Kotě v novém domě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
22.8.16 11:38

Granule kupujeme na zoohit, vybírám granule které mají nejvíc procent protejnu. Na srst a které vidím, že mu chutnají. Každé nesni.
Ji jen to. Není nauceny jest lidské jídlo, takže ho nelaka, když něco zůstane na stole, že by po tom šel. Kapsičky nechce. Mléko nedáváme. Má doma kočičí trávu, ale teď s nim chodime na procházky tak pozere venkovní.
Jinak je jen domácí, ven jde jen s nama, doma má plastový box v něm písek, kousek od něj granule, vodu ať to má u sebe. Ještě máme hřeben, vyčesáváme ho. Smetáček, lopatku to je jen jeho, naběračku na ty kocicince. V dm kupuju sáčky voňavé na kocicince. Skrabadlo. Hračky, ale ty chce stejně co vidí u decek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.8.16 11:41

Venkovním kočkám, které k nám chodí na jídlo mléko dávám, že to se říká, že pusobi, jak dezinfekce.
Ale domácí nedostává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.8.16 11:47

Když jsem ho dovezli dom, první jsme mu ukázali posadili ho na WC, vycural se, pohladit, aby vedle, že je sikovny. Má složitou povahu, takže pak trucoval, dlouho spal, až ho to přešlo, tak šel po baráku sám si procházel. A první kam vlezl byl hraci koutek decek, tatra ho zaujala a už byl doma. Do dneska miluje vše co má kola, si tam lehne a čeká kdo ho bude vozit nebo chodí děckám do hraček pro balónky, kostky.
Ze začátku jsme po každé návštěvě WC hladili, chválili.
My to měli složité v tom, ze v červnu jsme si donesli dom chlupace a v srpnu se stěhovali. Takže se to učil 2×.
Může chodit kam chce, jediné zakázané má stůl a linku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
22.8.16 11:49

@Mucha926 Našemu kocourkovi (3 měsíce) nejvíce chutná žrádlo DM. Kupuji mu takové misečky Junior. Mají vysoký podíl masa (50%) oproti jiným kapsičkám. A stojí jen 9,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
22.8.16 12:14
@berusa.m píše:
@Mucha926 Našemu kocourkovi (3 měsíce) nejvíce chutná žrádlo DM. Kupuji mu takové misečky Junior. Mají vysoký podíl masa (50%) oproti jiným kapsičkám. A stojí jen 9,–.

Ty kapsičky a vaničky DM jsou kočkami a majiteli dost oblíbené a asi jsou lepší než Whiskas apod., ale bohužel výrobce ve složení užívá starý známý trik „maso a vedlejší výrobky živočišného původu“, což v praxi znamená, že toho skutečného masa tam v reálně zas tolik není. Bohužel, asi bychom všichni chtěli skutečně masovou kapsičku za devět korun :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
22.8.16 12:30

@hudečice Tak tohle je legrace, že? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
22.8.16 12:33

@Martina1991 Veterinářka fakt není poradce přes žrádlo, doporučuje zpravidla to, z čeho má nejvyšší marži.
Podívej se na složení toho, čím krmíš a něčeho kvalitního ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bberundaa
22.8.16 12:37

Mlíko nedávát! kočky ho nestráví. Vyrábí se whiskas mlíko bez laktozy, ale je dost drahe. Já dávám kocourovi jogurt, má ho moc rád. Jinak krmím masem přemrznutým - hovězí, kuřecí, krůtí, játra, srdce. A kupujeme kapsičky Felix v makru. Granule má zakázaný od veterináře kváli vysokému obsahu solí a že má nadváhu. Rohlík kočce je nesmysl, kočka je výlučný masožravec na rozdíl např. od psa.
Já hodně vařím, takže skoro každý den má kocour maso, když ne, tak kapsičku. A přijde mi že to nevyjde tak draho, pokud mu nekupuješ zadní hovězí (což by jistě ocenil). A na myši bacha, mají různé nemoci. Sousedům se otrávil kocour, protože snědl myš, která předtím snědla jed na myši. Navíc mají parazity atd.
Což mi připomíná, že je potřeba alespoň 2× ročně odčervovat.

• Citovat
  • Upravit
757
22.8.16 12:52

@Jannnča Jelikož to ve své ordinaci neprodává, tak z toho žádnou marži nemá. A ano, složení jsem zkoumala, zkoumám ho u všeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
22.8.16 13:20

@Martina1991
Tvé krmení:
Kuřecí maso, kukuřičný gluten, živočišný tuk (konzervován směsí tokoferolů a vitaminu E), rybí maso, bílkovinný hydrolyzát, játra, chlorid draselný, extrakt z čekanky, kvasnice
A copak tě na tomhle složení zaujalo?

Trošku lepší granule za plus mínus podobnou cenu:
Složení: Čerstvé vykostěné kuře (24%), sušené kuřecí maso (24%), pšenice špalda (10%), oves (10%), kuřecí tuk, sušená celá vejce, čerstvý herring, sušený herring, rybí olej, hydrolyzované živočišné bílkoviny, sušená dřeň z červené řepy, vláknina z hrášku, sušené mrkve, sušená vojtěška, inulin, fruktooligosacharidy, mannanoligosacharidy, prášek z granátových jablek (0,5%), sušená jablka, prášek ze špenátu, psyllium (0,3%), prášek z černého rybízu (0,3%), prášek z borůvek, chlorid sodný, sušené pivovarské kvasnice, kořen kurkumy (0,2%), glukosamin, chondroitin sulfát, extrakt z afrikánu (zdroj luteinu).

Ale jasně - spousta lidí si myslí, že pro své zvíře dělá kupuje to nejlepší. Rozhodnutí je jen na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
22.8.16 13:29
@Jannnča píše:
@Martina1991
Tvé krmení:
Kuřecí maso, kukuřičný gluten, živočišný tuk (konzervován směsí tokoferolů a vitaminu E), rybí maso, bílkovinný hydrolyzát, játra, chlorid draselný, extrakt z čekanky, kvasnice
A copak tě na tomhle složení zaujalo?

Trošku lepší granule za plus mínus podobnou cenu:
Složení: Čerstvé vykostěné kuře (24%), sušené kuřecí maso (24%), pšenice špalda (10%), oves (10%), kuřecí tuk, sušená celá vejce, čerstvý herring, sušený herring, rybí olej, hydrolyzované živočišné bílkoviny, sušená dřeň z červené řepy, vláknina z hrášku, sušené mrkve, sušená vojtěška, inulin, fruktooligosacharidy, mannanoligosacharidy, prášek z granátových jablek (0,5%), sušená jablka, prášek ze špenátu, psyllium (0,3%), prášek z černého rybízu (0,3%), prášek z borůvek, chlorid sodný, sušené pivovarské kvasnice, kořen kurkumy (0,2%), glukosamin, chondroitin sulfát, extrakt z afrikánu (zdroj luteinu).

Ale jasně - spousta lidí si myslí, že pro své zvíře dělá kupuje to nejlepší. Rozhodnutí je jen na tobě.

Co to je za granule? Když už ale do sebe rejpeme, pšenice ani oves nemá v granulích pro kočky co dělat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
22.8.16 13:41

@SlečnaDahlia Jenže, když je napsáno maso, tak je ho tam fakt jen drobek ve výsledku. A hledala jsem podobnou cenovou relaci - kukuřice je tedy pro kočky dobrá? Jsem totiž reagovala na složení Chicoppe.
Nepsala jsem o nejlepších granulích, ale o granulích v podobné cenové relaci ;).

Já nerýpu - jen vím, na co vše jsou lidi ochotni skočit, když jim radí rádoby odborníci (veti, totálně neznalé prodavačky, reklamou zblblí známí,…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bberundaa
22.8.16 13:46

Než dávat předražené granule, je lepší maso, vařené, syrové, to je jedno. občas rybu, občas vajíčko, tvaroh, jogurt.
v přírodě taky kočka nechroupá pšenici.

• Citovat
  • Upravit
6119
22.8.16 13:56
@bberundaa píše:
Než dávat předražené granule, je lepší maso, vařené, syrové, to je jedno. občas rybu, občas vajíčko, tvaroh, jogurt.
v přírodě taky kočka nechroupá pšenici.

Ony existují důvody, pro mě třeba velmi dobré, proč nekrmit bytovou číču masem. Čímž nijak nepopírám, že je spousta koček i majitelů, kterým to tak plně vyhovuje. To je asi dost otázka víry a priorit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
22.8.16 13:59

@Jannnča Ty tvé mi složením nepřijdou lepší než ty Chicopee nebo jak se jmenují. Jsem neřekla, že kukuřice je pro kočky dobrá, ale že pšenice a oves taky nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný