Koupě RD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
AH
847
22.3.21 15:44
@Sedivka107 píše:
@AH
my zvedat bohužel nemůžeme. Máme omezený rozpočet, větší hypo nám nedají :(
Když už na nějakou nabídku zareaguji tak mají hodně zájemců a to tam je ta nabídka chviličku.

Pokud nemůžete zvedat cenu, tak snižovat nároky. :nevim: Já taky snížila postupě nároky z pozemku aspoň 2000m2 na 1000m2.
Takže co zkusit něco o kousek dál? Menší pozemek? Horší stav (s tím, že budete rekonstruovat postupně)?
Pokud víte a trváte na určitém místě, kde chcete bydlet, tak tady teď třeba hooodně frčí dát si inzerát a nástěnky, do obchodů nebo místních časopisů. Že hledáte nemovitost, vyplatíte dluhy. U nás v pidi vesnici takhle už prodali letos 2 baráky. Splatili dotyčným dluh a ještě něco navrch jim dali. Do inzerátu klidně napsat že na tip který povede ke koupi domu dáte třeba 20 000? :nevim:
Jinak nejvíc se to fakt točí na sreality. Na bezrealitka skoro nic nebylo. Něco málo se dalo najít na bazos nebo sbazar většinou s heslem „bez RK“. Pak se ukazovaly izeráty soukromých osob. Můžeš zkusit hodit poptávku na facebook do nějaké bazarové skupiny daného místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
22.3.21 15:47

@AH nám by stačil pozemek kolem 500m2
Inzeráty kam to slo jsem dala, ale do těch obchodu je to dobrý nápad, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4277
22.3.21 15:47

@Sedivka107

My se samozřejmě taky báli, aby nás někdo nepředběhl, já už tak nějak podle fotek věděla, že to je ten dům, co chci! Akorát jsme měli problém s cenou, takže jsme s majiteli ještě chvíli smlouvali a stáhli cenu o 330 tisíc. Což byl samozřejmě risk, někdo nás v tu chvíli mohl předběhnout. Ale dům byl ve stavu na velikou rekonstrukci a to hrálo v náš prospěch, většina lidí by si na to netroufla, takže to další zájemce odradilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4277
22.3.21 15:49

Ještě si pamatuju že ex, když chtěl koupit dům, koukal na stránky, kde se draží věci z exekucí, někdy právě i nemovitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
22.3.21 15:52

@Callista
Nějaká menší rekonstrukce by nám taky nevadila, ale nic velkého.
Původní představa byla, že koupíme a bydlíme :D V praxi už to tak růžové není :D
Slevujeme z nároků kde to jde, vlastně už skoro žádné ani nemáme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15736
22.3.21 16:04
@Callista píše:
Ještě si pamatuju že ex, když chtěl koupit dům, koukal na stránky, kde se draží věci z exekucí, někdy právě i nemovitosti.

Před měsícem jsem chtěl vydražit byt, bylo 30 dražitelů a byt se nakonec vydražil za cenu bytu z normální nabídky.
Mezi lidmi je spousta peněz a všichni to lijou do nemovitostí a ty ceny holt letí až do vesmíru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
22.3.21 16:08

@Zumpa Bohužel. Obávám se, že lepší už to nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
22.3.21 16:20
@Zumpa píše:
Před měsícem jsem chtěl vydražit byt, bylo 30 dražitelů a byt se nakonec vydražil za cenu bytu z normální nabídky.
Mezi lidmi je spousta peněz a všichni to lijou do nemovitostí a ty ceny holt letí až do vesmíru.

8o
Ještě před rokem se tu dražily v obci 2 domy. U obou 2 dražitelé (vždy min. 1 z nich realitka). vydražily se za super ceny, oba pod odhadní cenou (která byla dost podezřele nízká).
Nám se líbil před 3 měsícema jeden dům v dražbě. Polozrekonstruovaný, polorozkopaný. Teď si mi ho připomněl. Koukám na historii dražeb. Odhad 1 000 000 Kč, vyvolávací cena 500 000 Kč a teď koukám, že vydražen za 2 810 000Kč! ŠÍLENÝ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
22.3.21 16:24

@AH jojo taky jsme reagovali na jeden dům v dražbě. Vyvolávací ceny byla tuším 500.000, odhad 1.800.000, když jsme viděli jakým směrem se to vydalo, vyprdli jsme se na to. Nakonec se to vydražilo kolem 3.500.000. Jedna velká šílenost tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
22.3.21 16:29
@Sedivka107 píše:
@Zumpa Bohužel. Obávám se, že lepší už to nebude.

Ale bude. Počkejte tři/čtyři roky a ceny už růst tolik nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
22.3.21 16:31

@janickaIII to je docela dlouhá doba :D
možná to tak nakonec dopadne. Kdo ví :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
22.3.21 16:33
@Sedivka107 píše:
@janickaIII to je docela dlouhá doba :D
možná to tak nakonec dopadne. Kdo ví :D

Je to dlouhá doba, ale teď je šílenost kupovat nemovitosti. Tedy pokud nemáte nějakou super nabídku, samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
22.3.21 16:36

@janickaIII šílenost to možná je, ale každy chce bydlet.
Do bytu jít nemůžeme a asi ani nechceme.
Jediná úvaha je dům k pronájmu, ale to je taky na pendrek s dostupností do města za prací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
22.3.21 16:43
@janickaIII píše:
Ale bude. Počkejte tři/čtyři roky a ceny už růst tolik nebudou.

Růst nebudou..ale dolů to asi taky nepude. Nacez vse vcetne dani bude drazsi. Myslim ze na nakup nemovitosti uz nebude nikdy vhodna doba.
Leda mozna za rok, dva bude na trhu vic nemovitosti po obetech covidu (at uz ekonomickych ci tech zemrelych). Osobne si ale nemyslim ze tech nemovitosti bude zas tolik, aby to nejak razantne hyblo s trhem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
22.3.21 16:45

@AH to mi moc radost neudělalo. Asi mi nezbývá nic jiného než čekat na zázrak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí