Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, ty co bydlí v panelovém domě v kolikátém patře bydlíte? Jde o to, že já bydlím s 2,5 letým prckem v 6 patře a mám strašnej strach aby nechodil k oknum, zatim se to nestává, ale jak ted zase bylo ve zprávách že vypadl pětiletej klučina z balkonu no mám strašnej strach. hlídám to jako ostříš, když musím větrat otevřu větračku, když něco klepu tak něčím malýho zabavím protože chodí ke mě a zajímá ho to. takže pořád kontroluju jestli jsou zavřený kliky směrem dolů a jestli se náhodou nešplhá k němu. no asi se z toho zbláznim ale stěhovat se do nižšího nemám v umyslu, ted jsme rekonstruovali.tak se chci zeptat jestli taky děláte nějáké opatření a dětem vštěpujete do mysli že tam se nesmí že je tam bebí. měj te se ![]()
My když jsme byly malé, rodiče nám do oken nainstalovali dětské pojistky. Je to určitě dobrý nápad, já bych to udělala, i kdybyhom bydleli v 1. patře
a na balkón se dají dát taky různé vychytávky - síť, nebo plastové deks yproti vypadnutí atd.
Bydlíme v prvním patře. Ale na okna, dveře… se dají pořídit různí pojistky, na balkony různé ty sítě… je toho mraky, vychytávek plno, takže myslím, že by nemělo být problém něco takového pořídit.
Jsme ve druhém patře, když bylo cderce dva a půl, vylezla si v pokojíčku na okno otevřela si ho a vesele se vykláněla ven
od té doby máme v oknech pojistky i u balkonovek máme kliku na klíček.
@gabi.design píše:
Bydlíme v prvním patře. Ale na okna, dveře… se dají pořídit různí pojistky, na balkony různé ty sítě… je toho mraky, vychytávek plno, takže myslím, že by nemělo být problém něco takového pořídit.
Ty sítě nevím asi bych nechtěla, známé takhle proletěla ven tříletá neteř, postavila se do okna a opřela se o síť, ta povolila a holčina sletěla pod okno.
@barbora21 to my bydlíme v 9. patře! malá má 4 měsíce, takže o vypadnutí z okna se zatím nebojím. Ale co mě děsí je strach z požáru..od té doby co byl ten výbuch ve Frenštátě furt přemýšlím, že by nás neměli jak zachránit, kdyby začalo hořet někde ve spodních patrech, byli by jsme v pasti a uhořeli by jsme.. ![]()
@danali píše:
V 9patře, pojistky nevedeme.
takže hlídáte a hlídáte jo? ![]()
V prvním patře, v dětským pokoji jsme „zdědili“ odmontovanou kliku u okna a přemýšlím, že v obýváku odmontujem tu od balkonovejc dveří… ![]()
Ve 12.patre ![]()
sice jeste deti nemam, ale je to muj byt, takze az nejake bude, tak ho budu vychovavat tady ![]()
Třetí patro bez výtahu. Na balkon bez dozoru nepouštím, okna máme v dezolátním stavu, takže moc otvírat ani nejdou, ale když otevřu aspoň to jedno co jde dokořán, tak jsem jako ostříž.
@barbora21 píše:
takže hlídáte a hlídáte jo?
Holka má dva a půl a zatím stačilo říct ne nesmíš. Nikde nemá k oknu přístup tak aby tam nepozorovaně vlezla. Židli by si musela přesunout z obýváku a to by jí trvalo strašně dlouho. Nemá zatím šanci. Na kliky nedošáhne ani z židle. Zatím nebylo proč to řešit. Samo že namítnete že jednou bude pozdě, ale já věřím že ne a že se bez toho obejdeme.
Jinak náš malej má 21 měsíců a jediné co ho zajímá, jsou venkovní dveře, takže to holt zamykáme. Do oken se chodí dívat, přitáhne si židli, ale vyloženě nesnáší, když jsou otevřená a větrá se, to mi vždycky naschvál ze země zavře, takže to ho zatím nechává naprosto klidným. Uvidíme pak v létě. Balkon nemáme.
Příspěvek upraven 27.11.15 v 13:40