Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj v neděli si mám přijet pro kočičku ale nevím jak si mam zařídit rodiný dům aby byl bezbečný a jake koupit žradlo
a dyštak co dokoupit atd…
PS:je to vesnické kote nic extra
dekuji za radu
![]()
Koupit žrádlo? To nedělej, maximálně kočce dávej rohlík namočený v mléce. Tchýně měla takhle nedávno 4 kočky, furt je krmila a krmila, a najednou už má 9 koček, a už to neuživí, kočky jsou zvyklé na přísun žrádla, malé koťata taky, myši neloví ani jedna - nejsou zvyklé.
Takže za mě na baráku - maximálně jednou denně mlíko a rozmočený suchý rohlík, zbytek ať si nachytá myši na polích nebo ve sklepě.
Ahoj máme v baráčku kočičího nalezence. Od kotěte mu dáváme granule Arden grange a denně trochu masa z odřezků nebo konzervy. Určitě pořidte záchodek ten náš byva přes den venku ale v noci nebo při špatném počasí rád přijde do tepla a někam si odskočit musí. Pelíšek vůbec neocenil raději má deku a doporučuji škrabadlo na které ho důsledně naučíte my jsme důslední nebyli a teď tahame nitě z kresla. Ať vám kočička přináší radost
jo a myši loví pořád ![]()
@hudečice píše:
Koupit žrádlo? To nedělej, maximálně kočce dávej rohlík namočený v mléce. Tchýně měla takhle nedávno 4 kočky, furt je krmila a krmila, a najednou už má 9 koček, a už to neuživí, kočky jsou zvyklé na přísun žrádla, malé koťata taky, myši neloví ani jedna - nejsou zvyklé.
Takže za mě na baráku - maximálně jednou denně mlíko a rozmočený suchý rohlík, zbytek ať si nachytá myši na polích nebo ve sklepě.
Kočky špatně tráví mliko a už vůbec ne rohlíky. ![]()
Záleží na co tu kočku chceš, ale kvalitníma a granule a nic nezkazíš. A hlavně časem vykastrovat.
Kup kapsičky pro koťata a nějaké granule. Pokud bude kočička doma tak jí pořiď nějaké škrabadlo, kočičí záchod a max bych zlikvidovala jedovaté kytky. Jinak nic neřeš, kočky jsou velmi adaptabilní. Jen pokud nebude mít přístup někam ven na dvorek tak bacha na otevřené ventilačky, mě se v ní kočka zabila.
@hudečice vidíš a moje kočky měly vždy plné misky a myši chytaly, ony to nedělají z hladu, ale je to pro ně zábava a přirozenost. Navíc poku je kotě malé tak si hned nic nechytí a jen by pošlo hlady
Navíc po klasickém mléce mají zažívací potíže a průjem…
@hudečice píše:
to je zase názor
kočky by kravské mléko dostávat neměly, neumí ho trávit. A rohlík kočce taky asi moc prospěšný nebude.
Když bude mít jen jednu kočku tak jí to žrádlo an nevyjde tak draho.
A jinak není pravda, že pokud bude kočku krmit, nebude lovit. Neplatí to tak u všech. Streda má koček několik, dostávají nažrat 3× denně a myši loví pořád. ![]()
Příspěvek upraven 22.08.16 v 11:11
@Mucha926 koťátku bych občas dala nějakou kapsičku a jinak přes de aby mělo přístup ke granulím (kvalitním) a čisté vodě. ![]()
Hlavně se neřiď „skvělými“ radami o mlíku a rohlíku. Rohlík kočce jako masožravci naprosto nic nedá, jen jí zaplácá žaludek, mlíko taky ne a tak maximálně z něj chytne za rohem průjem (což u venkovní kočky majitel nevidí, že se za rohem pose. e, takže jako by to nebylo). Pokud plánuješ, že kočka bude převážně venku a bude mít možnost si sama nachytat myši, stačí někam do garáže umístit misku s vodou, granulemi a kočičí záchod (naučí se na něj, i když běhá po venku, a je to mnohem příjemnější než mít všude kočičince). Každopádně kočku co nejdříve vykastrovat.
@SlečnaDahlia píše:
Hlavně se neřiď „skvělými“ radami o mlíku a rohlíku. Rohlík kočce jako masožravci naprosto nic nedá, jen jí zaplácá žaludek, mlíko taky ne a tak maximálně z něj chytne za rohem průjem (což u venkovní kočky majitel nevidí, že se za rohem pose. e, takže jako by to nebylo). Pokud plánuješ, že kočka bude převážně venku a bude mít možnost si sama nachytat myši, stačí někam do garáže umístit misku s vodou, granulemi a kočičí záchod (naučí se na něj, i když běhá po venku, a je to mnohem příjemnější než mít všude kočičince). Každopádně kočku co nejdříve vykastrovat.
souhlasím ![]()
@hudečice píše:
prosím?
¨)
jak souvisí to, že tchýně nedala kastrovat kočky s tím, že je krmila? ![]()
Granule bych doporučovala kvalitní, co obsahují maso. Veterinářka nám doporučila kuřecí od Chicopee, kupujeme velký pytel, protože je to levnější. Vydrží nám to půl roku - pro 5 koček
. Mlíko nedávej nikdy! Občas můžeš koupit mlíko pro kočky. Konzervy nám veterinářka nedoporučovala, protože je to svinstvo, říkala, že maximálně občas a jen rybí. U nás je nekupuji, protože v nich jsou barviva a dochucovadla, tak občas nějakou koupím v Polsku nebo v Německu.
Kočky mají granule k dispozici celý den. Vodu mají různě po zahradě, protože radši než z misky pijí třeba z květináče
. A i když nemají hlad, tak stejně všechny loví myši, ptáky, apod. A pokud neplánuješ koťata, tak se kočka nechává kastrovat okolo 7. měsíce.
@hudečice : Dovolím si oponovat. Dospělá kočka by(navzdory vžité tradici) mlíko neměla mít vůbec. Kvůli přemnožení parazitů a trávicím obtížím. Je to šelma, takže je nejlepší maso, případně žrádlo založené na mase. Otázka taky je, jestli je žádoucí, aby kočka svou kořist opravdu jedla. U nás např. soused používá jed na hlodavce a já tudíž nechci, aby kočka ulovenou myš snědla. Pouze ji ze sportu uloví a nežere.
Koťata mají i zdivočelé kočky, které se živí zbytky. Problém řeší kastrace ![]()
@Mucha926 : My krmíme kvalitními granulemi Orijen a Acana. Hlavně ne levné BAREVNÉ granule, je v nich plno barviv a soli (chudáci ledviny!) Osvědčilo se mi namáčení ve vývaru. A do roku volit variantu pro koťata. Taky sem tam uvařím maso - vede kuře a ryba (tu vykostit). Jsou na trhu taky různé konzervy a kapsičky - je to rychlé a kočkám většinou chutnají
Nezapomenout na vodu!
Co se týče zařízení, tak měla by mít někde pelíšek - možnost schovat se před deštěm, chladem. No a misku na vodu a žrádlo. Pak je vhodný přípravek proti blechám a klíšťatům, očkování a odčervení (poradí veterinář). Jinak jsou kočky dost samostatná zvířata, dokáží si pordit hodně sama. ![]()
@Mucha926 Pak platí totéž co pro bytovou kočku
Kočičí WC (nejlépe pro vás kryté s filtrem), stelivo do něj, lopatku, misky na vodu a žrádlo, kvalitní granule (projeď diskuse na netu a vybírej s největším obsahem masa a bez obilovin) a kapsičky /konzervy/maso, škrabadlo nebo škrabací podložky, přenosku k veterináři. Nové kotě bych vzala na veterinu hned, pokud není očkované a odčervené, tak ji hned nechat, a dopředu počítat s kastrací.