, na letišti jo a nic cítit nebylo.
Ono i v Čechách na různých veřejných zachodech vidíš a cítíš ledacos
a to se u nas může toaletak splachovat, ale zas jsou všude cedulky, ze vložky, tampony a vlhceny ubrousky se fakt nesplachujou ![]()
Není to tak dlouho co tu byla podobná diskuse a nekdo tam psal, že toaletak splachoval, no co, ten jeden malej kousek přeci nevadí..
Tak věřím, ze se najdou i blbky co si reknou no co, jedna splachnuta vložka nevadí, navic když to není u mě doma, ze jo
@Anonymní píše:
Také jsem na Korfu nikdy nebyla. A chtěla jsem několikrát, ale nějak to nevyšlo nebo jsme chtěli jet v červnu, a to by tam bylo studené moře. Řecko máme projeté hodně (Kréta snad 4×, Rhodos 2×, Kos 2×, Zakynthos…) Letos jsme koupili ve FM Korfu teď v červenci. Tak jsem zvědavá. Jedeme do Agios Georgios. Vypadá, že jsou tam široké, písečné pláže.
Tam jsme presne byli. Plaz uzka a more tak melke ze se nedalo poradne plavat ani dost daleko od brehu. ![]()
Také jsem na Korfu nikdy nebyla. A chtěla jsem několikrát, ale nějak to nevyšlo nebo jsme chtěli jet v červnu, a to by tam bylo studené moře. Řecko máme projeté hodně (Kréta snad 4×, Rhodos 2×, Kos 2×, Zakynthos…) Letos jsme koupili ve FM Korfu teď v červenci. Tak jsem zvědavá. Jedeme do Agios Georgios. Vypadá, že jsou tam široké, písečné pláže.