Kostní štěp z kyčle do ruky

Anonymní
11.10.24 12:15

Kostní šťep

Ahojte.. Jdu sem z dotazem.. Bohužel jsem prodělala těžkou zlomeninu ruky (museli být dány i šrouby). Po 5 měsících se rozhodlo že mě čeká další operace kde mě budou brát kostní šťep zdřejmě z kyčelní kosti a dávat do ruky protože nechce ruka srůst. Prodělal někdo takovou operaci? Jak dlouho se je v nemocnici? Zajímá mě úplně všechno mám z toho strach a aspoň chci vědět do čeho jdu a co mě čeká.. Díky.. :( :,( 8o -

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50
11.10.24 13:18

Mám spongioplastiku v ruce, stejný případ jako ty. Už si to přesně nepamatuju, je to z roku 1990,ale v nemocnici jsem byla cca týden a pak jsem měla sádru, dlouho, snad víc, jak dva měsíce. Doporučuju po sundání sádry žádat nějaké rehabilitace, mně nic nedali, ruku jsem měla celkem půl roku v sádře, ohnutou do pravého úhlu a když mi sádru sundali, zděsila jsem se. Ruka byla tenká, slabá, pokrytá černými chlupy. Ty jsem oholila a ruku chodila rozcvičovat kažý den na vyhřívané koupaliště ve vodě. Po operaci jsem byla ještě asi 3 měsíce v neschopnosti.
Po třech letech si praktická doktorka vzpomněla, že tam mám ty šrouby, které mi z ruky vystupovaly, poslala mne na chirurgii a musela jsem na další operaci, kdy mi šrouby vytáhli.
Všechno se to stalo mezi lety 1989-1993, takže je to letitá zkušenost a navíc naše nemocnice, kam jsem spadala, nemá a neměla dobrou pověst. Taky jsem musela zařídit, aby mi šrouby vytáhl chirurg, který mi dělal tu kosterní plastiku, protože pan primář chtěl řezat na novém místě a ne v té stávající jizvě.
Dneska se už nic takového neděje, doufám a snad ani u nás. :mrgreen:
Přeju, aby ti operace dobře dopadla a všechno bylo v pořádku a ráda si pak přečtu, jak to probíhalo, Držím palce. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.24 20:22

Ahoj, operovali mě asi před osmi lety, měla jsem zlomeninu člunkové kosti v zápěstí a také to nechtělo srůst. Vzali mi kostní štěp z kolene i s cévou a přestěhovali do ruky. Operovali mě ve Vrchlabí v ústavu chirurgie ruky, i přes delší čekací dobu bych jinam asi nešla. Přecejen mají s rukama zkušenosti. Původně mě měli operovat v jiné nemocnici a přišel za mnou jeden doktor, který mi řekl, že vzhledem k tomu, že je mi málo, tak tu ruku budu ještě potřebovat, a i když by si tu operaci rádi vyzkoušeli, že mi doporučuje ústav chirurgie ruky. Tak tak trochu doporučuju dál, že ne že by to třeba jinde neuměli, ale ty ruce jsou dost důležité. Ležela jsem s tím v nemocnici 5 dní, operace trvala 6 hodin. Potom jsem měla 6 týdnů pevnou sádru a pak ještě 6 týdnů dlahu. Pak následovala rekonvalescence. Jsem v pořádku, nebolí mě ani koleno, ani ruka. V ruce mám plnou hybnost, i když ji cítím při změně počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty