Družstevní byt - rychlé rozhodnutí

690
25.3.13 21:29

Družstevní byt rychle rozhodnuti

Ahoj, prosim potrebuju poradit, nemam bohuzel moc casu procitat vsechny diskuze tak napisu to svoje. Prodavam svuj byt v OV bydli v nem moje mamka, chce mensi byt zacit nejako znovu se vsim vsudy bliz ke me, budu mit hotovost dnes se sehnal kupec, vaham nad koupi bytu v Druzstevnim vlastnictvi, anuita tam je splacena, mam z toho strach je moznost ze by po me pak mohli chtit nejaky najem kdyby se napr. delala fasada okna? myslim jestli by se mohlo jednat o tisice, lze zadat o prispevek na bydleni, mamka je v duchodu do ted pobirala kdyz byla v byte v OV, Do zitra se musim rozhodnout desny natlak :( dekuju mocc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1219
25.3.13 21:33

A jde převést do ov když je anuita splacená?
je to již zateplený barák nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
25.3.13 21:35

Pokud mas namysli fond oprav, tak si myslim ikdyz to bude byt tvoji mamky, stejne neco bude kazdy mesic prispivat do fondu oprav, kdyby se prave pak delaly nova okna, fasad apod., vim, ze kdyz jsme se chodili divat na byty, lidi treba platili 1tis kazdy mesic…a mozna kdyz teda byt kupujete za hotove, bych si ho pak nechala zase prevezt do OV, ale i my s bytem v OV jsme neco pridavali na fond oprav..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
25.3.13 21:39

Máme byt v OV a fond oprav platíme… u nás to dělá jen pár set korun.
Myslím, že pokud by se jednalo o nějakou větší investici, bude se o tom jednat, co a za kolik, jen tak se fond oprav nenavýší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
25.3.13 21:39

Fond oprav se plati i u OV bytu, v tom asi rozdil neni. Hlavni rozdil je asi v tom, ze na DV nejde vzit hypo myslim, ne? jinak co se tyka bydleni, prispevku a nakladu tak by to nemel byt problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
25.3.13 21:40

Pokud to bude družstevní byt - vlastník bude družstvo, ty budeš nájemník a mamka podnájemník - čili takto by příspěvek na bydlení pobírat nemohla. Leda by byl rovnou napsán na ní, či jste převedli byt do osobního vlastnictví. (do fondu oprav bys přispívala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
25.3.13 21:40

Babi má družstevní byt a platí 1800,– měsíčně do fondu oprav a bude se to převádět do OV a budou ho platit asi i nadále, kdyby něco náhodou, aby se pak nepo kdyby se něco po. :D a já jsem v nájmu a majitelka po mě chce ten fond platit. Dávám jí 1500,– a družstevní byt to není. Je v OV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
25.3.13 21:43

Fond oprav se platí v družstvu i ov tomu se nevyhne pokud je to dobrý byt za slušnou cenu tak ho vem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
25.3.13 21:46

Ještě jedna poznámka… my máme byt převedený od OV, ale ostaní ve vchodě mají DB. Fond oprav platíme a když se mi v zimě pokazilo topení, zavolala jsem na byťák a přišli mi jej hned opravit (zdarma, hrazeno právě z fondu opravu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
25.3.13 21:48
@Kallkapa píše:
Pokud to bude družstevní byt - vlastník bude družstvo, ty budeš nájemník a mamka podnájemník - čili takto by příspěvek na bydlení pobírat nemohla. Leda by byl rovnou napsán na ní, či jste převedli byt do osobního vlastnictví. (do fondu oprav bys přispívala).

příspěvek na bydlení je jen pro majitele nemovitostí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
25.3.13 21:51
@Allee píše:
příspěvek na bydlení je jen pro majitele nemovitostí?

Pro majitele a nájemníka. Pro podnájemníka ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
25.3.13 21:52

Spatne jsem se vyjadrila fond oprav mi je jasny ten platime cca 1000 kc ale jestli muzou treba dat nejake najemne, ci proste chtit nejaky penize? jde prepsat jednotlivy byt do ov? ja myslela ze se musi vsichni schodnout cely dum napriklad. Byt bude napsan na me a bydlet v nem bude moje mamka takze prispevek na bydleni teda nepujde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
25.3.13 21:54

@Kallkapa hmm tak to je na prd, dalsi minus ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
25.3.13 21:56

No pokud máš splacenou anuitu a byt jde převést tak ano jde aby někdo měl byt v ov a někdo ještě družstva pak to ale celý barák spravuje to družstvo pokud bude ty mít byt v ov můžeš ho mamcš pronajmout a tam může dostat příspěvek na bydlené pokud je to družstevní tak nedostane ona nic neb ty budeš všude napsaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
25.3.13 22:00

@banánice moc tomu ted nerozumim, takze by teda slo abych zazadala sama o prevod a nepotrebuju k tomu ostatni? jen zazadam druzstvo? zaplatim 5 tisic pravnika a je to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí