Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Přeji krásný den, je tady některá maminka z Moravskoslezského kraje, která si pořizovala výbavičku - nové věci - v období 09/2014-06/2015? Ráda bych za menší odměnu „odkoupila“ účtenky za některé položky. Případně pokud by někdo účtenky daroval. Pokud se ptáte proč, tak dotazy ráda zodpovím do zprávy. Předem všem děkuji a přeji nádherný den
![]()
Příspěvek upraven 03.10.15 v 08:13
Myslim, ze toho moc nesezenes, jelikoz kdo neco v tomto obdobi porizoval, tak si bude chtit ucet nechat kvuli pripadne reklamaci.
Přesně tak, kvůli reklamaci ti asi nikdo nepomůže. Navíc jediný důvod pro potřebu účtenek na něco, co jsi nekoupila, mě napadá že potřebuješ navýšit výdaje pro soud nebo tak něco kvůli výživnému. Pro mě to smrdí podvodem, takže i kdybych měla, tak tomuhle bych určitě nenapomáhala. Pokud ti křivdím tak promiň, ale když k tomu nenapíšeš více, tak mě napadá jedině tohle
@terrka83 píše:
Přesně tak, kvůli reklamaci ti asi nikdo nepomůže. Navíc jediný důvod pro potřebu účtenek na něco, co jsi nekoupila, mě napadá že potřebuješ navýšit výdaje pro soud nebo tak něco kvůli výživnému. Pro mě to smrdí podvodem, takže i kdybych měla, tak tomuhle bych určitě nenapomáhala. Pokud ti křivdím tak promiň, ale když k tomu nenapíšeš více, tak mě napadá jedině tohle
tak nějak.. účtenek tu mam hafo, i na věci, které dávno nemám, ale tohle je prostě špatně.. Napadlo mi to samé, co Tebe.
Navíc bych si dala být tebou pozor, podle tvých minulých diskuzí to opravdu hledáš pro soud, tak ať se to nakonec neotočí proti tobě. Stačí protistraně někde náhodou narazit na takovou diskuzi a spojit si to s tebou a u soudu ti to pěkně zavaří, o co jsi se snažila, i kdyby ti teď už nikdo žádnou účtenku neprodal a ty byla čistá jako lilie
@terrka83 @martina.se Ano, hledám to pro sou, ale spíš jde o to, že spoustu věcí jsem dostala jako dárky od příbuzných - sestřenka mi dala postýlku s matrací, autosedačku jsem dostala od taťky, monitor dechu od kolegyň v práci apod. o oblečení ani nemluvě. Nechci nikomu křivdit, ale tímto mi moje rodina a přátelé ušetřili spoustu nákladů. Kvůli pořizování výbavičky a kvůli přechodu na mateřskou jsem se musela přestěhovat ke své matce (abych ušetřila) a udělat spoustu dalších ústupků. Otec malé momentálně používá to že bydlím u matky proti mě u soudu (že mě má živit ona apod.), o malou se nestaral, nikdy nic nepřispěl a ještě ji neviděl a žádá si o střídavku. Dělá jen naschvály, aby se vše prodlužovalo. Nechci účtenky na žádné vybavení, které doma nemám, chtěla bych u soudu pouze předložit to, co skutečně doma mám, ale nemám na to účty. Snad je to aspoň trochu pochopitelné, nevím jak jinak bych to vysvětlila.
@Weušák pokud jsi to dostala jako dárky, nemůžeš žádat, aby Ti to ex proplatil
Jako kam to ten svět spěje.. však jsi to neplatila, tak o co Ti jde?
@martina.se píše:
@Weušák pokud jsi to dostala jako dárky, nemůžeš žádat, aby Ti to ex proplatilJako kam to ten svět spěje.. však jsi to neplatila, tak o co Ti jde?
Ono to není jen tak, že to po něm chci. I v žalobách mám, že po něm nechci náklady spojené se se soudním jednáním a i přes to mi začal dělat dost ošklivé naschvály a to jsem mu navrhovala několikrát dohodu. Možná, než mě začneš odsuzovat, tak bys o tom co se v mém životě děje musela něco vědět ![]()
@Weušák píše:
Ono to není jen tak, že to po něm chci. I v žalobách mám, že po něm nechci náklady spojené se se soudním jednáním a i přes to mi začal dělat dost ošklivé naschvály a to jsem mu navrhovala několikrát dohodu. Možná, než mě začneš odsuzovat, tak bys o tom co se v mém životě děje musela něco vědět
mi stačí číst toto ![]()
To že bývalý operuje s tím, že se má o tebe starat matka a chce střídavku, tím se neoháněj, to jsou jenom výhružky, každá soudkyně tohle smete bez mrknutí oka ze stolu - ještě když se s dítětem nestýká. Chápu že s ním máš asi dost problémů, ale pořád podvod je podvod - nechápu proč chceš peníze za něco, cos nekupovala. To je jako by si tvůj ex sehnal doklady na tu tvojí postýlku nebo cokoliv jiného a řekl, že ji kupoval on - že od ní má doklad a ty ne, anebo by si sehnal doklady o tom, že dítěti kupoval spoustu dárků, věcí a oblečení, i když by to nebyla pravda. To by se ti asi taky nelíbilo a zajímalo by mě, jak bys dokazovala, že to není pravda. Když se ti ale nepříčí dělat taková svinstva, tak s chutí do toho, určitě se někdo najde, kdo ti pomůže…