Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
neberte to moc vazne
, ale napadlo me, ze se zeptam, jestli byste koupili klukovi jako hracku panenku.
Na dovoleny v detskym koutku byla panenka, a on ji uplne miloval, byla to jeho nána, jezdila s nami i na vylety atd
. My jsme v rodine samej kluk, takze on to vubec nezna, podle me videl panenku poprve
. Po mne a segre uz nasi nic nemaji.
Videla jsem v hrackarne takovou malou s vlasama, samozr. jen takovou, nic velkyho s funkcema apod. jako se dava holcickam - to urcite ne
, ale takova malá nána …
Co myslite ? ![]()
Klidně ![]()
Náš Ondra má jednoho takového toho obyčejného plaváčka, nikdy si s ní moc nehrál, a co máme doma miminko, tak on sedí vedle mě a panenku kojí, přebaluje ji a chodí s ní spát ![]()
Určitě, proč by ji nemohl mít? Naopak i naše malá má auto…Hlavně že ho to zabaví. Sousedka má dvě děti, holku starší a kluka mladšího, a ten miloval kočárek..
ja jsem si jako mala holcicka hrala s autickama a pamatuju si souseda, ze ten kdyz prisel k nam, byl uplne urvanej z mych papenek, ktery ja teda moc nemusela…nevidim na tom vubec nic spatneho a chlapeckovi bych panenku klidne koupila
u staršímu synovi jsme panenku koupili, přijde mi to normální, nevidím v tom problém.
Občas si sní hrál, zvlášť když k nám přišla nějaká holčička, to potom se o ní i pral ![]()
Myslím, že to je důležité, pro celkový rozvoj osobnosti
Kdyby ji chtel urcite bych mu ji koupila.
Syn zase silene touzil po kuchynce a po nadobicku a take jsme mu je koupili.
Proc ne? Tyhle zazity stereotypy jsou fakt k zblazneni
Nejstarsimu jsme koupili panenku sotva to zacal chapat, mel i golfky. Ted je mu 7 a protoze loni dostala jeho segra Annabellku, on by ji chtel letos, ale modrou- kluka. Jedina vec, proc ji asi nedostane, je ta silena cena
Na to, aby se pak nekde valela… (nic nenormalniho na nem neshledavam, ma auta, vlacky, stavebnice, hraje fotbal …
) A nejmladsi si hraje se vsim, na co mu padne oko, takze prirozene i s panenkama a kocarkama, on jeste neuznava princip vlastnictvi ![]()
Tak Davča měl panenku, teda spíš panáčka kluka, hadrový tělíčko a gumový obličej, říkal mu Vilík a měl ho dost rád, nevidím na tom nic špatného, když si kluci hrají s „holčičíma“ hračkama. Ada si zase hraje u babičky s kuchyňkou, pořád myje nádobí. Takže za mě, odpověď na otázku, klidně koupit ![]()
Ja bych taky koupila
Syn si taky dost vyhraje u sousedu kde maji holcicku s jejim kocarkem a panenkou
Ale teda zatim jeste zadnou svoji nevlastni,budeme muset napsat jeziskovi ![]()
Klidne, nase Zuzka si taky hraje s autickama
A momentalne jich ma vic nez panenek a vitezi u ni bagr a vlacek
![]()
Proč ne? Synovec ji měl i s kočárkem a výbavičkou, moc po ní toužil.
Holčičkám se taky kupuje tatra a kolečka. ![]()
Tak jo, je fakt, ze kdyby se doma nejaka valela tak bych mu ji urcite nesebrala, co vubec resim ![]()
Dostane nánu a je to ![]()
asi jo, já si taky hrála s klučičíma hračkama
Spíš myslím, že ho to ale nebude bavit, že to pro něj byla novinka a proto si ji tak oblíbil
Ale uvidíte. I když musím říct, že chlapečka s panenkou třeba v metru jsem ještě neviděla ![]()
Proč né i kluci si rádi hrají s panenkou, když holčičky si můžou hrát s auty? ![]()
Koupila bych, kupuju podle toho, s čím si děti vyhrají, ne podle toho, komu je to určeno. Já si jako malá hrála nejvíc s autíčkama
, až později jsem přesedlala na panenky - asi mi okolí říkalo, že holky si přece hrají s panenkama. ![]()