Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, je mi 13 let a menstruaci mám od 11ti a chtěla bych se zeptat jestli si mužů napustit vanu s normální čistou vodou do který půjdu samozřejmě sama
ptam se protože jsem někde slyšela ze to ničemu nevadí když tam půjdu jen já a bude to čistá voda. Předem dekuji za odpovědi
Já teda vanu vynechávám, ale když už ji jo potřebuji, tak s mini tamponem, pro jistotu ![]()
Neriskovala bych to, leda bys tu vanu předem aspoň pořádně vydrhla, ono jsi při ms náchylnější na infekce. Malý tampon si nezavedes?
@Ema_Emi děkuji míní tampony doma mám ale bojím se toho takže vana dnes asi nic
@Danielaaaaa píše:
@Kriss Tina dekuji, no bojím se toho ale tak to zkusím
Alespoň si to vyzkoušíš v klidu ![]()
Vůbec bych to neviděla jako problém. Žádná infekce z koupání ve vaně při menzes nehrozí, je to mýtus. Já se takto koupala i v přírodě a nikdy nebyl problém. Pokud jsem potřebovala jít nutně do bazénu, tak jsem použila tampón a ten stejně zcela nasákl bazénovou vodou, takže se ta bazénová voda dostala všude… Spíš mi přišlo fuj mít tam ten nasáklý tampón…
Normálně bych se vykoupala. Když mám silné bolesti při ms, tak se koupu v horké vodě, dost mi to pomáhá. Nikdy jsem z toho infekci neměla.
Normálně se ve vaně koupu
samozřejmě ne nějaký dlouhy louhovani, nebo pri joo silný menstruaci.
Doma v čisté vodě bych to neřešila vůbec. Do bazénu je možné koupit speciální tampony (ale to asi spíš mimo ms, vím že v těhotenství si to holky občas kupovaly, on tak nenasákne). Já používám kalíšek, takže se ničím neomezuju. Ale není mi 13 no. Vanu bych si dala. Bazén a přírodní koupaliště radši ne. Ani s tamponem. Nasákne a naopak se všechno v pochvě udrží.
Já sem se koupala normálně vždycky ať už ve vaně, v bazénu nebo v přírodě, akorát sem si vždy po té co sem vylezla z vody vyměnila tampon. Když sem se koupala v přírodě tak sem se po příchodu domů pořádně omyla…Nikdy sem neměla ani nejmenší problém s infekci
Taky se bezne koupu ve vane pri menzes uz furu let a pohoda, nic se mi nikdy nestalo.
Je to úplně v pohodě. Já si hlavně myslím, že se to nedoporučuje jen proto, že je tam šance nějaké znečištění vody… Navíc ty koupele můžou pomoct od bolestí, tak proč ne.