Naše štěně smrdí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7008
28.4.13 10:28

@Aspera to už raději vykoupat než aviváž do pelíšku :zed: :zed: :zed: to je fakt nápad :roll:

Pokud by se zdála varianta, kterou píše @jowana příliš drahá (i když myslím, že je to fakt rada dobrá!) smrádku se dá zbavit třeba když se vezme stará žínka a do lavoru se naleje vlažná (nebo teplá jak na miminko) voda a přidá se olej (klidně olivový) a štěně se otírá, postup se může několikrát opakovat…docela dobře zabírá, když se taky při koupání drbe něčím nerezovým - zní to strašně, ale jak byla taková ta nerezová mýdla, tak ty fakt pohlcují pachy, nevím zda se to dá ještě koupit, ale stejně dobře poslouží třeba nerezová plechovka či klidně lžíce(jen to nemá takovou plochu :-D)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
28.4.13 10:30
@Baslerinda píše:
Proboha zakladatelko, kup hypoalergení šampon pro štenda a normálně ho vykoupej, po koupání pořádně vysuš, štěně nesmí prochladnout nebo jít hned po koupání ven. Já nevím, proč ještě řada lidí věří blábolům o zákazu koupání šteňat :roll:Pro svoje psy také objednávám z http://www.profikosmetika.cz/index.php?…

koukam, ze u nahacu musis objednavat i spesl krem na telo s uv filtrem :mrgreen:

ja taky zasnu kolik lidi a to i inteligentnich chovatelu, ne mnozitelu, tvrdi ze stne se nema koupat… ovsem takovy zmokly dospely pes to je taky sila.. :oops: :oops:

• Citovat
  • Upravit
1980
28.4.13 10:33
@Hanka1 píše:
koukam, ze u nahacu musis objednavat i spesl krem na telo s uv filtrem :mrgreen:ja taky zasnu kolik lidi a to i inteligentnich chovatelu, ne mnozitelu, tvrdi ze stne se nema koupat… ovsem takovy zmokly dospely pes to je taky sila.. :oops: :oops:

Vážně? Co tě vede k tomu, že si myslíš, že se naháči musí mazat něčím s UV filtrem? Asi by to chtělo sehnat info od někoho, kdo plemeno má a něco o něm ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
28.4.13 10:34

@Baslerinda Já bych to proboha vynechala, máme první štěně, tak nevím, co si můžu a nemůžu dovolit, proto se ptám :-) ale děkuji, jsem ráda, že ho můžu vykoupat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
28.4.13 10:37
@Baslerinda píše:
Vážně? Co tě vede k tomu, že si myslíš, že se naháči musí mazat něčím s UV filtrem? Asi by to chtělo sehnat info od někoho, kdo plemeno má a něco o něm ví.

hmmm chtelo by to bud mit trochu smyslu pro humor, kdyz uz nestaci tenhle smajlik :mrgreen:
nebo nebyt tak vztahovacna… ;)

peruanske nahace jsem videla primo ve sve domovine a ne v nejake mnozirne, ale u uznavaneho chovatele, jehoz asi pet kousku je od Severni ameriky pres UK, Evropu, Rusko a Cinu. v Peru kde je trochu jine klima nez tady a samo se nicim nemazou, mozna by to chtelo vyjet dal nez na vystavu do Rakous… :roll:

• Citovat
  • Upravit
1980
28.4.13 10:37
@Hadí ocásek píše:
@Baslerinda Já bych to proboha vynechala, máme první štěně, tak nevím, co si můžu a nemůžu dovolit, proto se ptám :-) ale děkuji, jsem ráda, že ho můžu vykoupat :-)

Koupání si dovolit můžeš, patří to k základům manipulace se psem. A čím dřív si zvykne, tím líp, ušetříš si do budoucna starosti s taháním dospělého psa pod vodu.

Příspěvek upraven 28.04.13 v 10:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
28.4.13 10:38

@Baslerinda no sice by mě to nenapadlo, ale zase mi dává smysl, že by měl být pejsek chráněný, nebo mají jinou kůži než my a nemají kožní nádory? Nerýpu, jen mě to zajímá:-)

@Hadí ocásek no však, štěně vykoupej, ale jak tu psali holky, bacha na levné sajrajty, ať psíkovi nepodráždíš kůži, mohla by se začít bránit - promašťovat a o to více smrdět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
28.4.13 10:44

@Hanka1 to je hezký, že jsi několik PENA viděla na živo. Pokud bys chtěla, můžu ti zařídit kontakt a výlet do několika CHS do Limy, Argentiny nebo Chile, to je trochu dál než vedlejší Rakousko.

Madla 82 -světlí psi se občas můžou máznout, při prvním jarním sluníčku občas zčervenají, než chytí barvu a můžou se spálit, takže máznout ale stačí obyč dětský olejíček. Tmavým psům stačí máznutí první dva dny na jarním sluníčku než chytnou barvu a ztmavnou, po zbytek léta už mazání není potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
28.4.13 10:46

http://www.zoohit.cz/…thead/353710

něco takovýho by šlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
28.4.13 10:46
@Baslerinda píše:
@Hanka1 to je hezký, že jsi několi PENA viděla na živo. Pokud bys chtěla, můžu ti zařídit kontakt a výlet do několika CHS do Limy, Argentiny nebo Chile, to je trochu dál než vedlejší Rakousko.Madla 82 -světlí psi se občas můžou máznout, při prvním jarním sluníčku občas zčervenají, než chytí barvu a můžou se spálit, takže máznout ale stačí obyč dětský olejíček. Tmavým psům stačí máznutí první dva dny na jarním sluníčku než chytnou barvu a ztmavnou, po zbytek léta už mazání není potřeba.

diky mozna se casem o kontakt pres sz prihlasim, planujeme az deti odrostou se zase do techto koncit vyrazit, ale spis po statech nevidenych, ale to Chile mne laka moc, bohuzel v dohlednych peti letech to urcite nehrozi, jediny duvod by snad byla olympiada v Braziliii :lol:

• Citovat
  • Upravit
10461
28.4.13 10:47

@Hadí ocásek jestli vyrůstalo venku na dvorku, je normální, že smrdí a pravděpodobně bude mít i nějaké ty nečistoty v srsti. Ale vůbec se nemusíš bát ho vykoupat. Štěňata by se sice koupat neměla, ale když ho vykoupeš jen jednou, vůbec mu to neublíží. Kup mu ve zverimexu šampon pro štěňata, neparfémovaný a umyj mu jen tělíčko, vynech hlavu a hlavně pozor na oči.
My jsme si před dvěma lety taky přivezli do bytu štěně z vesnice, které do té doby žilo na dvorku a spalo ve stodole s dalšími 6 psy. No co ti mám povídat, smrděla jak bezdomovec :-), takže jsme ji taky vykoupali, bylo jí 7 týdnů a žádné problémy z toho neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
28.4.13 10:49

@Hanka1 Ok, tak pokud si vzpomeneš a měla bys zájem, klidně se přes SZ ozvi, jsem v kontaktu s několika tamními CHS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
28.4.13 10:53

Taky jsme měli nevoňavé štěně, dovezli jsme si ho v prosinci, bydlelo v kozím chlívku a smrdělo jak starý kozel, strašlivě. Normálka jsem ho vykoupala v dětské šamponu, usušila u krbu, nic mu nebylo, žádná tragedie se nestala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
28.4.13 10:56
@Hadí ocásek píše:
http://www.zoohit.cz/…thead/353710něco takovýho by šlo?

Klidně může být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
28.4.13 10:58

Uši má v pořádku? to dokáže být pěknej smrádek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...