Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Nejlepší doba ohledně cen nemovitostí, ale na druhou starnu nejhorší co se týče jistoty v zaměstnání a pravidelného příjmu.
@Hanka1 píše:
Je, ceny nemovitosti sly dolu…
Ano, dokonce jsem četla, že jsou teď na minimu za posledních 5 let
@Libuška píše:
Nejlepší doba ohledně cen nemovitostí, ale na druhou starnu nejhorší co se týče jistoty v zaměstnání a pravidelného příjmu.
Ale to lepší nebude…spíš jen hůř.
My jsme ted byt prodali, bytů je málo, lidí přibývá, hned druhej zájemce byt koupil…
Ano, koupili jsme byt před čtvrt rokem, důvodem bylo, že se nám narodilo miminko a cena bytu byla slušná.
No před nedávnou dobou jsem četla, že ve Španělsku jsou deseti tisíce volných bytů a domů. Původní majitelé nemají na hypotéky a splácení půjček. Developeři se prý nových bytů a domů pro střední a vyšší třídu nemohou zbavit. Je možné, že za pár let to tady bude podobné
Stačí se kouknout co naše vlády za léta zpět až dodneška předvádějí
.
Chtěla bych se zeptat jestli nějaká banka dává celou hypotéku???
Začátkem měsíce jsem koupila byt. Když ho původní majitel kupoval před 4 lety a já jsem ho odkupovala teď, rozdíl byl 600tis. Takže bych řekla, že doba na koupi bytu je nejlepší, ceny šly rapidně dolů.
xzuzulinka Celou hypotéku nebo po splnění podmínek i 110 a 120% dává KB. Teď jsem si ji brala abychom mohli provést i rekonstrukci.
@Andrea_D Promiň, že se ptám tak hloupě, ale co berou jako ty podmínky???
Já kupovala byt za 820tis. a hypo jsem potřebovala 1mil. Neměla jsem našetřenou ani korunu. Nakonec mi KB dala celý 1mil. a podmínka abych to splnila a dostala celou částku byl plat a smlouva na dobu neurčitou.
Ještě kdyby tak ty prachy byly opravdu moje
![]()
Budete teď někdo kupovat nový byt? Naše rodina uvažuje, že si koupíme nový byt - ale nevyznám se v těch hypotékách atd. Myslíte, že je teď vhodná doba na koupi nového bytu?
Díky za radu