Koupit teď nový byt?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
394
18.9.12 22:12

@Andrea_D Dost si mě na to naladila abych po tom začala pídit :-) takže už jen vybrat byt :-) a kde bydlíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
18.9.12 22:48

Opravdu, je vhodná doba na pořízení vlastního bydleníčka :-) Já jsem z Ostravy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
18.9.12 23:06

@Andrea_D Čekáme rodinu, jsem na neschopence, dělám těžkou práci na 3 směny, takže to nešlo, přítel tedy pracuje sám :-) je čas, je lepší platit hypotéku než někomu nájem to je jasné, ale teď nám v tomto bytě končí smlouva, předčasně jsme jí ukončili, chtěli jsme větší kuli mimi, sehnali jsme zatím teda pronájem, no a včera mi pán volal, že se rozešel s přítelkyní tak jde do toho bytu bydlet ona(je to 2+1)no takže my narychlo něco shaníme, protože příští víkend tento byt předáváme. Zítra se jdeme podívat zase na 1+1 jako jsme teď, ale nedá se nic dělat nemůžeme nic sehnat takto narychlo, pán nám to pěkně zkomplikoval :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
18.9.12 23:24

Je pravda, ze vsude ctu, jak jdou ceny bytu dolu, ale ja z toho moc pocit nemam. Aspon byty v Brne jsou porad hrozne drahe. My hledame momentalne byt cca 3kk nebo podobny, a nabidek pomalu. Pravda, mame specifickou lokalitu, takze mohli bychom ustoupit a koupit byt na nejakem obrovskem okrajovem panelovem sidlisti, ale kdyz to clovek chce na cely zivot, tak radeji asi priplatime. Byty cca 75 metru se tu prodavaji hrube nad 3 miliony. No, treba to jeste klesne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
18.9.12 23:42

@batist Jéžiš 3 mil 8o to tady v Chrudimi stoji rodinný barák, to bych za tu cenu měla dva byty 3+1.A to jsem si myslela jak je tady draho, úplně si mi vyrazila dech. Kolik tam platíte tak pronájem? Nevim kde ted bydlite, teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
18.9.12 23:45

Brno - Medlanky (okrajova ctvrt, celkem nove cihlove sidliste). Mame garsonku a platime 10 tis. Takze je fakt skoro jedno, jestli budem platit hypo nebo pronajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
18.9.12 23:53

@batist Tak to jo teda, to je jedno, no my jestli dopadne ten byt co se na nej jdeme podivat zitra 1+1 tak 7000 s poplatkama, takze to je to same je uplne jedno jestli hypoteka nebo pronajem a tady se to moc nelisi jestli jsi ve 3+1 nebo 2+1,zalezi kde to je to je jasne, ale pohybuje se to tak nejak kolem 8-9tisic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
18.9.12 23:55

Tak hodne stesti zitra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
18.9.12 23:58

@batist Díky moc, jdu ležet, tak se měj a zase někdy, asi sem zajdu zítra a dam ti vědět :-) papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
19.9.12 12:09

Teda tak jsem se málem udusila zelím jak jsem viděla tu cenu 3mil. 8o Já jsem koupila 3+1 64m2 za 820tis. Měsíčně nás vše ( hypo + služby za byt ) výjdou na 11tis. Teď jsme v podnájmu 2+1 za 9tis. a to nám to chtěla od prosince zvednout o 600Kč/měs. Proto jsme se rozhodli koupit byt. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
19.9.12 12:14

@batist Ahojky tak jsme se tam byli podivat, pekny to je, ale prijde mi to o kousek mensi nez tady, ale asi tam pujdem nic jineho nam nezbyva za takovy penize :-) dneska me zase vytocili z Lisky(sporeni),minuly tyden mi rikali ze 18 budu mit penize, tak tam dneska volam kde jako ty penize jsou a prej az 27,ty penize fakt potrebuju, proto jsem to ukoncila o neco driv, a oni takhle, jeste tam byla nejaka namyslena zenska, jeste ze jsem ji nevidela osobne stacilo ji jenom slyset.No des!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartinkaKral
13.3.13 13:20

Právě nyní jsou byty na nejnižších cenách za posledních několik let, je tak vhodné nakoupit byt jako investici nebo pro bydlení. více také zde:
 http://www.youtube.com/watch?…

• Citovat
  • Upravit
lihow
13.3.13 13:28
@MartinkaKral píše:
Právě nyní jsou byty na nejnižších cenách za posledních několik let, je tak vhodné nakoupit byt jako investici nebo pro bydlení. více také zde:
http://www.youtube.com/watch?…

Ano, ceny jsou nízko. Na druhou stranu to vypadá že budou dál klesat. Lidi, co koupili jako investici byt třeba před 4-5 lety, tak za něj dali šílené sumy proti dnešním cenám. Navíc třeba platí hypo ještě samozřejmě na tu starou vysokou cenu bytu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.13 16:05
@lihow píše:
Ano, ceny jsou nízko. Na druhou stranu to vypadá že budou dál klesat. Lidi, co koupili jako investici byt třeba před 4-5 lety, tak za něj dali šílené sumy proti dnešním cenám. Navíc třeba platí hypo ještě samozřejmě na tu starou vysokou cenu bytu.

pokud nekdo uvazuje o porizeni bydleni, tak by mel vzit i v uvahu nejen nizkou cenu bytu, ale hlavne i nizke urokove sazby u hypotek, ktere jsou na rekordnim minimu…

momentalne se na peti a vice lety fix dostane pod 3%, coz je sazba jak vino…Nasi prvni hypoteku v roce 2001 jsme dostali se sazbou kolem 6% :pocitac:

Mimochodem nam se diky plovouci float sazbe na barak podarilo dostat hypotecni splatky z puvodnich 22 tisic na 16 tisic a splacime hlavne uroky, ted bude hypoteku o par set tisic umorovat, takze budeme zase blize jistine. Protoze mit urok 4% a urok neco malo pres 2% je sakra znat…
:palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel