Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, zítra se chystáme lékaři.
Dotaz pro toho kdo si tím třeba prošel.
Syn 11 let už třetí den má po utření na toaletním papíře kapičky krve.
Nebudu se ptát co by to mohlo být, zjistíme zítra.
Ale syn je z toho vyjukaný jaké ho čekají vyšetření..
Nevíte jak postupuje lékař v takovém případě?
Děkuji.
Napadají mě jedině hemeroidy, bolí ho to, neměl zácpu? Určitě běžte k dětskému, ten ho určitě pošle na odborné vyšetření.
@Simon85 píše: Více
Právě že nebolí, často ho bolí břicho a zle od žaludku.
Zítra jdeme, spíše mě zajímá jaké budou vyšetření, ať na to psychicky syna připravím ![]()
Pokud je to cervena krev, tak ma asi frizuru, ze si natrhl konecnik pri stolici, maximalne uz hemoroid. Tak to tipuju, ze dostanete nejakou volne prodejnou mast nebo cipky. Pokud bude chtit byt hodne pecliva, strci mu tam prst, ale tezko neco pozna. Tak pak by asi odesilala spis na chirurgii. Nezkouseli jste par dni mazat? Nestezuje si na paleni nebo boleni po stolici?
@tini píše: Více
Ano jasně červená krev, ale jen pár kapiček po úplném utření konečníku.
Zkoušel sedací koupele z heřmánku a mazat Sudocremem..
Právě že ne, nebolí ani nepálí..
@tini píše: Více
Taky bych řekla, že při tužší stolici si natrhl konečnik.
Myslím, že nic extra dělat nebude, max koukne na konečník. Nám tehdy po telefonu doporučila infadolan mast, upravit starvu na změkčení stolice a po každé stolici pořádně osprchovat a nedřít toaléťákem. Jestli je to jen pár kapek, červené krve, je to pravděpodobně jen natržení.
@Anonymní píše: Více
Děkuji za odpověď.
Je možné že má natržený konečník.
Ale že ho nic nebolí ani nepálí?
To mi je divný
Moje dcera 7, to má občas taky, už jsem to řešila s pediatriou. Je to ze zácpy, natrhne si to při tlačení. Má nákazano hodně pít, dáváme na tekutiny pozor a je to dobrý.
Lékař nejspíš nejdříve provede fyzické vyšetření konečníku, může se ptát na potíže při stolici. Většinou se pak dělá krevní test nebo vyšetření stolice, případně ultrazvuk břicha.