Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
chtěla bych se zeptat, protože mají zítra být šílený vedra, chystáme se s manželem na výlet a někam se vykoupat.Ne ale do bazénu, ale do rybníka.
Jsem 9 týdnů těhotná. Mám strach, říká se, že sinice jsou pro těhotné nebezpečné. A já jsem navíc ještě nepřekročila tu strašidelnou hranici 12 týdnů. Mám se koupat v rybníku ?? Neohrozí to nějak moje miminko ??
Díky.
Ahojky,
myslím, že by to mimi ohrozit nemělo. Ale jestli to není úplně čisté, mohla by si z toho mít problémy ty (zánět…).
Pohodové těhu
.
Berča
Já bych to tedy nepokoušela. Minimálně bys mohla v rybníku chytit nějaký zánět …
Baghira a Eliška 15,5 m.
Těhotná netěhotná, já bych do vody se sinicema (a i jinak znečištěné) nevlezla. Já osobně i trpím na gynekologické problémy, takže si dávám pozor, do čeho lezu. Samozřejmě opatrná jsem ,ale nepřeháním. Chce to pečlivě uvážit, až uvidíš, jak voda vypadá. Jinak se bát nemusíš. A pozor, tampony jsou zcela nevhodné (myslím, jako že je někdo nosí jako prevenci při koupání).
Gabča a Barča, 10měs
![]()
ahojky, ja bych tam take nevlezla, kdyz jsem byla v 6tt tak jsem lezla do more, pak do hoteloveho bazenu a ejhle zanet mocaku, starvila jsme pak 14dni v nemocnici na antibiotikach..des, a to jsem na to nikdy netrpela, a bylo take vedro…tak zalezi na tobe…
hezky den
m+m
Taky bych do vody nešla. Když jsem otěhotněla, byli jsme se s manželem koupat v rybníku, tehdy jsem ještě nevěděla, že jsem těhotná (asi 6.tt). Chytla jsem pořádný zánět, musela jsem brát antibiotika. V těhotenství se zvyšuje pH v pochvě, tím je žena náchylnější k jakékoliv vaginální infekci. Sice se mi narodila zdravá holčička, ale radši bych to byla bývala neriskovala.
Jendys
Díky, já si to taky myslela.
Jenže s každé strany slyším, že nejsem normální, že to těhotenství příliš prožívám.
Jsem blázen, když chci, aby moje miminko bylo zdravé a mělo všechno co potřebuje ?? Zvlášť, když je to dítě vymodlené z Pronatalu ??
A do špinavé vody určitě teda nevlezu. Ať si o mě myslí kdo chce co chce.
Pokud máš navíc dítě z Pronatalu, tak bych o tom ani neuvažovala.
A jinak na řeči ostatních nedej, dělej vše podle sebe…ještě si toho užiješ, tak si začni utužovat nervy:)
GaB
Vykašli se na to co kdo říká,zvlášť hlášky typu:ty to těhotenství prožíváš-mi připadaj fakt divný. Následuj instinkt
,oni potom nebudou ležet se zánětem a nebo ještě s něčim horšim.Já bych do rybníka nevlezla snad ani teď,když těhotná nejsem-ale to je taky dost extrém.Krásné těhotenství přeje Bubo
Ahoj Mikino!
Ať si trhnou ploutví, že? ![]()
Taky si myslím, že bude lepší, když tam nepolezeš. Za případné problémy by to určitě nestálo.
Hodně zdraví vám oběma!
Ja bych taky do rybnika nevlezla, proste se bojim breberek. Dokonce mame bazen za barakem, ale ani tam nelezu. Bojim, bojim, a je mi jedno, co si ostatni mysli. Moje zdravi a moje dite je prece jenom moje zodpovednost.
Bara
Ahoj,
řešila jsem přesně to samé - jsem vodní živel a skoro za domem máme překrásnou pískovnu. Jsem v 10tt a dalo mi to hodně přemlouvání tam ještě nevlést - voda je totiž tak krásně průzračná.
Ale i zdánlivě čistá voda může skrývat nebezpečí! A potom co mi včera řekla jedna známá : byli před 14 dněma s dětma (7 a 4 roky) v Agua parku v Liberci a nákazu ze sinic si přivezli všichni
Průjem, zvracení, oteklé obličeje …
Takže koupání tohle léto musím oželet … chládek se zmrzlinkou taky není špatný
.
Použití menstruačních tamponů je opravdu nevhodné, ale vyrábějí se tampony na plavání Senta Protect, které narozdíl od obyčejných neprosáknou. Nicméně s tím rybníkem opravdu raději neriskuj. Zvlášť ve Tvojí situaci by Tě mohli ostatní chápat, tak se na ně vykašli a řiď se svým rozumem.
Ahoj, ráda bych se také jela někam vykoupat, akorát, že rybníky ráda nemám a nejradši bych bazén, jsem 9 tt na rizikovém, tak nevím…ráda bych se vykoupala, venku dost teplo, ale nechci nic riskovat…do bazénu je také vhodné používat tampony, nemám je moc ráda..