Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Poraďte prosím, kde na internetu koupit stavební kostičky nebo lego pro ročního. Představovala jsem si nějak tohle:http://www.maxikovy-hracky.cz/…i-20k-abrick ale našla jsem to jen v jednom obchodi a je tam jen 20 kostiček, chtěla bych větší výběr… Děkuji
No já koupila v Globusu velký pytel různých kostek a k tomu navíc tri mašinky. Velikostí jako Duplo. Tohle je fakt velký.. Maj to i u Vietnamců a pasují na ty z Globusu, takže doma pořádáme obr stavební akce
![]()
Bud Duplo nebo Žako. Tyhle velke kosticky mivaji v Kauflande, v Dracku i v kazdem vetsim marketu. Je toho velky pytel + napr. podvozky pro auticka, strisky apod.
Dcera ma Duplo.
Kostky v odkazu maji v temer kazdem hypermarketu a hrackarstvi.
Ja jsem detem poridila od roka Lego Duplo. Tyto kosticky co mas v odkazu jsem nedavno vyhodila - nekolik jich deti roslaply a jak je to prece jen tenci plast (oproti Duplu) tak se rozlomily a byly pekne ostre a nebezpecne - takze letely do kose.
S Duplem si vyhraji, mame i vlacek. Pokud Ti Duplo prijde drahy, zkus kouknout na levnejsi verzi Jixin.
Ja jsem poridila nejdriv v cca 8 mesicich Clemmy (asi 10 kostek a 4 zviratka, mekke, vonave, pro mimina super) a pak v roce a pul jsme zacali s Duplem. Do toho se fakt vyplati investovat, lepsi hracku neznam. Mame ho uz asi 12 sad
![]()
Ale pokud to mas pro fakt maly dite, tak to Clemmy je opravdu idealni prvni stavebnice: http://www.dino.cz/…-%5B14773%5D ![]()
Příspěvek upraven 09.05.13 v 15:42
Já se přimlouvám za dražší DUplo. Vystřídali jsme toho hafo a buď prasklé vyházeli a nebo odlifrovali k babičce, protože na občasné použití to nevadí. Žako nám nesedělo dobře do sebe - pořád to různě vypadávalo nebo se to dalo špatně nandat. ty megabloks zas byly velké do ruky, takže děti si snima hrály jako s jednotlivýma, ale neuměly je spojovat dohromady svýma maličkýma rukama. Pak jsem dostali jakési kostky Bloks a ty letěly z baráku ve chvíli, kdy na jednu dítko spadlo a rozrazilo si hlavu… Pak teprve jsme zjistili, že mají vcelku tenké a tvrdé okraje (takže i ostré, ale obyčejným pohmatem to bylo poznat). Pak teprve se manžel nechal přesvědčit, že Duplo je sice drahé, ale - dobře do sebe pasuje, je zdravotně nezávadné, dá se různě dokupovat a hlavně ty děti si s ním fakt hodně vyhrajou ještě na prvním stupni základky. Jinak malá to začala spojovat už kolem roku, u toho žaka jí to nešlo. Takhle to dávala na podložku a sem tam se jí něco povedlo umístit správně a během chvíle pak stavěla i komínky a tak. Nedám na Duplo dopustit (oni ví, proč je to tak drahé
). Takže u nás se to řeší narozeninama a vánocema a tak.
Rozhodně Duplo. Starší měla megablocks pár kostek a z toho se nic pořádně nepostaví. Teď už má starší plno DUPLA a mladší (1rok) si s tím neuvěřitelně vyhraje, víc než starší ![]()
Já jsem koupila Duplo a hraje s ním doteď. A kupovala jsem něco nový a něco použitý na MMB, pokud se ti tolik nechce investovat. Koupila jsem tam i super Lego domeček.
Stavebnici Clemmy mají známí a musím říct, že je to pěkné, ale dítě z toho nic nepostaví. Já sama jsem měla problémy, jak je to guma, tak se ty boky hýbou a nedá se postavit komín. Šla bych spíš do plastu - Duplo.
Taky hlasuju pro Duplo, navic, kdyz byl syn starsi, miloval traktory, bagry, jeraby atd, tak jsme prikoupili par Duplo auticek, vsechno jde kombinovat ![]()
Za mě Duplo nebo Megabloks.
My máme dvě banánové krabice Megabloks (ty velké 1-5 let), základní kostky i různé speciální a rozhodně se z toho dá krásně stavět (viz foto). Jen je potřeba toho mít víc, jenže to i Dupla. ![]()
Duplo máme taky, holky dostaly nějaké sady k narozeninám a na Vánoce, ale hrají si s tím tak stejně jako s tím Megabloksem.
Ale je teda asi pravda, že to Duplo vydrží dětem déle a má i trochu kvalitnější plast. ![]()
Clemmy za mě ne, to holky vůbec nebavilo, takže jsme to prodaly.
Clemmy je fakt jen pro obdobi cca 8-15 mesicu, ale u nasich holek bylo hodne oblibene. Ted mladsi 7,5 mesicni ty kosticky miluje. Je to tedy pro prte, co jeste nestavi, proste prvni kosticky na ochutnani a na bourani kominu
Ale samozrejme Duplo je Duplo, u nas cislo jedna, i kdyz tedy dceru zacalo brat kolem toho roku a pul, driv motoricky nebyla stavet moc schopna
![]()
Ahojte a prosím, jaké máte ty kostky DUPLO typ? ráda bych koupila synovi k 1. nerozeninam, ale vubec nevim jake…diky