Malý pes

82
30.4.13 11:50

malý pes

Zdravím všechny majitele malých pejsánků :mavam: přestěhovali jsme se do domku s menším dvorkem, a dcera si přeje pejska. Líbí se jí Jack russel teriér, ale četla jsem o něm, že je celkem dost akční a neúnavný, jenže my potřebujem spíš povaleče :roll:…co máte za malé rasy vy? kdybych nemusela stříhat, byla bych radši…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4151
30.4.13 11:54

Máme dva mopsíky a jedna si o sobě dokonce myslí, že je polštář :lol: jen nevím, jestli chcete pejska do domku nebo spíš ven, na dvorek, protože mops by venku zůstavat neměl. potřebuje lidi a teplo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
30.4.13 11:57

Máme JRT A JE to povaleč :D Vydrží celej den naprosto sama, v pohodě, je klidná, nelikviduje, nic… Prostě zlato. Ale teda denně s ní je potřeba aspoň na půl hodiny na pole, ať se vlítá, aporty, sněhový koule, cokoli… Ale pokud víte, že byste si tu půl hodinku nenašli, tak si kupte radši třeba mopse, jorka nebo nějakýho takovýho podobnýho gaučopsa :) My jimáme furt doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
30.4.13 11:58

Tak pokud povaleče, Jack russela určitě ne! je to hroznej divoch a potřebuje hodně lítat, není nikdy v klidu. my teda máme čivavu, je to tak divoch, ale jen venku, a nebo když si hraje, jinak celý den prospí :lol: doma mám pudly, ty jsou super, ale musí se stříhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
30.4.13 12:13

Tak my máme doma pražskou krysařičku. Je to ale pes hlavně do bytu, ale ne že by venku nevydržela. Jak se oteplí, tak venku vydrží na zahradě celý den. Krysaříci jsou sice trochu aktivnější než třeba mops, ale milují pohodlí - gauč, postel a mazlení. Ta naše dokonce měsíce zásadně usínala mně na prsou a dodnes s náma spí pod peřinou. Jinak krysaříci milují teplo až horko, ideální pes na dlouhé letní procházky :mrgreen: a hlavně je to dlouhověké plemeno, bez předchozího křížení, takže není zatíženo genetickými vadami :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
@mookiee píše:
Tak pokud povaleče, Jack russela určitě ne! je to hroznej divoch a potřebuje hodně lítat, není nikdy v klidu. my teda máme čivavu, je to tak divoch, ale jen venku, a nebo když si hraje, jinak celý den prospí :lol: doma mám pudly, ty jsou super, ale musí se stříhat.

Není to hroznej divoch. Ano, proti třeba mopsovi je živější a akčnější, potřebuje chodit na procházky, aportovat, ale doma je to psí povaleč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
@JayLee píše:
malyho 5 kg fenku Jack Russel teriera :kytka: a nemenila bych je zvykla byt v byte na baraku ale i na chalupe a pravda jsou temperamentni ale i „normalni“ my mame kldase zadnyho mickovyho raplika a no problem za sebe muzu doporucit :palec:

Souhlas :) Naše má teda 6kg, ale jinak souhlas naprostej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
30.4.13 12:14

Mě se líbí jak vzhledem tak povahou westíci, ale musí se trimovat. Sestřenice jednoho má a je úžasná, miluje děti, ostatní psi bez problému, jsou to takový šašci a to i ve stáří, ale zase ne přehnaně hyperaktivní. Jorskříra nebo čivavu to bych nebrala, jsou to afektovaní psi. Výhoda je, že westík nelíná.
Jinak my máme amer. staforda a stafbulíka, stafbulící jsou úžasní, ale už jsou větší, fenka okolo 15 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6716
30.4.13 12:15

Také hlasuju pro mopse, je to mega povaleč a miluje děti! :lol:

@zelenaprisera píše:
Máme dva mopsíky a jedna si o sobě dokonce myslí, že je polštář :lol: jen nevím, jestli chcete pejska do domku nebo spíš ven, na dvorek, protože mops by venku zůstavat neměl. potřebuje lidi a teplo
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
30.4.13 12:16

Ahoj my máme Jorkšíra, ale jednak musíš stříhat a za druhé to rozhodně není povalovací pes, ale pěkně akční a další věc, že je jak další dítko… Sice kapesní dvoukilový pes, ale myslím, že to co hledáš to není… Zkusila bych kouknout po nějakém menším voříškovi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
30.4.13 12:18

Mops je taky určitě vhodný, jen teda hrozně línají. Ale to člověk musí zvážit, ono každý plemeno má podle mě svoje mouchy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
30.4.13 12:18

.

Příspěvek upraven 26.01.14 v 21:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
30.4.13 12:21

@Seizdra
tak to mám ve svým okolí více vyjímek…je tady hodně Jacků a jsou to šílenci, doslova. a doma co slyším dávají věcem taky zabrat, ale chápu, že spát musí taky. :pankac: na druhou stranu, moje tchýňka ho má taky, ale brali si už rok a půl starýho psa, který byl ve velký smečce nejmladší a to je hroznej strašpytel…ale to je už o něčem jiném, to už není pes. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
30.4.13 12:21

Máme křížence a je to milý pejsek když potřebuje je lenoch, ale delší procházce se nebrání, ke konci léta plánujeme štěňátka s JRT tak uvidíme co z toho vyleze ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
30.4.13 12:23

Doporučuji vzít atlas plemen a soustředit se na společenská plemena. Napadá mě již zmiňovaný mops, fr. buldoček, kavalírek, pappilon, japan chin. My máme bostonka a spokojenost. Jack russela opravdu raději ne, sice ti zde někteří napíší, jak jsou to gaučáci, co nic nelikvidují, ale to jsou spíš výjimky, je to teriér tělem i duší co potřebuje činnost a zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný