Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@Envie Upřímně ono stejně sedne každé pokožce něco jiného. Weledu jsem měla na mytí až batolat. Tělo jsme natírali obyčejným čištěným slunečnicovým olejem z lékárny. Druhé dítě má hrozně citlivou pokožku a welleda na zadeček mu vůbec nevyhovovala. Naopak právě ta chemie včetně avirilu, klasického dětského mýdla atd. mu jediná dělá dobře/zabírá.
@Envie píše:
Aviril, sudocrem atd.jsou s prominutim nejvetsi sr…prectete si slozeni a vygooglete, co ty chemicke nazvy znamenaji.![]()
Jinak ja jsem zatim tehu, ale mam pripravenou weledu, manufakturu a co jsem slysela tak bubchen je uzasny. Jeste se mi hodne libi prirodni kosmetika od Karla Hadka, ale tu jsem zatim nekupovala kuli trvanlivosti a skladovani v lednici. Takze ja sazim na weledu. Je I pro alergiky, atopiky atd.
Já koupila šampon od Bubchen a pálí v očích. Tím u me tahle kosmetika skončila. A my se divili, proč si malá odmyta mýt vlasy ![]()
@AstraG píše:
@pikola a který šampon nepálí?
Měla jsem Klorane, Sebamed myslím a teď mám nějaký Bellybottom - ten je nějaký bez vsehomoznyho a má po něm hezký vlasy. Ale mělo by to nám něm být napsané, nenapadlo mne, že dětsky šampon může pálit ![]()
Pro novorozence jsme měli snad nějaký na ty šupinky, ale ona neměla ani šupinky ani vlasy ![]()
@pikola já zas měla za to, že v očích jsou nepříjemný všechny. Děti už mám větší, takže to nijak neřeším a kupuju podle vůně, nebo se myjou mým.
Dětem staci na umyvani vlasku cista voda, zadny sampon nepotrebuji
@Levandule121 můžu se zeptat kolik stojí v lékarně ten čištěný slunečnicový olej?
@daydis2 muzes koupit i bio slunecnicovy olej, ja ho pouzivam na vyrobu bylinnych olejicku.
Ze začátku si myslím že bohatě stačí krém na opruzeniny, nějaký olejíček po koupeli, nebo do koupele, a v zimě i krém proti chladu.. teď se teda rozhoduji mezi Alverdem, Bubchenem a sebamedem… uvidím co mimču sedne nejvíc, abych nakonec neskončila u toho avirilu ![]()
@daydis2 píše:
@Levandule121 můžu se zeptat kolik stojí v lékarně ten čištěný slunečnicový olej?
Já už si to přesně nepamatuji, je to už skoro 6 let.
Ale byla to vysloveně směšná částka. Třeba 50 Kč?
@Levandule121 píše:
Já už si to přesně nepamatuji, je to už skoro 6 let.Ale byla to vysloveně směšná částka. Třeba 50 Kč?
Díky ![]()
Dětská doktorka mi doporučila mýdlo sebamed. Používám ho cca 2× do týdne. Obličej myji jen vodou a pak tam dám trošičku mýdla a pokračuji od vlásků dál. Na zadek používáme převážně bepanthen. Neolejíčkuji vůbec (malá není suchá), max pipinku po umytí čistím olejíčkem a máme myslím slunečnicový. Dokonce nám ho předepsala doktorka. A na zimu budu používat asi infadolan, aby malá neměla namáhanou pokožku venku. ![]()