Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já kočky nekoupala co je mám (domácí), vlastně ani psa, leda podvozek v zimě.
@Ani123 Taky myslím, že kočku koupat jen když se vyválí v exkrementu nebo tak…
Ale pokud chce, tak proč ne - ale určitě koupit šampon na kočky (dělají se i s bylinkama, které by měly odpudit parazity). A proti klíšťatům kup obojek, pokud máš dítě, tak můžeš i ten bylinnej, co neškodí, jinak se dělají chemický, co máme vyzkoušený, fakt tu sezónu vydrží (a teda dítě máme taky, takže ho k nim nepouštíme, když je obojek čerstvej, a hlídáme, aby na pak něj moc nesahalo, a když, tak si pak umylo ruce).
Příspěvek upraven 26.06.14 v 23:43
Naše kočka se koupe ráda a to vždycky, když se koupu já, takže se koupe 2× týdně (jinak se sprchuji)
![]()
Ahoj já teda vím, že kočky se lížou jsou velmi čistotné a nikdy bych je nekoupala. Jsou opravdu stálejako ze škatulky. Akorát je třeba když je češu napudruji trošku dětswkým pudříkem a to vyčešu. To dodá srsti i krásnou vůni. S čistotou u nich nevidím problém. Kočky vážně patří mezi hodně čistotná zvířátka. Dát kočku do vody, tak bych byla asi samá jizva.
Jábych kočku vyčesala, pokud by bylo v kožichu nějaké nepřichycené klíště, tak ho vyčešeš, chceto teda hustý kartáč nebo přímo „všiváček“. A pak po vyčesání prohlídnout, hlavně v teplých místech, kde hodně proudí krev (hlava, krk, podpaždí, břicho)
Koupelí se myslím klíšťat moc nezbavíš. Adokud nebudete mít nějaké antiparazitní opatření, tak nepouštět ven