Stárnoucí morče

458
2.5.13 17:48

stárnoucí morče

Mám 6 leté morče, už začal míň pískat když se otevře lednička. a je takové prostě klidnější. ale to už dlouho :roll: jinak dnes jsem si všimla že má jedno oko vystouplé, větší než to druhé, takové vypouklé. ani se mu nehýbe, myslíte že je na to oko slepé? :nevim: kolik se vaše morce dozilo let? A objevily se u nich nějaké nemoci když byly staré? :( jinak ji pekne a jinak je zdrave :palec: :srdce: děkuji za odpověď, jestli se někdo ozve :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5724
2.5.13 17:55

Ahojky. Já měla celkem 7 morčat. 4 zemřely celkem brzy tak všelijak - nemoce, kočka… Ale jedno se dožilo 11ti let, a zemřelo stářím. Bobinka jedna malá, oslepla asi půl roku před smrtí, oko mělo bílé bělmo. Posledních asi 10 dní přestávala chodit, točila se na místě dokola. Poslední den si nevzala hlávkový salát a to už jsme věděli, že je konec. Milovala ho. Nakonec umřela v noci v leže na boku. :,(
Ferda se dožil 7 let, zemřel na nějaký vřed, trápil se strašně, umřel ve velkých bolestech. A Bobek umřel v 6 letech, z ničeho nic cestou z chaty. Natáhl se a bylo po něm. Ale nebyla jsem u toho, kdo ví, co se mu stalo.

6 let ještě může klidně přežít. Ale určitě bych ho vzala k veterináři! Držím palečky ať je vše dobré. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
2.5.13 17:56

To se těžko odhaduje na dálku. S tím okem bych zašla k veterináři. Ale dokud jí, tak je to dobrá zpráva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
2.5.13 18:03

@Clarkia chudinky :( já se toho strašně bojím jak umře. jak to začne probíhat. nebo jak ho najdu mrtvého v kleci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1522
2.5.13 18:12

Radsi kdyz ho asi najdes treba rano v kleci mrtve nez kdyz vidis jak trpi:-( mela jsem tri morcata a vsechny umrely na nadory.meli na bocich obrovske boule a ty jim zacali tlacit na plice a udusili se:-( bylo to hrozne protoze jsem to videla jak umirali a neslo pomoct.ale dozili se zhruba 7 let. urcite bych zasla k veterinari s tim ockem abys vedela co s nim ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.5.13 19:29

@bonduellka já mám rekordmanku, ta s námi byla téměř 8 let, zemřela fakt na stáří, nic jiného jí nebylo.. s očíčkem skoč na veterinu. mmchm, je lepší najít morče mrtvé v kleci, než s ním denně lítat na vet, sledovat, jestli se netrápí, krmit, utírat zadek a pod.. a to celé týden, kdy pak stejně zjistíš, že už to nemá smysl a necháš ho uspat.. za mě najít morče v kleci, zemřelo spokojené, ve spánku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzíkoka
17.10.13 21:56

Mému morčattku jsou 2 roky a má to samé. Veterinář říkal že je to zelený zákal a dal nám kapičky. myslím že se to nezlepší, moje morče to má těd 2 měsíce a všimli jsme si že na oko osleplo. Pokud tvoje mořce dokaze žít se slepím okem neumře na to, ale určitě běžte k veterináři aby vám dal kapky na oko a přeju hodně štěstí :srdce:

• Citovat
  • Upravit
458
18.10.13 14:47

Tak jsme byli s tím okem a veterinář řekl že na něm nic divneho nevidí že prý ma to oko normalni.no já jsem presvedcena že jiné je.je vypouklejsi a trosku se mu odhaluje bělmo. oko je takové zakalene nehybne, jak kdyby ho měl povlecene igelitem 8o takové bez lesku než to druhé očičko :roll: mam delší dobu pocit že je na něj asi slepe, protože mu hodím okurku a on ji nemůže najit. což nikdy nedelal.no na to že jsem byla u naseho veterináře s morcatkem za celý život poprvé tak se mu ani na zuby atd nepodival a neprohledl ho nic.tak nevím jestli jsem mu měla o té prohlídce rict nebo se to dělá automaticky? úplně jsem naštvaná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný