HIV - Žloutenka C-B

8.10.24 19:21

HIV - Žloutenka C-B

Dobrý den, mám dotaz dnes jsem byla u lékaře že synem, po odchodů jsem si nevšimla krev na prstě bylo to malinko všimla jsem si to doma a olízla jsem si to myslela jsem si je to je moje krev a někde jsem se škrabla ale nemám tam žádný škrábanec vůbec nic. Napadlo jak jsem otevírala venkovní dveře od lékaře zda nebyla klika od krve vůbec jsem si to nevšimla, mám obavy zda jsem se nenakazila můžete mi prosím poradit. Pokud jsem krev olízla bylo to spíše zaschlé přišlo mi to. Můžete mi prosím poradit mockrát děkuji 🌹 ❤️ :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101613
8.10.24 19:23

No, doporučuji za
A) nebýt prase
B) za cca 3 měsíce se můžeš nechat otestovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
8.10.24 19:38

Souhlasím s @j.a.n.i1 …. Základem všeho je správna hygiena rukou a špínu neolizovat, ale umýt…

Každopádně dřív jak za 3-4 měsíce se nic nedozvíš. Takže pak se nechat testovat.. :palec:

• Citovat
  • Upravit
1729
8.10.24 19:40

Když pominu že je docela kekel olizovat neumyté ruce :poblion: tak je dost možné, že ses někde otřela. Počkej 3-6 měsíců a vyraž na testy :nevim: Co jinyho.. nebo to hoď za hlavu. A myj si ruce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
8.10.24 20:01

Nějak se mi zvedl žaludek. Nicméně dvě důležité rady tu už zazněly. Nebýt prase a popřípadě za tři měsíce dojít na testy. No a nebo se nad to povznést a vzít si z toho ponaučení pro příště. Nelizej si ruce. :nevim: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.24 20:07

Nevím jak žloutenka, ale v jednom dokumentu říkali, že HIV je líbáním (ve tvém případě olíznutím) takřka nepřenosné, protože ve slinách jsou protilátky, které ho zlikvidují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
8.10.24 21:22

HIV je „slaboch“, ten moc neprezije, ale zloutenky jsou naopak infekcni dlouho. Mohou se prenest i ze zaschle krve, nebo pouzitim kartacku (asi se predpoklada krvacivost dasni, nevim).
Samozrejme, ze se mohl zranit nejaky pacient, ale taky ses mohla umazat i jinde, to nevyresime. Ja mam teda naprogramovano, ze kdyz prijdu domu, myju si ruce, tak se nad tim zkus zamyslet pro priste a naucit to deti.
Se zloutenkami zas tolik lidi nebeha, zranit se mohl i zdravy clovek, takze riziko snad neni zas tak velke. Pokud teda neni v budou lekare nejaky kontaktni bod pro fetky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14592
8.10.24 22:31

Pochybuji, ze z toho něco chytnes. Pravděpodobně to bylo již zaschle a třeba jak se testovali lidi po poranění jehlou třeba na pískovišti, nikdy tím způsobem nedošlo k přenosu jak HIV, tak i žloutenek. Tys to jen olizla, takže ani nedošlo ke kontaktu krve s krvi, jako by mohlo dojit při vpichu. Navíc děti oblizujou někdy fakt leccos a taky se mezi nimi HIV nesiri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty