Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den ![]()
Včera jsme si domů dovezli štěně černého LR s PP od chovatelky. Máme trochu problém s tím, že smrdí-ale opravdu na dálku (vyrůstalo venku mezi sourozenci…). Jakmile se někam položí, projde místností, všude po něm zůstává neskutečný puch. Vymizí časem ten zápach, a co bychom mohli udělat ro to, abychom to aspoň trochu zmírnili? (pokud je jiná varianta než koupání). Podotýkám, že bydlíme v bytě. Jinak je hodňoučkej, snaží se poslouchat, jen se ještě bude muset naučit čůrat venku a ne až doma po procházce… Zkusili jsme ho i nechat půl hodinky samotnýho, sice ze začátku to byl boj, byl slyšet až přes ulici, ale pak byl klid (ale chápu, že toho na něj včera bylo hodně-převoz autem, jiný prostředí… Zatim to ale vypadá, že si zvyká…)Děkuju za každou radu
Ahoj nevim jestli ti to pomůže, spíše ne, ale nám pes smrděl když měl uspané žlázky na zadečku…jinak bych ho pořádně vydrbala, vyčistila i ušiska atd…určitě načichne Váma a ten puch zmizí…
Okoupat ikdyž je štěně kupte šamponek vyloženě na štěnátko a hotovo taky jsem koupalamoba vda hafany když jsme je domů vovezli
Ahoj, podle mě taky časem načichne Váma. Mě naše fenula smrdí, když je delší dobu u rodičů a pak přijede domů. Tam totiž bydlí na chodbě s kočkama a pak je cejtit smradem z koček. Ale druhý den už to bývá v pohodě a je zase cítit náma. Přitom u našich to kočkama cítit není a smí fakt jen na chodbu, jenže tam pak zabírají psům pelíšky a tahle to dopadá.
@banánice štěňata by se do 6 měsíců koupat neměla. Radši bych ten smrad zkusila chvíli vydržet, jestli nepřejde sám. Nebo třeba štěně jen otřít mokrým ručníkem. Nebo mu dejte do pelíšku třeba ručník navoněný aviváží a třeba to přerazí to co má na sobě teď. Otázka je jestli pak štěně nebude chtít zase vůni přebít venku nějakým hnusem.
To nezmizí, musí se vykoupat, to je prostě smrádek z toho, že se válel s ostatními štěňaty v moči apod., ono to štěně má charakteristický zápach a když vyrůstá venku, je o hodně silnější… Já vím, jak šíleně smrděla čubina, když jsme ji vezli z útulku, byla mezi ostatními psy a je to prostě síla
Normálně ho umej, třeba v kopřivovém šamponu nebo kup něco na štěňata. Hlavně pozor na uši a potom do tepla…
@Aspera píše:
@banánice štěňata by se do 6 měsíců koupat neměla. Radši bych ten smrad zkusila chvíli vydržet, jestli nepřejde sám. Nebo třeba štěně jen otřít mokrým ručníkem. Nebo mu dejte do pelíšku třeba ručník navoněný aviváží a třeba to přerazí to co má na sobě teď. Otázka je jestli pak štěně nebude chtít zase vůni přebít venku nějakým hnusem.
Neměla, to je sice hezké, ale s venkovním psem jakéhokoli stáří se v bytě přežít moc nedá…
Přesně já vím že se nemá koupat ale pokud smrdí jako prase je lepší vykoupat ho to ti žekne každý veta a ten náš debílek se vaválej v hnoji jako štěně a drhla jsem ho a opakovaně no pak voněl a chytnul náš pach a v pohodě
Také jsme si dovezli smrduté šťěňátko od chovatelky - měla více psů, nějak extra nevětráno
, psi i venku. Trošku jsme jí očistili srst a časem to vyčichlo a za pár dní zase vonělo „šťěněčím“.
Že se koupat nemají je „pověra“ (výstavní jorkšíři se koupou každý týden a pokud se o srst pečuje správně, mají ji pěknou a zdravou). Pokud koupíte kvalitní šampon (doporučuju stránky profikosmetika.cz nebo salon oliver), tak kvalitním šamponem se přirozená mastnota nevymeje tak, jako levnými prepůaráty ze zverimexu. Osobně mám dobrou zkušenost s jemným šamponem s kondicionerem od AllSystems. U staršího psa pak doporučuju i kvalitní kondicionér a používat ho pravidelně. Vím, občas se někdo diví, ale už několikrát se mě lidi ptali, jakto, že retrívřice není cítit a je to kondicionerem - ten navrátí vlhkost srsti a ta pak nemá tendence se mastit (a tím smrdět)
mám to od vet. dermatoložky a vážně to funguje.
http://www.profikosmetika.cz/index.php?…
Naše štěně taky hrozně smrdělo, když jsme ho přivezli. i když se to nemá tak jsme ho vydrbali psím šamponem. druhý den jsem ho musela umýt ještě jednou protože pořád smrděl. a žádný potíže z toho neměl. ale máme nějaký šampon od veteho tak snad je jemnější než normální.
Já mám také štěňátko (jsou mu 4m) a hned jsem ho vykoupala, byl cítit močí apod. v čem se s brášky válel. Pak jsem ho za týden koupala znovu a už není cítit ani když si do něj zabořim nos.
A to jsem ho myla opatrně jen vodou bez šamponu. Mám teriéra, kterému to tak stačí, ale u LR bych se šamponu vůbec nebála.
Holt si na ten psi puch musite zvyknout, mame dva yorky ti nastesti nesmrdi pac nemaji srst s podsadou, ale de facto vlasy, takze koupat se muzou…
a to se priprav casem jak mu bude smrdet z huby, to je des, ale nasi maji zubni kamen a to ja prvnimu jako bezdetna i pravidelne cistila zuby…
a nechat vyjukane stene, prave privezene a odtrzene od smecky je docela nerozum, chudak bobik malej samotnej… ![]()
Vykoupat, vysušit a zabalit do deky.
Nám štěně taky příšerně páchlo, válelo se venku, ještě bylo jakési celé zašlé od prachy a kdoví čeho. Chovatelka je měla venku, tak tam lítali a váleli se v bůhví čem. ![]()
Proboha zakladatelko, kup hypoalergení šampon pro štenda a normálně ho vykoupej, po koupání pořádně vysuš, štěně nesmí prochladnout nebo jít hned po koupání ven. Já nevím, proč ještě řada lidí věří blábolům o zákazu koupání šteňat ![]()
Pro svoje psy také objednávám z http://www.profikosmetika.cz/index.php?…