Koupě RD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4277
22.3.21 16:50

@janickaIII

Jenže čekat několik let se prodraží, pokud je člověk v nájmu. My jsme z toho důvodu koupili hned jak jsme měli na depozit a hypotéku, abychom každý měsíc neházeli peníze oknem za nájem.

@Sedivka107 píše:
@Callista
Nějaká menší rekonstrukce by nám taky nevadila, ale nic velkého.
Původní představa byla, že koupíme a bydlíme :D V praxi už to tak růžové není :D
Slevujeme z nároků kde to jde, vlastně už skoro žádné ani nemáme :D

Což o to, my jsme taky koupili a bydleli, jen každou chvíli v jiném pokoji :lol:, protože jsme to postupně překutávali a nechceš si vrtat do zdí tam, kde zrovna spíš.

Známý se teď snaží koupit dům ve stejné lokalitě, má na to teda o něco míň peněz, tak to zase sleduju, co je tu na prodej, a ty levnější domky frčí strašně rychle, zrovna dnes jsem šla kolem jednoho co šel na trh před 2 týdny a už je prodaný.

A kkt developeři tady staví samé čtyř či pěti pokojové domy, které si může dovolit jen menšina, místo toho aby nafrkali víc menších domků a lidi si mohli dovolit bydlet ve vlastním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
22.3.21 16:54

@Callista největší průser dle mě je ta lokalita. Relativně hezké domy na rozumný peníz, ale daleko od města. To dojíždíme teď a už nás to štve kolik času člověk stráví za volantem za ten den jenom aby se dostal do práce. Nehledě i kolik to stojí peněz ta doprava.
Je to začarovaný kruh :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
22.3.21 16:56

@Callista hlavne neni jistota ze ty nemovitosti nebudou treba porad drazsi a drazsi. V rodine koupili radovy dum pred cca 4 roky v celkem zadane stredoceske lokalite. Cena cca 5 milionu. Ted po tech 4 letech tam stejne domy prodavaji za 8 milionu. Inzeraty na ne jsou jen par dnu a hned mizi. Ze zajemcu se vybira vyberovym rizenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
22.3.21 17:07

Měli jsme vyhlédnutych sedm vesnic v okruhu kde jsme chtěli žít, a měli jsme představu o zahradě a domu. Hledali jsme šest let, ale náš dům nás zaujal na první pohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
22.3.21 17:43
@krajta píše:
Měli jsme vyhlédnutych sedm vesnic v okruhu kde jsme chtěli žít, a měli jsme představu o zahradě a domu. Hledali jsme šest let, ale náš dům nás zaujal na první pohled.
Šest let je dost. Tak vám moc přeju, že jste našli. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
22.3.21 17:44

My jsme hledali přes tři roky, ale až poslední rok velmi intenzivně. Slevili jsme ze svých nároků a máme dům po částečné rekonstrukci v dobré lokalitě u Brna. :)
Byla to ale dlouhá někdy až infarktova cesta. :D
Koncem roku nám končila nájemní smlouva, takže jsme zapojili dvě realitky, aby nám pomohli s hledáním. To byl dobrý tah, ale utekly nám dvě top nabídky. :,( V prvním případě nás předběhli o pár minut a ve druhém přišel podraz od majitele, který přesunul termín naší už vlastně jen kontrolní prohlídky, protože jsme prostě dům chtěli a zainteresoval další dvě realitky. :cert: Cena tak vyšplhala nad naše možnosti. :zed: To byl pro nás těžký direkt, protože byl konec září a my už si zoufali, že budem muset hledat podnájem.
V listopadu se, ale na sreality objevil pozdě večer inzerát na dům. :) Hned brzy ráno jsme volali a byli jsme už čtvrtí, co makléře kontaktovali. Naštěstí jsme měli volno, takže jsme byli první na prohlídce a to se ukázalo jako klíčové. :palec: Ten den bylo deset prohlídek a víc než polovina by dům brala hned, takže každý zájemce měl udělat cenovou nabídku, naše byla o 150 000 Kč víc a ikdyž nebyla nejvyšší, makléři jsme se zalíbili a vybral nás. :srdce:
Do konce roku už jsme to nestihli, ale od půlky ledna bydlíme a dáváme dům postupně do kupy. :)
Záleží kde hledáte, ale u Brna je to masakr, člověk musí hned jednat, jinak mu zůstanou prázdné ruce. :( Držím palce ať brzy najdete. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15748
22.3.21 18:24
@Sedivka107 píše:
@Callista největší průser dle mě je ta lokalita. Relativně hezké domy na rozumný peníz, ale daleko od města. To dojíždíme teď a už nás to štve kolik času člověk stráví za volantem za ten den jenom aby se dostal do práce. Nehledě i kolik to stojí peněz ta doprava.
Je to začarovaný kruh :D

Ono to dojíždění hodně lidí neumí domyslet, nákladově jedno auto stojí 5-6Kč/km, na dojíždění potřebuješ navíc udržovat při životě dvě auta. Čas dojížděním včetně vození dětí za kroužky a koníčky je fakt enormní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
22.3.21 18:32

@Zumpa a ten čas strávený. Momentálně dojíždíme 45 min jedna cesta. Že začátku se to dá ale jak to člověk jezdí furt tak je to na hlavu trošku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
22.3.21 19:20

@karma3 hledáme co nejblíž Plzni. Představa byla nějaká vesnička u Plzně ale co pořád koukám i 30 km od Plzně je to ranec. I staré chalupy kolem 3 mil ale nemá to většinou asi vyměněné okna, střecha naprd, mnohdy ani topení a to jsou další velké investice. Je mi jasný, že za 3 mil to nebude vila, ale kdo ti v dnešní době půjčí na barák, plus rozsáhlou rekonstrukci. Nějaké peníze nastradane jsou ale i tak je to randal. Nehledě na to že můžeš ztratit práci ani nevíš jak a úspory se hodí na horší časy. Kdyby náhodou.
No snad se něco povede.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
22.3.21 19:30
@Popeladym píše: Šest let je dost. Tak vám moc přeju, že jste našli. :kytka:

Já jsem nechtěla slevit ze zahrady a manžel měl určité požadavky na dům, ale na druhou stranu jsem od patnácti dávala veškeré peníze do stavebního spoření, protože jsem věděla že v bytě bych nevydržela. Bydlíme na vesnici, hodina cesty autobusem do nejbližšího města, ale nám dojíždění nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
22.3.21 19:36
@Sedivka107 píše:
@karma3 hledáme co nejblíž Plzni. Představa byla nějaká vesnička u Plzně ale co pořád koukám i 30 km od Plzně je to ranec. I staré chalupy kolem 3 mil ale nemá to většinou asi vyměněné okna, střecha naprd, mnohdy ani topení a to jsou další velké investice. Je mi jasný, že za 3 mil to nebude vila, ale kdo ti v dnešní době půjčí na barák, plus rozsáhlou rekonstrukci. Nějaké peníze nastradane jsou ale i tak je to randal. Nehledě na to že můžeš ztratit práci ani nevíš jak a úspory se hodí na horší časy. Kdyby náhodou.
No snad se něco povede.
Díky

Není to bohužel jednoduché, ale když už člověk ztrácí naději, může se podařit a že to bylo u nás opravdu na poslední chvíli :D Nechtěli jsme právě taky větší hypotéku než kolem tří milionů, abychom neměli splátky na krev a z úspor a výplat postupně rekonstruovali :)
Hlavně se nevzdávejte a řekněte o vašem záměru všem, které znáte! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
22.3.21 20:03

@karma3 my by jsme si klidně vzali větší hypo. Jsme relativně mladý. Ale větší nám nedají. Přítel je OSVČ takže fakt potíž.
No naděje umírá poslední se říká, tak budeme věřit. 🤣
Snad to nějak dopadne a usměje se na nás štěstí 😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
22.3.21 20:30
@Sedivka107 píše:
Zdravím,
dlouhodobě hledáme RD/Chalupu.
Hledáme, jak přes realitky tak přes soukromé inzeráty.
Můj dotaz z ní kde jste našli Vy svoje vysněné místo k žití?
Jak dlouho jste hledali a co to vše obnášelo?
Děkuji :mavam: :mavam:

Tak my jsme náš domek našli na Bazoši, ale byl to inzerát od realitky. Hledali jsme skoro rok tak nějak průběžně a jen občas a pak měsíc intenzivně, protože už jsme se museli stěhovat z nájmu. Domek jsme si prohlídli v pátek a během pondělí jsme měli dát makléřce vědět jestli máme zájem. V pondělí jsme jí zavolali, v úterý jsme podepisovali rezervační smlouvu a platili poplatek za rezervaci. No a pak nastal klasickej kolotoč mezi hypotékami, pojišťovnami apod. Vše začalo v půlce února a klíče jsme měli koncem března. Jen doporučení, jestli si budete hledat domek přes realitu, tak určitě využijte jejich finančního poradce. To nám celý proces urychlilo a ušetřilo nám to běhání po bankách a pojišťovnách. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
22.3.21 20:38

My hledali nějaký 3 roky celkem aktivně, pak jsme se na to vykašlali, jakože úplně. A partner našel inzerát..a hned zlato. Říkám tak je to kousíček, proč se nepodívat.

Za celou dobu prohlídek, nabídek, doporučení mě nic tak nechytlo u srdce jako tento dům. Žádná novostavba, žádná bomba, co každého posadí na zadek..Mě posadila.

Okamžité zamilovaní se všemi mouchami, které ten dům měl a že jsme ho chtěli ne jen jednou raději zapálit než do něj investovat.
Nakonec je to ráj. Náš ráj. Udělali jsme si ho podle sebe, komplet vše nové.. zdi, podlahy, štuky, příčky, sádroše. Prostě kompletka včetně vybavení..
Ale jak říkám, zahřátí u srdce, hned jsem viděla, kde co bude a to se mi předtím nestalo. Cítím se v něm jako ve svém rodném domě, který pro mě vždy zůstane ten rodný dům. I když tento mu je hodně podobný :kytka: Čeká nás ještě fasáda, zahrada..ale cítíme se tu jako doma, cítíme, že to je dobře, to co jsme udělali, investovali nejen peníze ale i čas. Máme ten dům rádi. Čas přinesl růže 🌹

Našlo se jak jsem psala náhodou na sreality..
Přeji mnoho štěstí s výběrem :kytka: vše má svůj čas.

• Citovat
  • Upravit
AH
847
22.3.21 21:18

@Sedivka107 no jo..plzen. Ja hledala kolem d5. Kdyz si das mapu realit s financnim limitem do 3,5 m, tak kolem d5 je pusto. Prijde mi, ze se tam ty reality netocej. Navic na zapad jsou ty reality celkove drazsi (pry to delaj ty lesy kolem a krasne prostredi). No naroky nemas nejmensi.
My tam koupili minuly mesic dum starej cihlak, nerekonstruovanej, okna spaletovy a strecha azbest,1000 m zahrada za 3,3. :roll: sehnat neco za 3 s novyma oknama a strechou je podle me scifi. :nevim: i kdyz na sever od plzne to bylo financne o dost priznivejsi (kralovice, manetin)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí