Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, rádi bychom s manželem koupili byt v Praze, naší podmínkou je blízko metra. Nejsme ale z Prahy a tak nevíme, jaké lokality jsou dobré a kde máme hledat. Mohl by nám někdo poradit? Moc děkuji!
Metro je v Praze uz skoro vsude. Zalezi jake mate fiancni moznosti, centrum je samozrejme drazsi, nejlevneji vyjde byt v panelaku na sidlisti.
Ahoj taky záleží jestli máte děti, nebo jste oba pracující, pokud máte děti tak doporučuji spíš okrajové části Prahy tam je přeci jenom víc zeleně a víc hřišť.
Taky záleží jestli si plánujete na víkendy odjíždět mimo Prahu, to bych se poohlédla v okrajové části Prahy ve směru kterým jedete, protože jet v páteční špičce přes celou Prahu je dost zběsilý a když se zadaří může to být i dost časově náročný.
Tak ona je Praha dost velká
Tak asi nejlíp udělat si párkrát výlet, projet se metrem a podívat se, kde by se vám dobře bydlelo. Vždycky při prohlídce nějakého bytu se pokouknout i po okolí. Záleží, co kromě blízkosti metra očekáváte - zeleň, nákupní centrum, školu školku, hřiště na beach volejbal… ![]()
No, když to bude hned u metra, tak se do centra dostaneme snadno, takže klidně i okraj Prahy. Spíše jde nám o to, aby tam nebyli v okolí samí cigáni a nebezpečno. Finanční hranice je tak 2,5 milionu. Klidně sídliště, hlavně to metro poblíž.
Já vím, že je veliká
Ale nevím, co tak mám zadat do vyhledávače bytů v realitkách… Praha 1 atd. mi bohužel nic neříká. Třeba kterým oblastem je dobré se vyhnout? Myslím, že když je poblíž, metro, tak je člověk mobilní a dostane se všude.
No já bydlím na Praze 11 a jsem tu naprosto spokojená, všechno mám blízko jak metro tak doktory a obchoďák a hlavně tu není problém dostat dítě do školky.
Ale to že se tu líbí mě neznamená, že se tu nenajde někdo kdo jižňák pohaní a že by tu nikdy nebydlel.
Ale byty se tu v cenové relaci do 2,5 milionu dají sehnat.
My sme byvali na prahe 4 a praha 11 nemozem si stazovat, praha 4 -chodov, haje, michle, vsade tam mi to pride fajn
ale to je moj sukromny nazor, doplnam este ten jiznak, tiez mi pride fajn a zabudla som nan ![]()
Příspěvek upraven 26.03.13 v 20:17
Ja taky Praha 11
jinak pred tim jsem bydlela na Praze 14 na Cernem Moste a zpet uz bych nesla.
@blumen spis si rekni na ktere strane Prahy by to pro vas bylo lepsi, smerem na Plzen, Brno, Hradec atd. My ti pak povime jaka cast Prahy to je ![]()
@Jolynka jo na cernaku mam tchyni a manzelovu babicku a tam sa mi to vobec nepaci.. ![]()
Já vyrůstala na Chodově - kousek od Kunratického lesa a tam je to super, sice paneláky ale u nich les.. A na Václaváku jsi za 15 min..
Ono i v metru můžeš strávit skoro 40 min - např. z toho Černýho mostu do centra, to je pak taky otrava..
A cigáni a nebezpečno? To bude spíš v centru - Žižkov, Karlín - ale tam se to teď oživilo, pak Smíchov, ale i tam jsou krásný čtvrti..
To se fakt nedá říct..
Velmi dobrá lokalita je Praha 6, tam je dobrá dopravní dostupnost do centra a je tam i celkem dost aktivit, záleží ale, kolik chcete investovat - bude to tam dražší; pak je celkem pěkná Praha 4, ale rozhodně ne celá a ne všude je metro a asi bude levnější než P6; pak P10, ale taky to chce vyselektovat; 1, 2, 3 nebrat pokud máte děti; Prahu 8 a 9 bych nebrala, nic tam není /metro ano, ale to je tak všechno/ - to jsou takové neútulné části, hodně sídliště a jinak nic moc; raději bych šla do novostavby, panelák bych nebrala
Ok, tak moc děkuji. Asi jsem to napsala blbě. Spíš se teda podíváme, kde se co nabízí a pak se Vás tady zeptám, co si o té lokatitě myslíte:)
Za těch pár tipů pro začátek děkuji!