Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hezký den,
jdu k vám zase pro radu. Malý má 9 měsíců a hledáme hračky, které by se mu líbily. Zatím má hrací knížku, která bliká a zpívá básničky. Z té je opravdu unešený a miluje jí. Chtěla bych mu pořídit něco dalšího, nejlépe co hraje a bliká, to má fakt nejradši. Můžu se zeptat, co vaše děti měly rády? A kdyby někdo měl něco doma, co by chtěl prodat a poslat dál, budu ráda za domluvu. Myslíte, že už by si dokázal hrát s kostkama a pod? zatím u takových věcí nevydrží a nemá ani snahu něco dávat na sebe.
Mluvící hrnec a kroužky, stačí i obyčejné od fisher price, s těmi si taky hodně vyhrál, pak máme i nějaké které se točí, hrajou, ale jsou velké a těžké, takže ty jsem kupovala až po roce. Ale předtím fisher price miloval úplně nejvíc. Stoleček se moc neosvědčil, pes taky ne, ale některé děti ho milujou. Taky máme obyčejné lehké plastové kostky, s těmi si hraje taky pořád
Jo a s kostkama si vyhraje,
bude s nima házet. Ty mu je můžeš stavět, malej už někde od 14 měsíců dokáže postavit věž stejně vysokou jako je on sám ![]()
U nás v tomto věku taky vedly klasické plastové kroužky. Z těch blikajících hraček se velmi osvědčil notebook od Fisher Price. Bliká, svítí, hraje, jde přepínat mezi ČJ a AJ, osobně se mi líbí mnohem víc jak ten jejich pes, kterého máme taky doma, ale ten nikdy moc úspěch neměl. Ten notebook jo a hraje si s sním dodneška (bude mít 2 roky), teď už opakuje slovíčka. Úspěch měly i kelímky, kterých se dala stavět věž, to zvládal někdy po tom roce, klasické stavebnice (Lego, Megabloks…) až teprve teď.
U nás vedou ovladače, kabely, telefony a noviny…
Jinak samozřejmě jakékoliv plastové hračky s čudlíkama co hrajou, třeba žabka od Fisher Price ta je super.
Mobil, noviny, hrnce, hrníčky, moje šminky, všechno kromě hraček ![]()
Tak my máme asi milion hraček, ale vede u nás: ovládání na TV, mobil, poskládaná DVD - donekončna je může vyndávat z poličky, cokoliv, co je naskládané v krabičce - vyndávání věcí ven z krabičky, poskládané oblečení apod.
Jakékoliv hračky jsme koupili, zaujmou tak na pět minut a hotovo.
A nejvíc televize a setobox, pořád to vypíná a zapíná a já ho pořád od toho beru
Ty záchvatu vzteku co po tom má ![]()
@petulatko Jo skříně, když zapomenu zacvaknout pojistu je to všechno během chvilky venku ![]()
Notebook od Fisher Price, s tim si hraje dodnes (2roky), masinka tusim taky FP, blika, houka, hraje ruzne melodie a mozno prepinat jakoze pipa ptacek a kachna, kunka zaba a kdyz jede, nahore jezdi dokola micky jako ze se ji kouri z komina..ale vasem veku u nas vedly kostky, dokola je skladala do sebe.
Všechno s čím si hraje maminka
hrnce, misky, vařečky, košťátko lopatka.. jinak z hraček jsme měli plastové kroužky, kostičky a gumové autíčko…
Všechno, co je nebezpečné nebo by to mohl zničit
, ovladače, zásuvky, lampička, mobil,
žehlička, super je taky plnej smradlavej odpaďák, fén, hrozně se mu líbí vysypat krabici s tabletama do myčky a šlapat po nich, aby se rozdrtily…a teď největší kamarád do postele je roura od vysavače ![]()
Tak u nás hlavně stoleček od FP, uper je že jdou sundat nohy takže si s tim dítě vyhraje i v sedě a vali se s tim učila chodit a ten u nás hraje téměř pořád a pak hračky od lamaze ![]()
@Honzuovka tak_ty_mas_dvojce_naseho_syna!!!Ja_uz_jsem_zrala_hledat_terapeuta_se_zamerenim_na_vysavacovou_poruchu…Pred_chvili_jsem_ho_odvedla_k_babicce_s_Velkou_ulevou, ze_budmoct_se_hnout_od_vysavace. Co_myslis, ze_u_ni_hned_udelal?..Hucel_u_komory_a_domahal_se_jeji_otevreni_a_vyndani_vysavace. Jeste_ze_neni_fixovany_pouze_na_jednu_znacku. Akorat_mu_prestala_stacit_pouze_roura, ale_na_spani_zatim_staci.
@AniNevim u nás vedle taky bydlí babička a k té zase syn chodí pro smeták. Vždycky tam zabouchá na dveře, babča otevře a on přímou čarou ke smetáku, veme si ho a jde ven. A běda, jak se mu vezme, to si lehne na zem a řve a řve a řve.