Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vysvětlila bych novým majitelům co se stalo a že koťátko si na ně určitě zvykne ikdyž k nim půjde o týden déle a prcka nechala zotavit doma. Musí ho to bolet prďolku a nechtěla bych ho ještě stresovat stěhováním.
Presne moje rec, ja se snazila, poslala jsem i fotky packy, ze opravdu zraneni ma, at se neboji ze chci shrabnout tu zalohu. A oni nekompromisne, ze v utery prijedou jak bylo domluveno
nejradsi bych jim tu zalohu poslala zpet, ale proti tomu je chlap, ze kote bude zkoumat nove prostredi a na packu zapomene nez kdyz se bude tyden jeste s brachama a rodici ![]()
@Anonymní píše:
Presne moje rec, ja se snazila, poslala jsem i fotky packy, ze opravdu zraneni ma, at se neboji ze chci shrabnout tu zalohu. A oni nekompromisne, ze v utery prijedou jak bylo domluvenonejradsi bych jim tu zalohu poslala zpet, ale proti tomu je chlap, ze kote bude zkoumat nove prostredi a na packu zapomene nez kdyz se bude tyden jeste s brachama a rodici
Ty jsi majitelka, ty mas kote doma a za ne zodpovednost.
S nima bych se nemazala, proste okolnosti se skrz uraz zmenily a kote zustane u mamy o tyden dele. Tecka a pokud by prskali, tak bych jim oznamila, ze v oripade moznych komplikaci chces spravnym dolecenim predejit pripadnemu popotahovani.
Pokud by se jim to nelibilo, zalohu bych jim vratila pres ucet zpet, i kdybych kote nemela udat. Pokud to klapne, urcite bych do kupni smlouvy info o uraze a lecene pacce plus navod/postup v leceni napsala…
Prosím tě určitě kotě ještě nedávej. Žádný slušný chovatel neda nemocné kotě nebo štěně! Dát kotě se spálenou tlapkou, to je špatné.
Kupujícím řekni, že kotě je zraněné, puchýř
praskne a může se rána infikovat a že s ním půjdeš ještě na veterinu, takže ho předat teď nemuzes. I kdyby to s veterinou nebyla pravda, ale to ty přece teď nevíš a spíš to bude nutné. Ze by ty náklady za veterinu padly na ne, což nechceš, ale hlavně že musíš mít kotě pod kontrolou. Slušně, ale rozhodně, proste jim to jen oznam, třeba mailem, ať to berou jako definitivu. Ale že chápeš obavu kvůli zaplacené záloze, takže zálohu pošleš zpět a při převzetí kotěte zaplatí celou cenu. Pokud jim jde o kotě, tak na to přistoupí. Pokud ani tohle nebudou chtít, tak jim vůbec nejde o to, aby zvíře bylo v pohodě, při prvním problému to vzdají, protože to neumí přijmout. A takovým bys přece svoje koťátko nesvěřila??
Příteli to přesně takto vysvětlí a řekni to jako oznámení, ne dotaz. I z toho se totiž pozná, jaký má vztah ke zvířatům, zda jako ty nebo je to pro něj jen zdroj příjmů.
Máme kočky a jeden vrh koťat jsme odchovali, kočka se k nám dostala už březí, coz jsme nevěděli. Pro ta 4 koťata jsme našli domov, ale jedno bylo od narozeni nedužive a my se raději rozhodli ho nechat s mámou u nás. Žilo asi půl roku, pak onemocnělo a zemřelo.
Manžel by rozhodně nedopustil, abychom předali kotě v nepořádku a nepostarali se o ně.
Ano, souhlas s výše napsaným, do kupní smlouvy pak to všechno napsat
@adresa píše:
Prosím tě určitě kotě ještě nedávej. Žádný slušný chovatel neda nemocné kotě nebo štěně! Dát kotě se spálenou tlapkou, to je špatné.
Kupujícím řekni, že kotě je zraněné, puchýř
praskne a může se rána infikovat a že s ním půjdeš ještě na veterinu, takže ho předat teď nemuzes. I kdyby to s veterinou nebyla pravda, ale to ty přece teď nevíš a spíš to bude nutné. Ze by ty náklady za veterinu padly na ne, což nechceš, ale hlavně že musíš mít kotě pod kontrolou. Slušně, ale rozhodně, proste jim to jen oznam, třeba mailem, ať to berou jako definitivu. Ale že chápeš obavu kvůli zaplacené záloze, takže zálohu pošleš zpět a při převzetí kotěte zaplatí celou cenu. Pokud jim jde o kotě, tak na to přistoupí. Pokud ani tohle nebudou chtít, tak jim vůbec nejde o to, aby zvíře bylo v pohodě, při prvním problému to vzdají, protože to neumí přijmout. A takovým bys přece svoje koťátko nesvěřila??Příteli to přesně takto vysvětlí a řekni to jako oznámení, ne dotaz. I z toho se totiž pozná, jaký má vztah ke zvířatům, zda jako ty nebo je to pro něj jen zdroj příjmů.
Máme kočky a jeden vrh koťat jsme odchovali, kočka se k nám dostala už březí, coz jsme nevěděli. Pro ta 4 koťata jsme našli domov, ale jedno bylo od narozeni nedužive a my se raději rozhodli ho nechat s mámou u nás. Žilo asi půl roku, pak onemocnělo a zemřelo.
Manžel by rozhodně nedopustil, abychom předali kotě v nepořádku a nepostarali se o ně.
Přesně tak. Třeba se ještě ukáže, že to nejsou ti správní lidé, kterým by si koťátko měla svěřit.
Chuděra. Snad se z toho vylíže a ti noví majitelé dostanou rozum a přistoupí na pozdější převzetí.
@Anonymní píše:
Presne moje rec, ja se snazila, poslala jsem i fotky packy, ze opravdu zraneni ma, at se neboji ze chci shrabnout tu zalohu. A oni nekompromisne, ze v utery prijedou jak bylo domluvenonejradsi bych jim tu zalohu poslala zpet, ale proti tomu je chlap, ze kote bude zkoumat nove prostredi a na packu zapomene nez kdyz se bude tyden jeste s brachama a rodici
Nu pokud jsou takto nekompromisní, tak jim asi nejde moc o zdraví kotěte, že? Asi se tato událost měla stát, aby Vám to ukázalo něco o budoucích majitelích.. Třeba to nejsou ti praví
Jinal držím palce, ať je kotě brzo v pořádku.
Také si myslím, že to nebudou ti správní majitelé, pozor na to. Kotě bych jim neprodala a odstoupila bych od smlouvy, zálohu vrátila. Uvidíš, že bude lepší doléčit ho u vás a pak najde ty správné majitele.
Víš že ze zákona se koťata dávají nejdřív ve 14 týdnech?! Tak jakypak copak. Všechny dej až za dva týdny. Asi nemáš CHS a ke koťatům papíry co ![]()
@Anonymní píše:
Jako sorry, ale takovým lidem bych kotě rozhodně nedala. Nemůžou počkat 2 týdny, až se kotě uzdraví? A až bude to odloučení snášet lépe? 12 týdnu je fakt spodni hranice, kdy kotě odloucit. Vůbec nic by se nestalo, kdyby ještě měsíc zůstalo s kočkou. Zálohu bych jim raději vrátila. Případně se domluvila, ať se klidně přijedou podívat, ale kotě, že jim predas, až bude ok.
@Janee19 píše:
Víš že ze zákona se koťata dávají nejdřív ve 14 týdnech?! Tak jakypak copak. Všechny dej až za dva týdny. Asi nemáš CHS a ke koťatům papíry co
Jasně, že to je nějaká množka
![]()
@Janee19 píše:
Víš že ze zákona se koťata dávají nejdřív ve 14 týdnech?! Tak jakypak copak. Všechny dej až za dva týdny. Asi nemáš CHS a ke koťatům papíry co
Ze zákona ve 12 týdnech. Dál je to na chovateli.
@Janee19 jsou to papirovy whiskas britaci, pravidla znam, kote zustane u nas, rozhodla jsem se z pocitu, ze by to nebyli ti spravni majitele, kdyz chteji vehementne zranene kote
Ahoj, prosim anonym, odpoledne mi kotata skocili na linku a jedno slaplo na akorat horkou plotynku, asi mu nekolik vterin trvalo, ze ho to boly
packu ma zespoda uz potazenou vodnatym puchyrem.. horecku nema, veterinar rikal ze pokud se pres noc nezhorsi tak nemame jezdit, a udrzet co nejdele puchyr zavreny, jinak zavazovat a cistit, kdyz praskne. Myslim, ze mu to praskne urcite nebo si ho prokousne
je ted takovy ze si s ostatnimi nehraje, nezral od odpoledne, vodicku a mlicko ano. Lezi u maminky, kdyz ho drbu tak vrni..v utery melo jit do nove rodiny, ale to je ted pro md nemyslitelny… ale uz mame zalohu, a ty lide, ze si pro nej prijedou, ze se boji aby je pak prijala. Je 12 tydnu stary, ja si brala kocky starsi a nikdy problem se socializaci nebyl. Pritel, ze to moc prehanim, ale ja bych ho nejradsi jeste tyden nechala u maminky, ze nu to i pokuze se rychleji zotavit…