Ptá se praktik, kam chodíte ke gynekologovi?

9.10.24 00:10

Ptá se praktik, kam chodíte ke gynekologovi?

Dobrý den,

čeká mě změna lékaře, náš starý pan doktor se nikdy na nic neptal, nic ho nezajímalo a víceméně nic nevyšetřoval.
Proto se chci zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti, zda se při registraci a vstupní prohlídce nový lékař ptá, kam chodíte na gynekologii? Je mi 20+, na gynekologii jsem ještě nebyla (ano, vím, že je to špatně), tak mi jde o to, jestli si toho třeba nová lékařka všimne a bude se ptát, nebo jestli to tam nevidí, že nikam nechodím? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
588
9.10.24 00:32

Obvodní lékař určitě nikde nevidi, u kterých dalších lékařů jsi registrovaná, natož docházku. Ale při každé preventivní prohlídce se alespoň zeptá, zda chodíš na preventivní vyšetření i na gynekologii, zubní, případně oční apod. Při vstupní se asi zeptá taky, nevidím problém v tom, normálně odpovědět podle pravdy, že na gyn. nedocházíš. To není zákonná povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
9.10.24 00:53

Ano ptá se při vstupní prohlídce a při preventivce se ptá i jestli chodím na prevenci gynekologickou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24417
9.10.24 06:08

Ptá. Tak si tak si sežeň i gynekologa. On se ptá z důvodu prevence. Při potížích může odeslat i na gynekologii nebo naopak gynekolog za praktikem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69118
9.10.24 06:17

Za mě je praktik, kterého o tobě zajímá co nejvíc informací, dobrý praktik. Doktor, kterého zajímá jen výška-váha-tlak a odmítá vidět člověka v souvislostech, ve mně vzbuzuje obezřetnost. Samozřejmě to můžeš zahrát do autu - ježíš, teď mi vypadlo jméno, byla jsem tam naposled užloni v prosinci… - ale budeš sama proti sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
9.10.24 07:13

Nikdy se mě to praktik neptal. Jen na imunologii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24780
9.10.24 07:15

Neptá se kam, ale zda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9186
9.10.24 07:57

Při preventivní prohlídce se ptá, jestli navštěvuji pravidelně gynekologii. Pokládá různé otázky.
To jsi ty, která jinde anonymně psala, že jsi panna, máš fobii, na gynekologii nechodíš, léčíš si psychiku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
9.10.24 09:06

Ano ptá se, kde jsem zaregistrovaná a jestli chodím na prevenci, kdy jsem byla naposledy atd. Znamená to do dokumentace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.24 10:15

@Kelsey1
Ne, ta stará nemocná panna jsem já. A já na gyndu chodím, jen mě nevyšetřuje vaginálně.

K dotazu - praktická doktorka se mě zeptala jednou, zda tam chodím, (šla jsem si pro potvrzení do práce) v té době jsem nechodila, tak jsem prostě řekla, že jsem tam ještě nebyla, doktorka to nijak nekomentovala, bylo jí to jedno. Jen se zeptala orientačně na menstruaci. A víckrát se mě už nikdy nezeptala.

• Citovat
  • Upravit
7980
9.10.24 15:31
@Meduňková píše: Více

to není pravda, v systému vidím kde jsou pacienti registrovaní - tedy gynekolog a zubař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7980
9.10.24 15:35
@Charlie182 píše: Více

já se ptám zda dotyčná chodí na gynekologii, zda bere antikoncepci a u žen nad 45 let, jestli chodí pravidelně na mamograf.
Co se týče prohlídek u gynekologa, tak nepíšeš kolik je ti let a zda jsi nebo nejsi panna. Pokud jsi ještě neměla pohlavní styk, tak tam není ta prevence zase tolik důležitá, hlavně pokud jsi mladá a nemáš žádné potíže. U starších žen je ta prevence vhodná i v tomto případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
9.10.24 16:00

Ptáš se prototo, že se bojíš, že od nového obvodního doktora/ky dostaneš čočku za to, že podceňuješ prevenci na gyndě? :roll: Jaký je problém k někomu začít chodit? Víš sama, že je to potřeba…
Jinak já jsem měla obvodní doktory tři a nikdy se mě na gynekologii nikdo z nich neptal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
9.10.24 19:39
@Lucka1111 píše: Více

Vážně? Aha, to jsem netušila.. dík za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
23.10.24 18:24

Mě se ptá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie