Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Slyšela jsem , že kosmetika Johnsons není dobrá pro miminka je dost parfemovaná a zpusobuje pupinky.Už mi to pár maminek řeklo.koupila jsem vše od Hippu.Jaké máte vy do porodnice či doma použivaté pro novorozeně?A taky jsme koupila fialový olejíček Aviril, krásně voní a já se sním také mažu je fajn.
Já taky nemám s Johnson moc dobré zkušenosti. Po nějaké době se u malé začal oběvovat ekzém tak jsem ji hned vyměnila za Niveu a používám ji do těď a to je dceři skoro 6let a hodlám ji kupovat i u prďolky co se narodí.
O Johnson jsem slysela, ze se v nem vyskytlo cosi skodliveho. A v porodnici rikali, ze na nej maji mimca casto alergii.
měla jsem mycí emulzi sebamed (bez parfému) a olej od Bübchen. Na opruzeniny Sudocrem. Myslím, že to bylo všechno.
Nám se malá osypala po Johnsons, Nivee i Hippu.
Nakonec jí aspoň sedla Weleda. Sudocream nám teda jako jediný z těch komerčních výrobků sedl… ![]()
Začali jsme s emulzí Oilatum do koupání (je na suchou kůži), pak Bübchen a na zadeček Bepanthen.
O Johnsonu se říká, že je z ropy, zkusila jsem ho a nesedl, takže za mě jedině Nivea, ale čím míň tím líp, koupu obden, v čisté vodě, pak namáznu krémem Nivea baby. Na prdelku jsem mázla občas Sudokrem, ale orpuzeniny nemáme, takže už ani to nepoužívám, jediné co tak dětský zásyp Aviril na novorozenecké akné, krásně to vysušil a akné zmizlo ![]()
Já myji malého jenom v čisté vodě, mažu buď Excipialem a nebo Sebamedem. Na prdelku nic, občas sudokrem. Myji mu zadek několikrát denně vodou.
O Sudocremu jsem slyšela, kamarádka ho použivala na 3děti je prý výborný.Nivea je určitě super i já se sní mažu, občas lepší než dražší krémy.
Johnson´s baby dávám až teď a v pohodě. Ale taky jsem ho ze začátku nedávala kvůli tomu co se říká… a na každém šprochu pravdy trochu. Na novoška jsem používala: Bubchen mléko, do koupele buď bubchen koupel, nebo Hipp,nebo balneum hermal, na dupku bepanthen. Pak jsem to více méně střídala. Každému miminku sedí něco jiného.
Používám konopnou Cannaderm. Je skvělá! Koupíš v lékárně nebo v e-shopu.
Jinak holky,teď jsem zjistila,že Johnson´s baby - koupel má změněné složení - je už bez parabenů. Mám lahvičku od koupele koupenou před rokem a něco (mám v ní už něco jiného) a teď novou, a opravdu v té staré je ve složení několik parabenů a v nové už ne.
Jinak na dupku se mi teď hodně zalíbila weleda.
Nejlepší je koupat mimčo ve vodě s troškou octa nebo mořské soli. To je to nejlepší ![]()