Naše štěně smrdí

5768
28.4.13 10:01

Naše štěně smrdí

Dobrý den :-)
Včera jsme si domů dovezli štěně černého LR s PP od chovatelky. Máme trochu problém s tím, že smrdí-ale opravdu na dálku (vyrůstalo venku mezi sourozenci…). Jakmile se někam položí, projde místností, všude po něm zůstává neskutečný puch. Vymizí časem ten zápach, a co bychom mohli udělat ro to, abychom to aspoň trochu zmírnili? (pokud je jiná varianta než koupání). Podotýkám, že bydlíme v bytě. Jinak je hodňoučkej, snaží se poslouchat, jen se ještě bude muset naučit čůrat venku a ne až doma po procházce… Zkusili jsme ho i nechat půl hodinky samotnýho, sice ze začátku to byl boj, byl slyšet až přes ulici, ale pak byl klid (ale chápu, že toho na něj včera bylo hodně-převoz autem, jiný prostředí… Zatim to ale vypadá, že si zvyká…)Děkuju za každou radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
807
28.4.13 10:06

Ahoj nevim jestli ti to pomůže, spíše ne, ale nám pes smrděl když měl uspané žlázky na zadečku…jinak bych ho pořádně vydrbala, vyčistila i ušiska atd…určitě načichne Váma a ten puch zmizí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
28.4.13 10:07

Okoupat ikdyž je štěně kupte šamponek vyloženě na štěnátko a hotovo taky jsem koupalamoba vda hafany když jsme je domů vovezli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
28.4.13 10:10

Ahoj, podle mě taky časem načichne Váma. Mě naše fenula smrdí, když je delší dobu u rodičů a pak přijede domů. Tam totiž bydlí na chodbě s kočkama a pak je cejtit smradem z koček. Ale druhý den už to bývá v pohodě a je zase cítit náma. Přitom u našich to kočkama cítit není a smí fakt jen na chodbu, jenže tam pak zabírají psům pelíšky a tahle to dopadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
28.4.13 10:12

@banánice štěňata by se do 6 měsíců koupat neměla. Radši bych ten smrad zkusila chvíli vydržet, jestli nepřejde sám. Nebo třeba štěně jen otřít mokrým ručníkem. Nebo mu dejte do pelíšku třeba ručník navoněný aviváží a třeba to přerazí to co má na sobě teď. Otázka je jestli pak štěně nebude chtít zase vůni přebít venku nějakým hnusem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klare
28.4.13 10:13

To nezmizí, musí se vykoupat, to je prostě smrádek z toho, že se válel s ostatními štěňaty v moči apod., ono to štěně má charakteristický zápach a když vyrůstá venku, je o hodně silnější… Já vím, jak šíleně smrděla čubina, když jsme ji vezli z útulku, byla mezi ostatními psy a je to prostě síla :-) Normálně ho umej, třeba v kopřivovém šamponu nebo kup něco na štěňata. Hlavně pozor na uši a potom do tepla…

• Citovat
  • Upravit
Klare
28.4.13 10:14
@Aspera píše:
@banánice štěňata by se do 6 měsíců koupat neměla. Radši bych ten smrad zkusila chvíli vydržet, jestli nepřejde sám. Nebo třeba štěně jen otřít mokrým ručníkem. Nebo mu dejte do pelíšku třeba ručník navoněný aviváží a třeba to přerazí to co má na sobě teď. Otázka je jestli pak štěně nebude chtít zase vůni přebít venku nějakým hnusem.

Neměla, to je sice hezké, ale s venkovním psem jakéhokoli stáří se v bytě přežít moc nedá…

• Citovat
  • Upravit
1219
28.4.13 10:15

Přesně já vím že se nemá koupat ale pokud smrdí jako prase je lepší vykoupat ho to ti žekne každý veta a ten náš debílek se vaválej v hnoji jako štěně a drhla jsem ho a opakovaně no pak voněl a chytnul náš pach a v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
28.4.13 10:16

Také jsme si dovezli smrduté šťěňátko od chovatelky - měla více psů, nějak extra nevětráno :poblion:, psi i venku. Trošku jsme jí očistili srst a časem to vyčichlo a za pár dní zase vonělo „šťěněčím“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
28.4.13 10:19

Že se koupat nemají je „pověra“ (výstavní jorkšíři se koupou každý týden a pokud se o srst pečuje správně, mají ji pěknou a zdravou). Pokud koupíte kvalitní šampon (doporučuju stránky profikosmetika.cz nebo salon oliver), tak kvalitním šamponem se přirozená mastnota nevymeje tak, jako levnými prepůaráty ze zverimexu. Osobně mám dobrou zkušenost s jemným šamponem s kondicionerem od AllSystems. U staršího psa pak doporučuju i kvalitní kondicionér a používat ho pravidelně. Vím, občas se někdo diví, ale už několikrát se mě lidi ptali, jakto, že retrívřice není cítit a je to kondicionerem - ten navrátí vlhkost srsti a ta pak nemá tendence se mastit (a tím smrdět) ;) mám to od vet. dermatoložky a vážně to funguje.
 http://www.profikosmetika.cz/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
28.4.13 10:23

Naše štěně taky hrozně smrdělo, když jsme ho přivezli. i když se to nemá tak jsme ho vydrbali psím šamponem. druhý den jsem ho musela umýt ještě jednou protože pořád smrděl. a žádný potíže z toho neměl. ale máme nějaký šampon od veteho tak snad je jemnější než normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
28.4.13 10:24

Já mám také štěňátko (jsou mu 4m) a hned jsem ho vykoupala, byl cítit močí apod. v čem se s brášky válel. Pak jsem ho za týden koupala znovu a už není cítit ani když si do něj zabořim nos. :D A to jsem ho myla opatrně jen vodou bez šamponu. Mám teriéra, kterému to tak stačí, ale u LR bych se šamponu vůbec nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
28.4.13 10:25

Holt si na ten psi puch musite zvyknout, mame dva yorky ti nastesti nesmrdi pac nemaji srst s podsadou, ale de facto vlasy, takze koupat se muzou…

a to se priprav casem jak mu bude smrdet z huby, to je des, ale nasi maji zubni kamen a to ja prvnimu jako bezdetna i pravidelne cistila zuby…

a nechat vyjukane stene, prave privezene a odtrzene od smecky je docela nerozum, chudak bobik malej samotnej… :zed:

• Citovat
  • Upravit
5077
28.4.13 10:26

Vykoupat, vysušit a zabalit do deky.
Nám štěně taky příšerně páchlo, válelo se venku, ještě bylo jakési celé zašlé od prachy a kdoví čeho. Chovatelka je měla venku, tak tam lítali a váleli se v bůhví čem. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
28.4.13 10:27

Proboha zakladatelko, kup hypoalergení šampon pro štenda a normálně ho vykoupej, po koupání pořádně vysuš, štěně nesmí prochladnout nebo jít hned po koupání ven. Já nevím, proč ještě řada lidí věří blábolům o zákazu koupání šteňat :roll:

Pro svoje psy také objednávám z http://www.profikosmetika.cz/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný