Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
datluju jednou rukou,protože u toho kojím, od 18.hod s malými přestávkami skoro pořád.Za posledních 5 týdnů mi Tom(4m)přibral přesně kilo,tak hlad by to být neměl
ale mám pocit,že už tam nic nemůže být
Tak právě louhuju čaj, koupila jsem
obyčejný dětský,ne ten granulovaný sladký od Hippu.
Ještě jsme to nezkoušeli,dáváte taky?Ale když stále tak zuřivě saje?To je žízeň v tom horku,ne?
Chtěla jsem jít zítra s oběma dětma na koupák,mám i slunečník,ale není to blbost?Neuvaří se to mimi cestou v kočárku
![]()
Ale stejně je to fajn to horko,alespoň teda večer ![]()
Hezký večer přeje Hela
Helo, s tou žízní ti neporadím, ale s tím horkem - netahala bych děti nikam......Jedině ráno nebo až navečer, a i to podle toho, jak bude.
Ahoj HELČO,
pokud plně kojíš,mimi by to mělo stačit i na žízeň a ještě bych s čajíkem počkala.Přikládala bych často jak to vyžaduje.
Pokud si opravdu myslíš,že má velikou žízeň,dávej mu tedy čajík po lžičkách několikrát denně.
S tím koupalištěm souhlasím s Pimpou,je to záhul i pro dospěláky natož pro prcky.
Já mám tedy taky ráda sluníčko a teploučko,ale teď v těch vedrech bych Niki/11m/ nikam na koupaliště nevzala.
Ahoj Naďa
Holky a jak byste resili to ze zitra musim jet s 5m dcerkou do PL pro druhou dcerku ktera tam je na prazdninach, pojedeme 10h. autem.??? Sany.
![]()
Ahoj Hela,
tiez pisem jednou rukou lebo kojim
Ja davam mojej 7tyzdnovej holcicke cajik-feniklovy. Obycajny ktory nesladim. Kupila som sice Hipp, no ked som si precitala zlozenie tak som bola nemilo prekvapena
Samy cukor. Takze ostal v skrinke a ja pripravujem „obycajny“. Je to sice pplacka, lebo musi byt vzdy cerstvy no… Davam ho skor koli prdikom, pretoze jej to fakt pomaha, no urcite uhasi aj zizen. Ked nebudes sladit tak budes aspon pekne vidiet ci je mimi naozaj smadne
Davam ho zo striekaky „cez malicek“ Zasuniem ho do pusinky a ona taha ako keby sala z prsa a cez kutik jej striekam cajik striekackou
Nedavam flasku. Nie koli tomu ze by sa nemala (koli tomu ze vraj hrozi ze odmitne prso)-toho som sa nebala, no proste flasku nechce ![]()
Pekny den prajem
Včera jsem se ptala doktorky jestli kdyz kojim tak v těch vedrech můžu dávat čaj a bylo mi doporučeno dávat převařenou kojeneckou vodu, pokud by vyžadoval pít opravdu extrémně často, ale jinak prý je vhodnější mu dát prso, tak nevím.
Vodu doporučují proto, aby chtěl pak pít i jiné věci. Kamoška dávala čajík od Hippu a pak jí nechtěl vůbec vodu a neslazené čaje a v podstatě je nechce dodneška…Jitka
Mně bylo řečeno,že novorozenci stačí pouze kojení, a opravdu jen v extrémních vedrech,když třeba pojedeme dlouho autem (nemáme klimatizaci),tak přidat koj.vodu. Cituji naší Dr.:„Podívejte se na jižní státy
,tam nikdo žádné čaje nedává a potýkají se s horkem daleko víc než my ve středu Evropy.“ Vypadá to,že jsme asi trochu exoti,co se čajíčků týče. Mějte se krásně.Bubo
Bubo, já bych ale řekla, že tam jsou víc na to vedro zvyklí - narozdíl tady u nás, kdy taková parna jsou jen párkrát za rok. Takže já bych v takových vedrech asi radši přidala, lepší pít než být dehydrovaný.
Sany, když musíš, tak se nedá nic dělat. Jestli nemůže za tebe dojet nikdo jiný - třeba manžel? Vzala bych hodně vody, dělala bych při jízdě přestávky - to i kvůli tobě!, na okna si kup ty protisluneční clony. Mimčo ochlazuj mokrou plínkou a obě hodně pijte. Víc fakt nevím, přeju Vám ať to zvládnete v pohodě.
To máš určitě pravdu,Pimpo,lepší přidat. Ale proč nepřidat kojení?Prostě častěji přikládat a když bude mít mimčo žížu,tak si dá míčko a je tudíž zbytečné dávat mu pít cokoli jiného.Vždyť to vyjde nastejno.Bubo
Bubo klidně častěji přikládat, ale co když to nebude stačit? V tomhle se fakt nechci dohadovat, protože jsem toho moc nenakojila, ale myslela jsem, že po nějaký době se mlíko tvoří podle potřeby dítěte, takže když se ze dne na den zvýší spotřeba, tak mlíko nestačí. Nebo se to tvoří hned?
Když jsem kojila,tak jsem měla vždy nějakou rezervu.Nikdy mi malá nevypila všechno až do poslední kapky.To si musí každý rozmyslet sám,podle okolností.Když má někdo málo mlíčka,tak není o čem mluvit.Já to beru tak,že se ptala mamča,která je s mlíkem v pohodě.Když jsem opouštěla porodnci (červenec 03),tak byly vedra 36 stupňů celý týden a odpověď od Dr.jsem dostala takovou,jakou už jsem napsala v předminulém příspěvku.Já nechci nikomu radit co má dělat,jen píšu jak to cítím a jaké mám zkušenosti.Nic víc, nic míň.A chraň Bůh,aby se tím někdo řídil,aniž by zvážil svoji situaci a okolosti atd.A tak to tady asi má i fungovat.Pa Bubo ![]()
Tak já jsem si zase víc všimla tý věty, kde Hela píše že má pocit, že už tam nic nemůže být. To mi totiž připomělo mou situaci kdysi - kde nic tu nic
. No ale každej si to musí opravdu udělat podle sebe - vypozorovat, jestli kojení stačí nebo ne.
No jo,Pimpo,to mi uniklo.
Ale čajíčkový exoti stejně jsme.
Docela by mne zajímalo,pokud je tu někdo,kdo žije nebo delší dobu žil v zahraničí,jak to bylo tam.Bubo
Ahoj,
tak já také bojuju v těch horkách s kojením.
Dnes malý(2m) pije skoro pořád co hodinu (i častěji) a já si připadám jako ležící sedící mlíkárna. Také mám pocit, že už nemá co sát, ale pořád to vyžaduje. Po chvíli usne, ale běda, když mu prso odeberu, po chvilince se vzteká. Nevím, zda je to žízní, nebo má prso jen místo dudlíka, kterého před měsícem začal odmítat a teď už ho nevezme ani náhodou. Čaj zatím nedávám, uvidíme, jak se to bude dnes vyvíjet. Je fakt, že v teplejších státech také žijou mimča a zvládají to jen s kojením, tak proč ne u nás.
![]()
Pa
Ahoj holky,
Tomík to vyřešil za mě, než čaj vychladl,tak usnul
,tak jsem ho vypila já.Asi tam mlíko je,ale jak už se psalo ty prsa už nejsou tak nalitá.Když po kojení odstříkávám,tak tam 10ml je,ale to je asi málo,co? Jen po nočním kojení odstříkám 40ml(snažím se zvýšit množství MM)Ale zase během kojení se spouští další mlíčko,tak snad to funguje jak má.
V noci spal pěkně, dnes tedy taky co hodinu kojím(ale my pijem taky jak duhy,ne
)čaj nedám. Teď už hodinu a půl spinká,tak myslím,že je spokojen. ![]()
Na ten koupák jdeme s manželem až v 5 večer, jedem autem,máme klimu. Vždy se jí bráním,kvůli nachlazení,ale dnes na chvíli nebude jiná možnost.
Jinak se sprchuju co půl hodiny, je to běs.A to nám tady za chvíli začne svítit slunko
jsme na západ. Tak koupání zdar.
Mějte se hezky a díky
Hela