Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Andrea_D Dost si mě na to naladila abych po tom začala pídit
takže už jen vybrat byt
a kde bydlíš?
Opravdu, je vhodná doba na pořízení vlastního bydleníčka
Já jsem z Ostravy ![]()
@Andrea_D Čekáme rodinu, jsem na neschopence, dělám těžkou práci na 3 směny, takže to nešlo, přítel tedy pracuje sám
je čas, je lepší platit hypotéku než někomu nájem to je jasné, ale teď nám v tomto bytě končí smlouva, předčasně jsme jí ukončili, chtěli jsme větší kuli mimi, sehnali jsme zatím teda pronájem, no a včera mi pán volal, že se rozešel s přítelkyní tak jde do toho bytu bydlet ona(je to 2+1)no takže my narychlo něco shaníme, protože příští víkend tento byt předáváme. Zítra se jdeme podívat zase na 1+1 jako jsme teď, ale nedá se nic dělat nemůžeme nic sehnat takto narychlo, pán nám to pěkně zkomplikoval ![]()
Je pravda, ze vsude ctu, jak jdou ceny bytu dolu, ale ja z toho moc pocit nemam. Aspon byty v Brne jsou porad hrozne drahe. My hledame momentalne byt cca 3kk nebo podobny, a nabidek pomalu. Pravda, mame specifickou lokalitu, takze mohli bychom ustoupit a koupit byt na nejakem obrovskem okrajovem panelovem sidlisti, ale kdyz to clovek chce na cely zivot, tak radeji asi priplatime. Byty cca 75 metru se tu prodavaji hrube nad 3 miliony. No, treba to jeste klesne ![]()
@batist Jéžiš 3 mil
to tady v Chrudimi stoji rodinný barák, to bych za tu cenu měla dva byty 3+1.A to jsem si myslela jak je tady draho, úplně si mi vyrazila dech. Kolik tam platíte tak pronájem? Nevim kde ted bydlite, teda.
Brno - Medlanky (okrajova ctvrt, celkem nove cihlove sidliste). Mame garsonku a platime 10 tis. Takze je fakt skoro jedno, jestli budem platit hypo nebo pronajem.
@batist Tak to jo teda, to je jedno, no my jestli dopadne ten byt co se na nej jdeme podivat zitra 1+1 tak 7000 s poplatkama, takze to je to same je uplne jedno jestli hypoteka nebo pronajem a tady se to moc nelisi jestli jsi ve 3+1 nebo 2+1,zalezi kde to je to je jasne, ale pohybuje se to tak nejak kolem 8-9tisic
@batist Díky moc, jdu ležet, tak se měj a zase někdy, asi sem zajdu zítra a dam ti vědět
papa
Teda tak jsem se málem udusila zelím jak jsem viděla tu cenu 3mil.
Já jsem koupila 3+1 64m2 za 820tis. Měsíčně nás vše ( hypo + služby za byt ) výjdou na 11tis. Teď jsme v podnájmu 2+1 za 9tis. a to nám to chtěla od prosince zvednout o 600Kč/měs. Proto jsme se rozhodli koupit byt. ![]()
@batist Ahojky tak jsme se tam byli podivat, pekny to je, ale prijde mi to o kousek mensi nez tady, ale asi tam pujdem nic jineho nam nezbyva za takovy penize
dneska me zase vytocili z Lisky(sporeni),minuly tyden mi rikali ze 18 budu mit penize, tak tam dneska volam kde jako ty penize jsou a prej az 27,ty penize fakt potrebuju, proto jsem to ukoncila o neco driv, a oni takhle, jeste tam byla nejaka namyslena zenska, jeste ze jsem ji nevidela osobne stacilo ji jenom slyset.No des!
Právě nyní jsou byty na nejnižších cenách za posledních několik let, je tak vhodné nakoupit byt jako investici nebo pro bydlení. více také zde:
http://www.youtube.com/watch?…
@MartinkaKral píše:
Právě nyní jsou byty na nejnižších cenách za posledních několik let, je tak vhodné nakoupit byt jako investici nebo pro bydlení. více také zde:
http://www.youtube.com/watch?…
Ano, ceny jsou nízko. Na druhou stranu to vypadá že budou dál klesat. Lidi, co koupili jako investici byt třeba před 4-5 lety, tak za něj dali šílené sumy proti dnešním cenám. Navíc třeba platí hypo ještě samozřejmě na tu starou vysokou cenu bytu.
@lihow píše:
Ano, ceny jsou nízko. Na druhou stranu to vypadá že budou dál klesat. Lidi, co koupili jako investici byt třeba před 4-5 lety, tak za něj dali šílené sumy proti dnešním cenám. Navíc třeba platí hypo ještě samozřejmě na tu starou vysokou cenu bytu.
pokud nekdo uvazuje o porizeni bydleni, tak by mel vzit i v uvahu nejen nizkou cenu bytu, ale hlavne i nizke urokove sazby u hypotek, ktere jsou na rekordnim minimu…
momentalne se na peti a vice lety fix dostane pod 3%, coz je sazba jak vino…Nasi prvni hypoteku v roce 2001 jsme dostali se sazbou kolem 6% ![]()
Mimochodem nam se diky plovouci float sazbe na barak podarilo dostat hypotecni splatky z puvodnich 22 tisic na 16 tisic a splacime hlavne uroky, ted bude hypoteku o par set tisic umorovat, takze budeme zase blize jistine. Protoze mit urok 4% a urok neco malo pres 2% je sakra znat…
![]()