Bojím se, že nikdy nebudeme mít dům

761
24.3.13 09:28

Bojím se, že nikdy nebudeme mít dům

Ahoj holky,
ani nevím, proč vlastně tuhle diskusi zakládám, asi na mě spadl splín, jako skoro každý den poslední dobou. Sousedi opět dělají randál (bydlíme v bytě, v novostavbě, kde je vše slyšet), a já pročítám diskuse tady na emimi o tom, kolik stojí postavit dům a bojím se, že na něj nikdy nebudeme mít. Bydlela jsem v domě celý život, teď rok bydlím v bytě, do kterého jsem hrozně chtěla i přes přítelův nesouhlas, vlastně jsem si to vydupala. Netušila jsem jaký nezvyk to pro mě bude. Chodím ještě na vysokou a hrozně mě štve, že nemůžu plnohodnotně vydělávat a přispět tak k tomu, abychom si mohli sehnat bydlení podle našich představ, přítel vydělává různě, během roku se to hýbe 16 000 - 22 000 kč, já chodím na brigády, ale to není pravidelný příjem. Mám strach, že nikdy nebudeme mít na to, abychom platili hypotéku třeba 20 000 kč měsíčně :( Ani nevím, co bych chtěla slyšet, jen jsem se potřebovala vypsat, protože to nemůžu nikomu říct, když jsem si byt vydupala :roll: Máte někdo podobné pocity? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Yamaha
24.3.13 09:31

My sice koupily starší RD, ale v pohodě bydlení, zahrada, klídek a hypo je 6000…Tak proč hned 20 000??Jsi mladá, určitě se dočkáte :-) :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2526
24.3.13 09:32

A proč by jste měli platit 20 tis. měsíčně? Jste mladí, splácet můžete třeba 30 let. Spíš si sežeňte někde finančního poradce a ten vám poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35444
24.3.13 09:33

Klid, jestli studujes vysokou, tak snad budes mit v zivote na to, aby sis JEDNOU mohla poridit dum. Ale pocitej s tim, ze mozna budes muset neco obetovat… treba na dum v Praze si my jako dva vysokoskolaci asi nevydelame nikdy. Nejspis ani na nejaky v blizkem okoli… nastesti nam by stacil jen vetsi byt, tak v ten jeste muzeme doufat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
24.3.13 09:34

Mně bude stačit i dům někde na vesnici, vlastně bych byla radši za tu vesnici, teď bydlíme ve středu města. Jen nevím, jesli než dodělám vysokou nepříjdu o nervy :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
24.3.13 09:35

Možná ho mít opravdu nikdy nebudeš a možná ho mít budeš. Proč se stresovat dopředu něčím, co není zatím na programu dne :)?

• Citovat
  • Upravit
35444
24.3.13 09:37

TAk 20 tis mesicne neni zas tak od veci - zalezi na lokalite. My platime skoro tolik a to nemame dum - tedy myslim tim kompletne vcetne poplatku za byt. Realita bydleni v Praze.
Navic pokud studuje a bude si brat hypoteku treba ve 30 letech, tak si ji na 35 let asi nerozlozi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761

No asi by mě to ani nenapadlo, kdybych každý den nevstávala s dupotem a rachotem nad sebou. Vím, že jestli budu bydlet v bytě celý život, tak to asi nevydržím, ikdyž to asi není všude tak hlučné jako tady, tak stejně bych chtěla soukromí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys

Ahoj, v klidu, to nějak dopadne, uvidíš :kytka: Já v paneláku taky trpěla jak pes, manžel to samý, teď jsme v domku na vesnici, sousedi daleko, za domem les, pohodička, jsme v nájmu, platíme 4500,–. Zkuste se po něčem poohlédnout

• Citovat
  • Upravit
11117
24.3.13 09:38

Hele v dobe studia na VS je i byt v novostavbe dost velky nadstandard ;)

jinak jak nekdo pise, proc 20tis? to zalezi dost na tvych ocekavanich, co si predstavjes. jestli novostavbu 5+1 s bazenem, tak to ti nezaruci fakt nikdo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
24.3.13 09:40

5+1 s bazénem určitě ne, to k životu nepotřebuju. Mně by stačil malej útulnej domeček, ale když tak čtu ty diskuse, že za dva mil. se nepostaví ani samotný dům bez pozemku, tak mě to celkem děsí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.3.13 09:43

No taky my máme splátky na domek na 30 let, splátka je do 10tis. inkaso je kolem 4tis. a pak další poplatky okolo baráku, okolo auta, pojistky atd. a dá to opravdu těch 20tis. měs. ale zas to bereme, že to platíme do svého a že je to pro naše děti. A k tomu co se platí, tak ještě potraviny a drogérka a potřeby pro děti, ale máme rodinný dům v centru města, který potřeboval velkou rekonstrukci, že chceme žít hezky moderně, když vyberete na vesnici nebo si postavíte svépomocí, tak se dostanete třeba na jinou cennu a splátka může být nižší :kytka:.

A třeba manželovi známí nesplácí nic, 5 let jen vydělávali a šetřili a šetřili, nic si nekupovali, za nic neutráceli, nikam nejezdili, jen práce pořád a vydělali si na nový barák, takže i tak to jde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
24.3.13 09:45

No já málem o nervy přišla, byla jsem ve stejné situaci…naštěsti jsme se odstěhovali, sice ne do svého, ale máme klid…tam se to skrz sousedy užnedalo vydržet…raději se odstěhujte jinam nebo tě to fakt položí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
24.3.13 09:46

20tis na 30 let pri urokove sazbe 3,5% je vyse uveru 4,5 mil, coz na novostavbu neni nic moc. Pokud mate byt, tak ho pak muzete prodat a budete mit cast penez. Pokud jste oba VS, vyjedte na 2-3 roky pracovat do ciziny, setrete a hned je to realnejsi a splatka bude mnohem mensi. Samozrejme pak budou deti pozdeji apod., holt nejde vsechno.

Příspěvek upraven 24.03.13 v 09:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
24.3.13 09:47
@IvkaH píše:
No taky my máme splátky na domek na 30 let, splátka je do 10tis. inkaso je kolem 4tis. a pak další poplatky okolo baráku, okolo auta, pojistky atd. a dá to opravdu těch 20tis. měs. ale zas to bereme, že to platíme do svého a že je to pro naše děti. A k tomu co se platí, tak ještě potraviny a drogérka a potřeby pro děti, ale máme rodinný dům v centru města, který potřeboval velkou rekonstrukci, že chceme žít hezky moderně, když vyberete na vesnici nebo si postavíte svépomocí, tak se dostanete třeba na jinou cennu a splátka může být nižší :kytka:.A třeba manželovi známí nesplácí nic, 5 let jen vydělávali a šetřili a šetřili, nic si nekupovali, za nic neutráceli, nikam nejezdili, jen práce pořád a vydělali si na nový barák, takže i tak to jde :kytka:

No to bych si taky představovala, nebo ušetřit aspoň něco, vždycky se cítím provinile, když si chcem něco koupit, ale na dovolené nejezdíme, nic takového, ale ono z toho jednoho platu se prostě moc ušetřit nedá, kdybysme bydleli u rodičů jako předtím, tak by to třeba šlo, ale když člověk platí nájem a poplatky, tak nic moc :zed:. Nejdradši bych si nafackovala, když si vzpomenu, jak jsme bydleli dva roky u rodičů a nedokázali ušetřit ani korunu, všechno jsme projedli, projezdili po výletech a tak :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí