Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
v červnu jedeme s Eliáškem poprvé k moři. Do vody a na lítání na pláži bude Elda potřebovat nějaké triko, aby se nespálil. Kamarádka mi psala, že kupovali malému speciální koupací triko, asi něco jako toto (prý v nebylo vedro a rychle to uschlo):
http://www.obleceni-next.cz/…x-95740.html#
Myslíte, že je to k něčemu nebo jsou to jen vyhozené peníze a je lepší vzít normální trika?
Díky
ahoj, já si myslím, že stačí obyčejné bavlněné tričko, můžeš je měnit a v tom horku to rychle uschne. My jsem si s nimi vystačili. Ahoj Jitka
ahoj,
něco jsem našla na MMB
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
jinak, my celá rodina oblíkáme obyčejné bílé tričko ![]()
I.
Nevím jestli poradím ale jestli jedete k moři tak bych doporučila koupit tričko takové to co nepropustí UVa i UVb záření protože normální bavlněné trička ti to propustí.Akorát na tom odkazu jsme to nikdo nenašla napsané jestli je to ono.
Asi jsme moc neporadila co ![]()
ahojky, my jsme byli u moře loni na podzim, kdy klárce nebyl ani rok. měla jsem pro ní normální bavlněná trička s krátkým rukávem - na pláž jsem nosila třeba 3 a po namočení převlékala a sušila, aby se nenastydla. tohle mi přijde jako vyhozené peníze… pod tričko jsem mazala klasicky krémem pro děti s vysokým UV faktorem. dítko přežilo ve zdraví a pohodě ![]()
Ja jsem takoveto trika - i jako pekne komplety s cepickou i plavkami - videla v Mothercaru - chrani to proti UVA a UVB paprskum, je to strasne prijemny rychleschnouci material.
Na dovce na Lanzarote to meli Anglicani v hotelu, co meli ditka bile albinky, ostatni nazrzli anglani odjizdeli ruzolici pripaleni a tyto deti odjizdeli bile (jo byly tam i typy, ze jejich deti meli krvave puchyre na ramenou a Cesi to rozhodne nebyly).
Jinak jsem tyto koupaci dresy videla i na mistnich muslimkach v Turecku - trika s dlouhym rukavem, leginy az ke kotnikum a pres to jakoby tenka halenka - vse do barvy ladici se satkem ![]()
Mne se pro dceru osvedcily bavlnene kosile z HM a CA - jsou rozepinaci a tak pohodlne u krku a schnuly lepe nez trika - v podstate nez jsme se vykoupaly, tak rozepnute uschly, z pocatku jsem nechavala i ve vode (pod kosilema byla samozrejme namazana nejmene 40 faktorem a manzel pochazi a vyrustal v jiznich statech, takze klasicky dodrzujeme poledni minimalne trihodinou siestu).
Nastesti dcera nebyla nikdy chytlava na slunicko - kdyby byla tak UV trika klidne jeste i ted poridim - urcite ted bude vetsi vyber za priznivejsi ceny nez pred trema, ctyrmi lety…
Hanka
TAk ja si vcera jedno vydrazila na MMA........planujeme dovcu u more a nerada bych aby malej byl pripalenej, uhklidat temer 3 leteho caparta neni sranda ![]()
Ahoj.
Malému jsem koupila v Tescu, Cheeeroke, koupací overlek (krátký rukáv a nohavice) a s kšiltovkou a krytem přes krček. Pěkné v modrých barvách. Hned si to chtěl oblíkat. je to asi skoro stejný matroš jako plavky. Vyzkoušíme, uvidíme. Cca 250Kč.
Zdraví Jana
Me se vubec neosvecilo… malemu byl presne rok, byli jsme v cervnu na Korsice, kupovidu bylo chladneji (cca 27st. vzduch) a od more foukalo, a bylo mu v tom zima… nez to uschnulo, tak uplne prochadnul. Mel overalek s dlouhymi rukavy, nepropoustel uva uvb zareni, koupeny v Praze v Debenhams… priste bych asi vzala kvalitni opalovak a bavlnene tricko, rocni ditko stejne nenechas dlouho na slunicku…