Kotě v šoku?

9.7.14 09:50

Kotě v šoku?

Ahoj holky,

moc prosím o radu… máme chvíli malé kotě a dnes jsem zavírala vyklápěcí okno na balkon (je to okno po celé stěně, dá se otevřít na větračku, ale i otevřít jako dveře), koukala jsem jestli tam není, okno už se zavíralo a najednou tam kotě vlítlo a bouchlo ho to do hlavy. Pak se leklo a zalítlo za gauč, odkud jsem ho musela vytáhnout… chvíli mělo zkroucenou packu, kterou narovnalo, ale nechce moc chodit… polehává, je spavé, ale když ho hladím, tak i ze spánku vrní, občas zamňouká, donesla jsem ho k misce, trochu se nažralo a pak pomalu a opatrně došlo ke gauči, vyskočilo nahoru a zase už spí… je hodně lekavé… Když mu prohmatám končetiny a hlavu, evidentně ho to nebolí…ale chová se divně… Navíc za dvě hodiny budu muset do práce… co myslíte, je jen v šoku nebo je to něco vážnějšího? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5436
9.7.14 09:54

@Kyselá okurka Kočkám nerozumím, ale laicky mně napadá otřes mozku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
9.7.14 09:55

@Kyselá okurka já bych se neptala na diskuzi a vzala bych ho k veterináři… kdybys zavřela miminku hlavu do balkonu, taky bys chtěla radu na netu? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.14 09:56
@AliTad píše:
@Kyselá okurka Kočkám nerozumím, ale laicky mně napadá otřes mozku?

Taky mě to napadlo… ale nezvracelo, naopak žralo… nemotá se, motorické schopnosti vypadají ok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.14 09:58
@Markouš píše:
@Kyselá okurka já bych se neptala na diskuzi a vzala bych ho k veterináři… kdybys zavřela miminku hlavu do balkonu, taky bys chtěla radu na netu? ;)

Ona se dá někomu zavřít hlava do balkonu?… Ptám se protože za dvě hodiny musím na důležitou schůzku do práce, takže toho veterináře zvažuju, když je kotě relativně ok, „jen“ spí a víc polehává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
701
9.7.14 09:59

@Kyselá okurka tak je to jen šok, pokud nejde na stranu nebo nezvracelo, nemotá se, tak nechat v klidu a bude to ok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.14 10:02
@Klerika píše:
@Kyselá okurka tak je to jen šok, pokud nejde na stranu nebo nezvracelo, nemotá se, tak nechat v klidu a bude to ok ;)

Nene, nic takovýho… „jen“ spí a polehává, víc se leká… Měla jsem strach z otřesu mozku nebo krvácení do mozku… Je to ještě prcek, dosud se mu nikdy nic nestalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
9.7.14 10:03

@Kyselá okurka žádáš názory, nebo hodláš slovíčkařit? ;) dvě hodiny je dostatečně dlouhá doba na veterinu, dojetí domů a přípravu na důležitou schůzku. Jak myslíš, já zvířata miluju, takže bych to řešila důkladně. Přeci jenom je to kotě, je ještě křehké a maličké a otřes mozku to být může i když nezvrací, nebo se napije.

Proč nevezmeš alespoň telefon a nepopíšeš příznaky veterináři? Řekne ti, jestli se máš stavit, nebo je to zbytečné a případně, jak postupovat. Tady můžeme všichni pouze teoretizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
701
9.7.14 10:06

@Kyselá okurka Tak přece jen zvířatka jsou vůči takovýmto úrazům přizpůsobivejší tak bez obav, já když mám šok z něčeho tak sem taky lekavější :lol: a to dost :DD takže bez obav jako kočky samotné a ještě mláďata jsou dost pružný i v ohledu na kosterní systém, bude to ok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
9.7.14 10:13

Mně na tom zaráží na zkroucená packa 8o Packu bych velmi důkladně prohmatala, sledovala bych případný otok, horčejší místo… Pokud by kotě reagovalo bolestivě na zmáčknutí, byl by to jasný veterinář.

A opravdu si dávat pozor, je to mládě, je potřeba se k němu tak chovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4560
9.7.14 10:17

@Kyselá okurka Přesně jak už tu bylo řečeno, pokud nezvrací a nemotá se. Nechala bych ji v klidu. Veterinář by byl pro ni další velký stres. :kytka: Az přijdeš z prace, tak ji ještě pozoruj, jestli se nemotá. To že hodně spí je u koček normální, hlavně u koťat. ;) A pozor kočky někdy předou i když mají bolesti, takže na to bych nespolehala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598

Chudinka okamžitě na veterinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
@Markouš píše:
@Kyselá okurka žádáš názory, nebo hodláš slovíčkařit? ;) dvě hodiny je dostatečně dlouhá doba na veterinu, dojetí domů a přípravu na důležitou schůzku. Jak myslíš, já zvířata miluju, takže bych to řešila důkladně. Přeci jenom je to kotě, je ještě křehké a maličké a otřes mozku to být může i když nezvrací, nebo se napije.Proč nevezmeš alespoň telefon a nepopíšeš příznaky veterináři? Řekne ti, jestli se máš stavit, nebo je to zbytečné a případně, jak postupovat. Tady můžeme všichni pouze teoretizovat.

Mas pravdu, zavolat me tam nenapadlo… diky za napad. Omlouvam se, pokud jsem znela neprijemne, ale jsem z toho spatna, nerada bych mu ublizila, jenze je to prdlous, obcas nejde uhlidat kde se zrovna pohybuje… Na veterinu me samozrejme napadlo jet, ale nebyla jsem si jista, jestli je to nutne, proto jsem se zeptala tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.14 10:19
@Bibi239 píše:
Mně na tom zaráží na zkroucená packa 8o Packu bych velmi důkladně prohmatala, sledovala bych případný otok, horčejší místo… Pokud by kotě reagovalo bolestivě na zmáčknutí, byl by to jasný veterinář.A opravdu si dávat pozor, je to mládě, je potřeba se k němu tak chovat…

Ne doslova zkroucená, spíš ohnutá, ostatní měl narovnané… za chvilku jí narovnal a i po ní normálně šel. Prohmatala jsem, na pohmat nereaguje že by ho to bolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
9.7.14 10:20

@Kyselá okurka jak říkám, já jsem milovník zvířat, takže i kdybych na tu veterinu jela zbytečně, jela bych. Lepší desetkrát zbytečně, než to jednou zanedbat. a pokud se bacila do hlavy, tak to nikdy není fajn. Navíc to vyděsilo i tebe, takže pro klid duše bych doktora určitě volila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný