Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj ![]()
Jak to děláte s odčervováním vašich micek? Mylím těch domácích. Potřebuju nějakým klidným způsobem do mé kočky narvat ten prášek, protože to pozná i v zamíchané kapsičce
Jak to děláte vy? Jaké kupujete odčervovací tabletky. My jsme od veterináře dostali Caniverm, ale teď asi zajdu do lékárny a koupím nějaký jiný. Děkuji za vaše reakce ![]()
Mam je doma taky a nedostanu to do nej ani za nic, vsude to pozna
pry prodavaji v lekarne nejakou pastu, ktera je pro ne chutove dobra, ze to sezerou, mam v planu ji koupit…
Naše kočka hrozně miluje sýr a to je jediná věc v čem ten prášek nepozná a rychle to sní, aby ji to náhodou někdo nevzal. ![]()
U nás to nešlo jinak než „silou“ - prostě otevřít tlamičku, vstrčit prášek a chvilku podržet tlamišku, než to spolkla ![]()
ale nebyly nijak urážliví, takže s námi pak normálně „mluvily“ ![]()
jo a odčervovali jsme Drontalem
My bohužel drsně, do stříkačky vodu, prášek do krku, zastříknout vodou aby to musela spolknout. Tu malou (2 kila, 4 roky) udržím, ale kocoura musíme držet čtyři (9 kilo, 2 roky) ![]()
@Žirafátko Pěkný macek
a jaká je to rasa?
Já nevím, jak často odčervovat domácí kočku, myslím, že 4 krát do roka? ![]()
Vzhledem k tomu že naše kočka žrala jen granule a nic jiného, chlap chytil kočku, otevřel jí tlamičku, já do ní vhodila tabletku tak abych se trefila dozadu co nejvíc, a on kočku přidržel tak že byla nucená to spolknout i když nechtěla. Trošku tejrání, ale co naplat když sežrat to prostě musí.
@jalemina Přesně tak, já už to zdokonalila tak, že to zvládnu i sama: Otevřít tlamičku, dát prášek na kořen jazyka co nejvíc dozadu, zavřít tlamičku a držet dokud kočka nepolkne - to se pozná tak, že se olízne. Jednou za půl roku to vydrží.
Jinak na našeho kocoura zabírá i dát to do kousíčku másla (pravýho - on ho miluje) a to slupne jak nic. Kočka ta mrcha to pozná a té to musím podávat výše uvedeným způsobem.
@Ani123 píše:
@Žirafátko Pěkný maceka jaká je to rasa?Já nevím, jak často odčervovat domácí kočku, myslím, že 4 krát do roka?
dvakrát do roka a tabletu podle kg, ja davam pulku..
Mamka má 2 kočky u obouch je to něco hrozného.
Začala jim kupovat něco, co se dává za krk (nějaká vodička).
Zkus se zeptat na veterině. I tak je obtížné je udržet ale už se to dá lépe. ![]()
Naše kočka žere prášky každý den, takže už máme natrénováno. Zaklonit hlavu, otevřít držtičku, vhodit co nejvíc dozadu, popř. strčit to tam prstem, zavřít tlamu a prstem přejet ohryzek, aby polkla. Na odčervení máme ale ty kapky. Jinak je i takový dávkovač na prášky pro kočky v podstatě na bázi stříkačky s držátkem na prášek, zmáčkneš píst a tlakem to tam vlítne. Maj to na veterině. Drontal je snad jen na některé druhy červů, kámoška mi říkala, že právě nestačí, ale na to nejsem odborník.
Ahoj,
mám dotaz, potřebovala bych odčervit kočku, ale nenašla jsem na netu žádné volně prodejné prášky. Tento článek o nějakých píše, ale asi bych musela k veterináři..