Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, moc prosím o zkušenosti a rady. Máme 11 měsíční čivavku (váha 1,5kg). V pátek jsme jeli s přítelem na nákup a když jsme se vrátili náš pejsek poskakoval na 3 nožky. Nemluvě o tom když si lehla na záda packa byla jakoby volná úplně ji šla do strany. Hned jsme jeli na veterinu kde ji dal injekci a řekl, že to jsou vazy. Bohužel v neděli se to stále nezlepšovalo a pejsek již nebyl svůj, tak jsme jeli na jinou vetrinu, kde jí to zavazáli a vet. řekla, že to jsou přetržené nebo uvolněné vazy přesně to stejné jako první vet. Jenže obvaz po pár hodinách spadl, packa se nelepšila a pejsek byl stále špatný. Již jsme si vyhledali odborníka psího ortopeda a hned v úterý jsme tam jeli. Díky RTG jsme zjistili podotýkám u 3veterináře, že má dvě zlomené kostičky hned šla pod narkózu a na narovnání. Mám nervi naty předchozí veterináře, že je nenapadlo nás někam poslat hned ještě když říkali, že cítí jak se jí tam třou kostičky. Nyní jsme dva dny po zákroku pejsek má dlahu, v noci vůbec nespí a přes den si jen tak nachvilku schrupne v sedě. Prosím o zkušenosti jak dlohou jste měli dlahu na tlapce? A zda ji nemůžeme nyní nějak pomoci? Jestli na ni začal pejsek opět chodit? A nějaké cvičení po sundání? Je nám ji hrozně líto, naříká a ještě se pořádně od úterka nevyspala je úplně vyřízená
dlahu má sice speciální odlehčenou, ale stejně je těžká. Moc děkuji za typy a rady.
No, před pár lety měla naše fenka pudlice zlomenou zadní stehenní kost, muselo se to sešroubovat. Takže mimo zlomeniny tam byla i péče o jizvu po operaci. Po pár dnech materiál praskl a muselo se to operovat znovu, pak jí dal veterinář i sádru, bohužel spodní okraj sádry se třel o packu, rozedřel ji až tam kus vyloženě uhnil, takže se to muselo odřezávat. Měla pak na spodní pacce takovou jamku… Děs. Nakonec se to zhojilo bez komplikací, lítala po všech čtyřech, jen když něco provedla ještě po letech stála na třech s výrazem „auuuu, moje noha“. To chce čas, vypadá to hrozně, ale psi se dokážou vylízat i z horších zranění. Taky byl první týden hrozný, k tomu teploty (suchý a horký čumák, poknikávala). Už si nepamatuju jak dlouho léčba trvala, zhruba po týdnu se to lepšilo každý den. Po srůstu ještě nějaký čas packu odlehčovala a běhala po třech. Nevičili jsme s ní, chodili na procházky a to bylo všechno. Jo, dávali jsme jí vápník a vit. D, aby to rychleji srostlo.
Náš pudlík měl zlomenou kůstku, která vede od drábku, měl sádru tuším tři týdny. Byl to střeďák, takže větší než vaše, ale taky z počátku velké utrpení, pak si zvykl.
Moc děkuji za reakci. To je mi líto a koukám, že jste si taky vytrpěli své, ale hlavně, že je vše v pořádku. Je to hrozný. U nás pro její,,velký,, růst nejsou šrouby možné. Ta naše je úplně nesvá vůbec neví co. Vápník taky dáváme docela velké dávky. A v nejhorším případě jsme dostali i něco na bolest, ale prý to máme podat až v tom nejhorším. Už jsme doma v takové beznaději a to máme ještě tak měsíc před sebou. Ona je takový gaučák vždy s náma spí v posteli, ale od toho zákroku je nejraději v boudě, tak skoro druhou noc jsem strávila s ní na zemi. Snad do toho týdne si zvykne a bude to v pohodě.
Vkládám foto jak packa vypadala v den úrazu. Horší to bylo, když si lehla na zádíčka to jí šlo úplně do strany. Vůbec netušíme kde a jak se jí to mohlo stát.
@saani píše:
Moc děkuji za reakci. To je mi líto a koukám, že jste si taky vytrpěli své, ale hlavně, že je vše v pořádku. Je to hrozný. U nás pro její,,velký,, růst nejsou šrouby možné. Ta naše je úplně nesvá vůbec neví co. Vápník taky dáváme docela velké dávky. A v nejhorším případě jsme dostali i něco na bolest, ale prý to máme podat až v tom nejhorším. Už jsme doma v takové beznaději a to máme ještě tak měsíc před sebou. Ona je takový gaučák vždy s náma spí v posteli, ale od toho zákroku je nejraději v boudě, tak skoro druhou noc jsem strávila s ní na zemi. Snad do toho týdne si zvykne a bude to v pohodě.
Ahoj. Taky mám čivavu, i když teda křížence, je trochu větší a měl zlomenou packu v růstové zóně. Vyskočil na dřevěnou lavečku, nožka se mu smekla, propadla těma šprušlema a on za ni zůstal viset a spadl dolů. Nebyla jsem u toho, zrovna jsem se vracela z Černé hory, takže babička s ním šla k vetovi a ten mu dal jen injekci na bolest a antibiotika
. Přijeli jsme v 7 ráno a první co tak jsme jeli k naší paní doktorce, ta nás poslala na rentgen. A zlomenina v růstové zóně. Naštěstí jsme se obešli bez operce. Celá rekonvalescence trvala 2 měsíce. teď už je to půl roku a vůbec o nějakém zranění neví
Jen mu zůstala jizva, sedřel si při tom jak se z toho snažil dostat nožku až na kůži a už mu tam chloupky nerostou. Dostával antibiotika a léky na bolest. Trpěla jsem s ním ![]()
@saani píše:
A takhle vypadáme po zákroku
Náš měl zadní nožku. A ta dlaha vypadala podobně, ale museli mu ji často převazovat, protože on to musel mít zavázané přes celé stehno až k zadečku, a to mu sjíždělo.
Tak to muselo být pěkně špatný. To jo my jsme opravdu byly u dvou veterinářů a nebyly schopni nás poslat někam aspoň na ten RTG
To nám ještě řekli, že se stejně vazy u tak malého plemene neřeší, že to nemá cenu. Což na to ten ortoped kroutil hlavou. A ještě se divil jak to nemohli poznat. A to jí ty dva nato sahali snad,,hodinu,, a nic a tahle paní doktorka sáhla a řekla hned, že je to zlomenina. RTG bylo už jen pro upřesnění kde. No my taky doma všichni trpíme a litujeme ji. Dnes je teda pěkně nesvá a protivná kroutí sebou jak had. A já z toho nevyspání už taky začínám být vyčerpaná. První den asi i z bolesti a narkozy i vrčela a vůbec se s námi nebavila. A to je úplně společenská. Dnes aspoň když nás vidí už vrtí ocáskem.
@MiskaKosa píše:
Ahoj. Taky mám čivavu, i když teda křížence, je trochu větší a měl zlomenou packu v růstové zóně. Vyskočil na dřevěnou lavečku, nožka se mu smekla, propadla těma šprušlema a on za ni zůstal viset a spadl dolů. Nebyla jsem u toho, zrovna jsem se vracela z Černé hory, takže babička s ním šla k vetovi a ten mu dal jen injekci na bolest a antibiotika![]()
![]()
![]()
. Přijeli jsme v 7 ráno a první co tak jsme jeli k naší paní doktorce, ta nás poslala na rentgen. A zlomenina v růstové zóně. Naštěstí jsme se obešli bez operce. Celá rekonvalescence trvala 2 měsíce. teď už je to půl roku a vůbec o nějakém zranění neví
Jen mu zůstala jizva, sedřel si při tom jak se z toho snažil dostat nožku až na kůži a už mu tam chloupky nerostou. Dostával antibiotika a léky na bolest. Trpěla jsem s ním
Tahle zatím drží dobře, tak uvidíme. Ale známe to taky, když jsme jeli od toho druhého veterináře, který jí to aspoň zavázal a dal nám materiál, aby jsme to mohli převázat, tak to jeho zavázání vydrželo pár hodin, ale to naše tak pár minut ![]()
@saani píše:
Tahle zatím drží dobře, tak uvidíme. Ale známe to taky, když jsme jeli od toho druhého veterináře, který jí to aspoň zavázal a dal nám materiál, aby jsme to mohli převázat, tak to jeho zavázání vydrželo pár hodin, ale to naše tak pár minut
Já s ním jezdila na převazy. I v neděli jsme byli, máme hodnou a vynikající paní doktorku. Tak ten náš se zase pořád chtěl chovat a vyloženě mu ta naše péče dělala dobře
vychcánek. Ale počkej za dva tři dny se jí uleví. Jestli teda máte nějaké tabletky… Našemu jsme dávali tabletky 3× denně proti bolesti…
@MiskaKosa píše:
Já s ním jezdila na převazy. I v neděli jsme byli, máme hodnou a vynikající paní doktorku. Tak ten náš se zase pořád chtěl chovat a vyloženě mu ta naše péče dělala dobřevychcánek. Ale počkej za dva tři dny se jí uleví. Jestli teda máte nějaké tabletky… Našemu jsme dávali tabletky 3× denně proti bolesti…
To je mazec. Si říkám, že člověk když mu takto onemocní pes či jiné zvíře, tak aby si vzal dovolenou. Jinak to snad nejde. My jedeme na kontrolu v pondělí. Snad jí to bude držet. Jinak by musela jít znovu pod narkózu jelikož od doktorky si nato moc sahat nenechá. Tabletky proti bolesti máme, ale říkala, že jí to máme dát až v nejhorším, že už tak je na ten její malý organismus hodně. Teď přišel páníček, tak si šla lehnout-snad si trošku prospí.
Ahoj! Máme teď doma 10 štěňat, 5 týdnů a jedno má zrovna packu jako čivava zakladatelky. Když jsem mu na to šáhla, vůbec ho to nejspíš nebolelo, když seděl stál na ní, ale je tak divně zkroucená
Každopádně díky téhle diskuzi jedu hned k vet.
Doufejme, že nemá zlomenou pacičku…
@saani píše:
To je mazec. Si říkám, že člověk když mu takto onemocní pes či jiné zvíře, tak aby si vzal dovolenou. Jinak to snad nejde. My jedeme na kontrolu v pondělí. Snad jí to bude držet. Jinak by musela jít znovu pod narkózu jelikož od doktorky si nato moc sahat nenechá. Tabletky proti bolesti máme, ale říkala, že jí to máme dát až v nejhorším, že už tak je na ten její malý organismus hodně. Teď přišel páníček, tak si šla lehnout-snad si trošku prospí.
Jo jo já dovolenou měla skoro 14 dní
Je to jako dítě ![]()
@AnnaHen píše:
Ahoj! Máme teď doma 10 štěňat, 5 týdnů a jedno má zrovna packu jako čivava zakladatelky. Když jsem mu na to šáhla, vůbec ho to nejspíš nebolelo, když seděl stál na ní, ale je tak divně zkroucenáKaždopádně díky téhle diskuzi jedu hned k vet.
Doufejme, že nemá zlomenou pacičku…
Ahoj, tak to je špatný. Určitě pak dejte vědět jak jste dopadli. Když jsme ji na to sáhli mi nic moc nedělala, ale od vet si nato nechtěla nechat vůbec sáhnout.