Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Syn měl traktůrek, který když se po zemi potáhnul dozadu a pustil, tak se rozjel. Bohužel se rozbil a mě se nedaří sehnat jiný. Všechny traktůrky mají v obchodě originál zabalený, takže nelze vyzkoušet jestli jdou takto natáhnout. U jednoho psali na setrvačník, už jsem si myslela, že to je ono, ale není. Setrvačník nejde natáhnout dozadu a pustit aby jel sám(alespoň teda ten co jsem měla možnost vyzkoušet)
Nevíte někdo jak se tomu říká?
@goldenka já myslím že jsou i setrvačníky, co jdou natáhnout dozadu (jakoby couvnout) a pustit a jede to dopředu, aspoň zrovna teď o jedno takový autíčko teď tady zakopávám
Máme takový i makový (co se natáhnou dopředu a pustí), a obojímu říkám setrvačník
Akorát prostě v obchodě zabalený nepoznáš, jestli je to zrovna ten „couvací“ nebo „startovací“ setrvačník ![]()
No myslím, že by to mělo být na setrvačník. Po natažení dozadu se rozjede dopředu ![]()
@Šmudlajs píše:
Natahovací autička?
nebo jsem ještě našla výraz zpětný nátah
Právě jsem taky žila v domnění, že je to setrvačník, ale ten co jsem zkusila, tak to nebylo ono. Nešel natáhnout, jen se jakoby dal poslat dopředu, trochu to v něm chrastilo a hotovo. Na pohyb dozadu to nereagovalo. Tak leda by těch setrvačníků bylo víc druhů.
@Šmudlajs To by mohlo být ono. Teď ještě najít nějakou hračkárnu, kde to půjde vyzkoušet. Všichni to mají originál zatavený.
@goldenka píše:
@Šmudlajs To by mohlo být ono. Teď ještě najít nějakou hračkárnu, kde to půjde vyzkoušet. Všichni to mají originál zatavený.
vyber si ho na netu, a bud tam zavolej jim napiš email