Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj lidičky, co máte doma pejska nebo jste dokonce odborníci, co se kynologie týká. Chtěla bych se poradit o chování naší skoro roční fenky křížence. Je to hrozně milý pes, přítulný, společenský, prostě bezva, ale co mi vyloženě hrozně leze na nervy… Sotva vyjdeme ven na vycházku, tak kňučí kňučí a kňučí a je schopná to vydržet celou procházku, to už je potom na mě moc, hrozně ráda běhá, mazlí se, všeho má dost, jediné, co tedy neumí, je hrát si, je to asi první pes, u kterého jsem něco takového zaznamenala, když si s ní chceme hrát, vůbec nechápe, co po ní chceme, s druhým chlupáčem v naší domácnosti si taky nehraje, ale hlavně mi jde o to její kňourání venku, protože to je fakt mazec a nevím, co s ní
. Díky moc za tipy a rady
.
A nema bolaky na polstarcich? doma ji to treba netlaci, ale venku muze, jak resis to jeji knuceni venku? ignorujes, nebo neco jineho?
S pacičkami určitě nic nemá, to jsem kontrolovala, obojek ji taky neškrtí, košík netlačí… Kňučí, i když se pak posadíme třeba v parku nebo někde, prostě pořád kňučí. Když takhle kňourá, tak jí třeba trošku cuknu vodítkem a řeknu tiše, když se na mě dívá, tak se na ni upřeně koukám, mám zdvižený ukazováček a zase ji nabádám k tichosti. Netrestám ji za to, protože ji nechci stresovat, spíš jsem z toho vystresovaná já a z procházky mám kulové.
@zuzkacerna Pokud vyloučíš nějaký zdravotní problém nebo nepohodlí tak jedině hlídat.. Za ticho chválit a odměňovat a při zakňučení hned důrazné „NE“ a klidně malinko přicuknout… Ale chce to důsledně při každém kníknutí a zároveň za ticho chválit.. Nebude to sranda ale pochopí ![]()
To dělám, tak snad se zadaří, protože manžel s námi už odmítá chodit, když je to s takovým koncertem ![]()
@zuzkacerna Snad to pomůže
Mě třeba takhle čuba taky knňourala - ne u běžných procházek to má jiné starosti (další psy) ale když byla při výcviku třeba natěšená nebo při uvázání někde nebo když jsem měla v ruce hračku/pamlsek.. Protě při jakémkoli „vzrušení“ což i procházka vlastně je. Odnaučit se to musela jelikož chodím na lovecké zkoušky a tam je to vylučujší chyba pokud i sebemín kníkne ![]()
Podle me jen ventiluje nervy - radost ze jde ven..dela to i navolno??
Právě, že pořád, akorát ke konci vycházky se zklidní, jako by věděla, že jde domů, nebo já nevím. Nikdy se jí venku nic nepřihodilo, že by se procházky musela bát nebo tak něco.
@zuzkacerna píše:
Právě, že pořád, akorát ke konci vycházky se zklidní, jako by věděla, že jde domů, nebo já nevím. Nikdy se jí venku nic nepřihodilo, že by se procházky musela bát nebo tak něco.
to si nemyslim ze je to ze strachu, jak se pri tom projevuje? Vrti ocasem?? jsou proste psi, co jsou ukecany
zkus ji nejak zabavit…nechtela by treba balon na dlouhy snure? Ze by ho musela lovit a honit?
Spíš mi připadá nervózní. Balon určitě nechce, jak už jsem se zmiňovala, ona si prostě nehraje, házeli jsme jí míček, zkoušeli ji nalákat na šňůru, aby ji tahala, ale ona prostě fakt neví, která bije.
@zuzkacerna píše:
Spíš mi připadá nervózní. Balon určitě nechce, jak už jsem se zmiňovala, ona si prostě nehraje, házeli jsme jí míček, zkoušeli ji nalákat na šňůru, aby ji tahala, ale ona prostě fakt neví, která bije.
a co ji privolavat na pamlsky a vzdy chvilinku pocvicit? To ji zamestna mozek
V tomhle směru je moc šikovná a hodně učenlivá, myslím cvičení, umí sedni, lehni, zůstaň, volno, ke mně, na vodítku jde bezvadně, netahá, neutíká z dohledu, hlídá si nás, ještě vše není úplně dokonalé, ale teprve jí bude rok, co bych chtěla. Ještě bych mohla zmínit, že její maminka je kříženec stafforda a boxera, tatínek malý špiclík, jestli třeba nějaké z těchto plemen nemá v povaze takovou nervozitu… Na fotkách je sice doma, ale jinak je to pejsek venkovní.
@zuzkacerna Neboj je i v blbém věku
Uklidní se! Prostě se moc moc těší až bude něco dělat ![]()
@zuzkacerna kňučí i když ji sundáš košík? Náš pesan jak mu nasadím košík tak za prvé ho má hned dole a za druhé je jak ovce zarazí se a nejde nebo začne mlátit košíkem o něco
![]()
Kňučí i bez košíku, na vodítku, volně, prostě celou procházku, přijdeme domů a je klid ![]()