Menstruace, ovulace, otěhotnění, dopad na stres - jak řešit?

20
8.7.21 11:20

Menstruace, ovulace, otěhotnění, dopad na stres - jak řešit?

Zdravím,
nevím zda zařadit sem či do kategorie snažení se o mimino - případně klidně přesuňte.

Řeším už delší dobu trable s cyklem a potencionálním otěhotněním a nevím, zda to dělám správně, proto prosím o případné rady či zkušenosti.

Vždycky jsem měla cyklus trochu mimo tabulky, ale moje doktorka to vždy brala že je to ok. Měla jsem jeden cyklus cca 42 dní a nepřišlo mi to nikdy divné. Pak jsem přešla k jinému Dr kvůli stěhování a ten mi hned začal říkat, že mám vícekomůrkové vaječníky a že se to občas děje - opět nijak nekomentoval moje dotazy zda je třeba to řešit, jen mi dal nějaké léky, po kterým se mi cyklus na cca dva roky upravil na 28 dní a pak se zase začal vracet k mým +-40 dnům.
Teď se s přítelem chceme začít snažit a najednou lékař komentuje, že vlastně možná nemívám vůbec ovulace a že jsem si měla vzpomenout už dávno - úplně mě to semlelo. Změnila jsem Dr. - už mu nevěřím a doufám, že se to někam posune, ale do té doby jsem fakt naštvaná. Co můžu brát na podporu ovulace, cyklu, než se dostanu k novému doktorovi? Má termín až za dlouho. A řeším to vůbec správně? Jak jsem celý život žila v představě, že je vše ok, tak teď jsem z toho rozhozená. Má cenu hledat kdy ovuluju nebo to zatím nechat běžet jen tak na klid? Nijak na miminko nespěcháme, ale tohle byla taková facka, že jsem z toho všeho ve stresu.

Další dotaz co mám, jak řešíte stres? Moje cykly se teď zhoršily ještě víc protože mám tátu po infarktu a jednu dobu to vypadalo fakt špatně, takže jsem byla poslední 3 měsíce v konstatní úzkosti. Cyklus jsem měla 1× 59 dní, teď 40 dní. Pomáhá jóga? Hormonální jóga? Myo inotisol? Drnek?
Přijde si divně, že jsem se o to celou dobu nezajímala a věřila lékaři, že je vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sarah1618
8.7.21 11:24

Ahoj zakladatelko
Já bych se nepouštěla do žádných bylin ani žádných rad
Počkala bych co řekne gynekolog
Mezitím se věnuj sama sobě, cvič třeba jógu, choď na dlouhé procházky, věnuj se příteli a ono Ti to uteče a budeš mít termín u doktora.
Píšeš, že na to nespěcháte, nevím, kdy máš ten termín ale snad nejpozději do těch 2 měsíců..
Držím palce :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Janli
8.7.21 11:30

Ovulaci si začni sledovat ať víš, jestli ji máš nebo ne. To je základ. Stejně to po tobě gynekolog bude chtít, tak aspoň budeš připravená. Ideální je měření bazální teploty, zvlášť při dlouhých cyklech. Můžeš zkusit gynex nebo hormonální jógu, spousta žen po tom otěhotní.

• Citovat
  • Upravit
20
8.7.21 11:53

@sarah1618

No termín mám až na půlku září, takže něco málo přes dva měsíce :(
Snažím se nějak pracovat na zklidnění, ale teda je to peklo. Protože je to jako nemyslet na růžového slona samozřejmě.
Ale děkuju moc za povzbuzení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
8.7.21 11:53

Zkus měřit bazální teplotu, ať víš na čem jsi.
Na srovnání cyklu mně pomáhá drmek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
8.7.21 11:55

@Janli Tu hormonální jóga jsem slyšela, že si ji spousta holek chválí. Tak jsem se přihlásila. Přijde mi to jako fajne kombinace i kvůli tomu stresu.
Ale jak jsem se teď delší dobu nehýbala (ten stres mě dost paralyzuje) tak se bojím, že to nedám.
Asi je na čase se nějak sebrat a začít se obecně víc hýbat.
Díky za radu! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
8.7.21 11:57

@petra.pel Ale dáš. Je to jóga, ne závodní kick box. Náhodou je to super nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sarah1618
8.7.21 12:45

@petra.pel to je teda dlouhé čekání.
Nikdo jiný není?
Bazální teplotu bych já třeba neměřila
Protože pak se z toho dělání děti stane naprostá věda a asi i povinnost.
A pokud říkáš, že nespěcháte, tak bych to ještě nedělala.
Počkala bych na gynekologickou prohlídku
Ale samozřejmě je to na Tobě

• Citovat
  • Upravit
32929
8.7.21 13:37

@sarah1618 naopak, mně přijde ideální, když si člověk zjistí jak na tom s cyklem je a seznámí se s fungováním vlastního těla ještě předtím, než začne se snažením. Když bude vědět že funguje, ovulaci má a kdy asi, tak dál už měřit nemusí.
Já teda měřím pořád, nezávisle na tom jestli zrovna otěhotnět chci nebo ne a jen se mi to vyplatilo. Třeba i v tom, že jsem nemusela stresovat s testem, když jsem věděla, že v tomto cyklu jsme se do plodných dnů ani netrefili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.21 21:53

@petra.pel ahoj Peti, ja mela taky dlouhe cykly cca 35-38 dni, taky asi cca 8 dni spineni pred menstruaci nez se rozjela, take jsem zjevne neovulovala.. vykaslala jsem se na umele hormony od pani doktorky, i kdyz nasadila spravnou lecbu tak nic nepomahalo. Tyhle moje problemy se tahly roky a pulroku cca jsme se snazili o dite. Zkusila jsem si teda merit bazalni teplotu a cvicit hormonalni jogu (lektorka Sarka Simonidesova). Po dvou mesicich pravidelneho cviceni krasne bylo videt na teplote kdy jsem ovulovala a povedlo se miminko. Zkus tu jogu, mimo jine to dobre pusobi i na mysl, urcite bych se vsak objednala na kurz, sama se tu jogu nenaucis protoze tam je dulezite dychani a lektor ti musi rict kdy a jak presne aby to zafungovalo jak ma. To mereni bazalni teploty taky doporucuju aspon lepe poznas sve telo. Vyhla bych se bylinkam ty dokazou udelat neplechu pokud presne nevis co ti je. Preju hodne stesti! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
20
12.7.21 19:23
@Anonymní píše:
@petra.pel ahoj Peti, ja mela taky dlouhe cykly cca 35-38 dni, taky asi cca 8 dni spineni pred menstruaci nez se rozjela, take jsem zjevne neovulovala.. vykaslala jsem se na umele hormony od pani doktorky, i kdyz nasadila spravnou lecbu tak nic nepomahalo. Tyhle moje problemy se tahly roky a pulroku cca jsme se snazili o dite. Zkusila jsem si teda merit bazalni teplotu a cvicit hormonalni jogu (lektorka Sarka Simonidesova). Po dvou mesicich pravidelneho cviceni krasne bylo videt na teplote kdy jsem ovulovala a povedlo se miminko. Zkus tu jogu, mimo jine to dobre pusobi i na mysl, urcite bych se vsak objednala na kurz, sama se tu jogu nenaucis protoze tam je dulezite dychani a lektor ti musi rict kdy a jak presne aby to zafungovalo jak ma. To mereni bazalni teploty taky doporucuju aspon lepe poznas sve telo. Vyhla bych se bylinkam ty dokazou udelat neplechu pokud presne nevis co ti je. Preju hodne stesti! :kytka:

jé, tak zrovna tu Šárku mám taky. Začínám už tento víkend, tak jsem na to zvědavá :)
Vypadá to, že to máme dost podobné, takže díky moc za rady.

Já jsem teda popravdě o víkendu málem vykradla lékarnu, protože na mě padla hrozná úzkost.
Takže jsem teď „hrdá“ majitelka kontryhelu, pupalky, mio-inositolu, drmku a sarapis mensis a teď vůbec netuším, co s tím vším budu dělat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
12.7.21 19:25
@sarah1618 píše:
@petra.pel to je teda dlouhé čekání.
Nikdo jiný není?
Bazální teplotu bych já třeba neměřila
Protože pak se z toho dělání děti stane naprostá věda a asi i povinnost.
A pokud říkáš, že nespěcháte, tak bych to ještě nedělala.
Počkala bych na gynekologickou prohlídku
Ale samozřejmě je to na Tobě

bohužel jsem obvolala snad půlku Brna a všichni mají plno nebo termíny podobné. Je to fakt zoufalé. Ale dnes mi volala sestra, že jim lidé ruší a zda mě může v případě volného termínu kontaktovat, tak se třeba poštěstí dříve.

O té bazální teplotě stále přemýšlím. Na jednu stranu mě to docela láká, na druhou stranu mám obecně tendence k úzkosti a bojím se, že by se mi to rozjelo a pořád bych to dokola kontrolovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
12.7.21 19:27
@andelka83 píše:
@sarah1618 naopak, mně přijde ideální, když si člověk zjistí jak na tom s cyklem je a seznámí se s fungováním vlastního těla ještě předtím, než začne se snažením. Když bude vědět že funguje, ovulaci má a kdy asi, tak dál už měřit nemusí.
Já teda měřím pořád, nezávisle na tom jestli zrovna otěhotnět chci nebo ne a jen se mi to vyplatilo. Třeba i v tom, že jsem nemusela stresovat s testem, když jsem věděla, že v tomto cyklu jsme se do plodných dnů ani netrefili.

no, tohle je asi něco na co jsem teď narazila no.. Vlastně jsem tyhle věci nikdy neřešila a najednou bum, cyklus v háji. Jsem docela rozpolcená, ale zase si říkám, že možná lepší mít nějaké konkrétní info, než mít v hlavě „co když…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.21 14:39

@petra.pel ahoj, zatim bych ty bylinky nebrala a zkusila fakt tu jogu a treba po trech mesicich jestli nebudes pozorovat zmeny tak bych zkusila ty bylinky ale dala bych si na ne pozor. Kolikrat to vic uskodi hlavne pokud clovek nevi kde presne je problem. Spis si kup nejake kvalitni vitaminy pro snazilky na plodnost ja beru vitaminy Verra (dulezite je magnesium, listovka, vitamin D, zinek, b complex). Ja byla pred snazenim na vysetreni krve kde mi zjistili uplne minimalni hladinu vit. D tak se muzes treba taky odpichnout od krevnich testu. Jinak tu jogu jsem cvicila 6-7 krat tydne kazdy vecer prvne mi to trvalo cca hodinu ale pak se to hezky zkratilo na 30 minut a uz jsem nemusela koukat do materialu. Sarku doporucuju je skvela!

• Citovat
  • Upravit
20
30.8.21 16:42

Ovulace není poznat?

Ahoj,

Tak jsem několik týdnů zkoušela na radu lékaře měnit teplotu…ale..jsem z toho jelen..ta teplota mi prostě nesedí, není tam žádné dlouhodobé zvýšení teploty. Přikládám foto…je to normální?
Měřím vždy ráno v 7..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria