Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hezký večer, ráda bych se vás zeptala na váš názor na koule pro křečky.
Mám z ní smíšené pocity a bojím se aby křečkovi spíše neublížila nebo ho nestresovala, máte zkušenosti?
Jak jsou na tom vaši křečci, co mají rádi a co jim prospívá?
Chci aby se ten malej šmudla měl co nejlépe.
Děkuji za rady
![]()
Názory na koule pro křečky se hodně různí a třeba na fóru kam chodím je koule v takové šedé zóně, ale osobně s nimi nesouhlasím a myslím si, že křečky spíš stresuje, nemohou z nich ven, nemohou vystoupit. Věřím, že někde existuje třeba 10% křečků, co je to baví, ale viděla jsem x videí, kde vyděšený křeček běhal sem a tam a majitel si očividně myslel, že se to křečkovi hrozně líbí. Plus jsem na chovatelském fóru viděla docela dost blbých nehod typu že křečka v kouli někdo omylem nakopl nebo že s koulí spadl ze schodů. Takže já bych nekupovala, myslím si, že existuje strašně moc jiných hraček a křeččích aktivit a že křečka vůbec neošidíš, když mu kouli nedopřeješ.
My ji pro křečka měli. Používali jsme ji docela málo, ale kreckovi se v ní líbilo. Pohyboval se po bytě, zkoumal kabely, běhal na zavolání za dětmi. Ale má v ní být krátce, myslím, že maximálně 20 minut. My křečka neměli tak ochočeného, abych si ho troufla vypustit po bytě jen tak.
Myslim, ze tady nejsi na nejvhodnejsim foru pro dotazy ohledne krecku
Ano, krecky jsem mela, a ne, kouli bych jim nekupovala. Predstav si, ze by nekdo do koule zavrel tebe a behej bez moznosti se zastavit nebo odejit.
A k dotazu na ten kolotoc par diskuzi zpet - je mozne, ze se mu ten kolotoc akorat nelibi, nebo mu nevyhovuje. Nekteri krecci v nem ale nebehaji, i kdyz vyzkousis kdeco. Pocitej s tim, ze krecek se bude v kleci stejne nudit a bude hlodat mrize a pachat podobne zabavy. Ja to resila tak, ze jsem mela jednu mistnost, kde se dal krecek pod dozorem pustit bez moznosti nekam zalezt.
@Afrikana
Ohledně přidání příspěvku se omlouvám.
Myslela jsem že se zde probírá vše, tedy aspoň sem zde vyděla různé příspěvky ohledně různých témat, a v kategoriích zařazení jsou zvířata i napsána a i další různé věci.
Asi jsem to tedy špatně pochopila, jestli ti můj příspěvek vadí tak se omlouvám.
Nechtěla jsem nikoho pohoršit.
Nikdy sme škrečkom guľu nekúpili. Pre mňa je to skôr týranie než zábava. Nam sa fajn vybehali po chodbe v byte alebo sme im urobili ohradu z kníh kde sa vybehali. A džungarko mal rád kolotoč.
Hezký den. Mám takový dotaz. My máme pro křečka právě takovou kouli, a rád v ní běhá. A babičce se zalíbila, a že by ji chtěla pro morče. Dá se někde sehnat taková běhací koule s větším průměrem než 25 cm? Protože babičky morče má právě tolik na délku.
Děkuji za radu ![]()