Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jak je to s koupí kočárků přes internet a jeho případnou reklamací? Máte zkušenosti? Jde mi o to, že kdybych si kočárek objednala, tak jak ho potom třeba při nějaké vadě raklamovat?
No reklamovat ho budeš u nejbližší prodejny,kde ten kočárek prodávaj.Někde ho musíš vyzvednout
spíš bych ho objednala dří,aby dorazil,jak má kamarádka to nechávala na poslední chvíli a pak čekali docela dlouho než dorazil
Lucko, my jsme třeba dva kočáry obednávali jen přes net, tedy ne v obchodě, kde bysme si ho vyzvedli, ale přišel nám domů poštou. S reklamací zatím naštěstí zkušenost nemáme, předpokládám, že v případě reklamace bysme museli kočár poslat opět poštou…
A jinak souhlasím, že je lépe objednávat v předstihu(některé obchody nabízí uskladnění objednaného kočárku do porodu). Kočárek jsem objednávala na začátku dubna a v květnu to vypadalo, že porodím a budeme bez kočáru (nějak se sekla výroba v Německu). Kočár přišel 12.5. a já 13.5.rodila
M.
No ,když to budu brát ,jako normální zboží tak to reklamuješ v nej.obchodu taky nám přišla myčka domů a rozbila se a přijeli z nejbližší prodejny
Tak pochybuju, že mi někde vyreklamují kočárek, který si v obchodě nekoupím. Podle mě je logické, že reklamuju tam, kde jsem kočár koupila, tedy v internetovém obchodě… M.
Nebudu se s tebou dohadovat
My máme takovou zkušenost tak jsem to napasla
¨ja mam kocar pres net.poslali ho PPL.a kdyz jsem reklamovala,tak jsem to musela zabalit do krabice a poslat na servis postou.ale uznali reklamaci a vse bylo ok.kocar byl do tydne doma.
Lucko u elektroniky je to něco jiného. Prostě stačí najít nejbližší autorizovaný servis a je to. S kočárky je to, podle mého názoru, stejné jako s jakýmkoliv spotřebním zbožím. Poslat zpět na adresu internetového obchodu.
Anetosko podívej se do obchodních podmínek internetového obchodu. Každý obchod má své reklamační podmínky. Dočteš se tam, zda musíš zboží poslat a kam anebo zda ho můžeš vyreklamovat v nějaké smluvní prodejně.
Jojo, jedině poslat zase zpátky (nebo zavézt) kde byl koupený.
My také reklamovali a posílali ho zpět. Mezitím ho už přestali firmě dodávat, tak nejprve nabízeli slevu a pak nám poslali zpět peníze (vč.obého poštovného).
Ale lepší je to koupit v obchodě, pokud to není druhý konec republiky (tohle bylo), ale předtím se nám vyplatilo jet pro kočár do Prahy ![]()
Přesně tak - reklamovat se musí tam, kde kočár koupíš. Takže poslat zpátky prodejci. My jsme reklamovali kolo od kočárku, takže jsem posílala poštou prodejci jen to kolo. Do týdne nám přišlo nové.
Téma není příliš aktuální, ale třeba se touto otázkou bude ještě někdo zabývat:
Kočárek opravdu není jako myčka nádobí. Každý prodejce řeší reklamace sám, popřípadě může reklamaci převzít přímo dodavatel - záleží na dohodě a ochotě dodavatele. Obecně lze říci, že reklamace kočárku je problém kupující - prodejce a následně prodejce - dodavatel. Rozhodně ale nezkoušejte reklamovat kočárek v konkurenčním obchodě ![]()
Při nákupu z internetového obchodu platí stejné podmínky pro reklamaci, jako při nákupu v kamenné prodejně . V případě reklamace se domluvíte s prodejcem a kočárek či jeho část zašlete k reklamaci . Protože obchody rychle vznikají a rychle také zanikají, je lepší obchod si pečlivě vybrat, nejen podle ceny. Velkou výhodou je nákup v e-shopu, který má kamennou prodejnu. Takový obchod se jen tak neztratí a víte, že se jedná o skutečného prodejce se všemi náležitostmi a zkušenostmi. Poslední dobou jsou totiž velice populární „obývákové“ eshopy, které prodávají zboží pod cenou (obchod platící zaměstnance a DPH by při těchto cenách prodělával), ale nemívají dlouhé trvání. V případě reklamace se může stát, že nebude u koho reklamovat a v takovém případě Vám nemusí vyjít vstříc ani dodavatel či servis.
Přeji šťastný výběr kočárku i e-shopu
Tak já už jsem jednou reklamovala kočárek kupovaný v e-shopu.Paní z shopu mi řekla adresu na opravce těchto kočárků a posílala jsem ho poštou.
Určitě je lepší kočárek koupit v kamenném obchdě,ale na internetu vyjde kolikrát o hodně levněji.Tak ted' babo rad'!Připlatit si a koupit ho v obchodě nebo ušetřit a modlit se,aby kočárek neměl nějakou vadu.
ahoj já jsem si objednávala taky kočár přes net, páč mě vyšel o 4.500,– levněji a to už je velký rozdíl.Reklamovala jsem ho sekla se mě brzda .Musela jsem ho poslat poštou do Prahy a do 10 dnů jsem ho měla zpět v pořádku. Akorát jsem si musela koupit nové golfky ,protože jsem nevěděla kdy dorazí a bez kočáru to nejde.
Když jsi ho koupíš v obchodě tak máš jistotu, že když se ti porouchá tak ti půjčí jejich.
ahoj já jsem si objednávala taky kočár přes net, páč mě vyšel o 4.500,– levněji a to už je velký rozdíl.Reklamovala jsem ho sekla se mě brzda .Musela jsem ho poslat poštou do Prahy a do 10 dnů jsem ho měla zpět v pořádku. Akorát jsem si musela koupit nové golfky ,protože jsem nevěděla kdy dorazí a bez kočáru to nejde.
Když jsi ho koupíš v obchodě tak máš jistotu, že když se ti porouchá tak ti půjčí jejich.