Odčervování koček

835
28.4.13 13:29

Odčervování koček

Ahoj :mrgreen:

Jak to děláte s odčervováním vašich micek? Mylím těch domácích. Potřebuju nějakým klidným způsobem do mé kočky narvat ten prášek, protože to pozná i v zamíchané kapsičce :( Jak to děláte vy? Jaké kupujete odčervovací tabletky. My jsme od veterináře dostali Caniverm, ale teď asi zajdu do lékárny a koupím nějaký jiný. Děkuji za vaše reakce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3478
28.4.13 13:34

Mam je doma taky a nedostanu to do nej ani za nic, vsude to pozna :cert: pry prodavaji v lekarne nejakou pastu, ktera je pro ne chutove dobra, ze to sezerou, mam v planu ji koupit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23864
28.4.13 13:37

Naše kočka hrozně miluje sýr a to je jediná věc v čem ten prášek nepozná a rychle to sní, aby ji to náhodou někdo nevzal. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
28.4.13 13:40

U nás to nešlo jinak než „silou“ - prostě otevřít tlamičku, vstrčit prášek a chvilku podržet tlamišku, než to spolkla :nevim:

ale nebyly nijak urážliví, takže s námi pak normálně „mluvily“ :lol:

jo a odčervovali jsme Drontalem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
28.4.13 13:44

My bohužel drsně, do stříkačky vodu, prášek do krku, zastříknout vodou aby to musela spolknout. Tu malou (2 kila, 4 roky) udržím, ale kocoura musíme držet čtyři (9 kilo, 2 roky) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
835
28.4.13 14:02

@Žirafátko Pěkný macek :mrgreen: a jaká je to rasa?

Já nevím, jak často odčervovat domácí kočku, myslím, že 4 krát do roka? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
28.4.13 14:02

Vzhledem k tomu že naše kočka žrala jen granule a nic jiného, chlap chytil kočku, otevřel jí tlamičku, já do ní vhodila tabletku tak abych se trefila dozadu co nejvíc, a on kočku přidržel tak že byla nucená to spolknout i když nechtěla. Trošku tejrání, ale co naplat když sežrat to prostě musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
28.4.13 14:08

@jalemina Přesně tak, já už to zdokonalila tak, že to zvládnu i sama: Otevřít tlamičku, dát prášek na kořen jazyka co nejvíc dozadu, zavřít tlamičku a držet dokud kočka nepolkne - to se pozná tak, že se olízne. Jednou za půl roku to vydrží.
Jinak na našeho kocoura zabírá i dát to do kousíčku másla (pravýho - on ho miluje) a to slupne jak nic. Kočka ta mrcha to pozná a té to musím podávat výše uvedeným způsobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
28.4.13 14:13
@Ani123 píše:
@Žirafátko Pěkný macek :mrgreen: a jaká je to rasa?Já nevím, jak často odčervovat domácí kočku, myslím, že 4 krát do roka? :roll:

dvakrát do roka a tabletu podle kg, ja davam pulku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20950
28.4.13 14:15

Mamka má 2 kočky u obouch je to něco hrozného. :zed: Začala jim kupovat něco, co se dává za krk (nějaká vodička). :nevim: Zkus se zeptat na veterině. I tak je obtížné je udržet ale už se to dá lépe. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
28.4.13 14:39

Naše kočka žere prášky každý den, takže už máme natrénováno. Zaklonit hlavu, otevřít držtičku, vhodit co nejvíc dozadu, popř. strčit to tam prstem, zavřít tlamu a prstem přejet ohryzek, aby polkla. Na odčervení máme ale ty kapky. Jinak je i takový dávkovač na prášky pro kočky v podstatě na bázi stříkačky s držátkem na prášek, zmáčkneš píst a tlakem to tam vlítne. Maj to na veterině. Drontal je snad jen na některé druhy červů, kámoška mi říkala, že právě nestačí, ale na to nejsem odborník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
28.4.13 15:23

@Ani123 mainská mývalí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
25.8.15 15:29

Ahoj,
mám dotaz, potřebovala bych odčervit kočku, ale nenašla jsem na netu žádné volně prodejné prášky. Tento článek o nějakých píše, ale asi bych musela k veterináři..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný