Refinancování hypotéky

Anonymní
12.9.12 21:10

Refinancování hypotéky

Ahoj, chtěla bych se zeptat ohledně refinancování, manžel si koupil byt ještě před manželstvím v roce 2008, kdy ceny byly šíleně nadsazené :cert: :cert: :cert: :cert: Byt koupil za 1350 000Kč. hypotéku měl na 1 290 000Kč, nyní po 5 letech zbývá doplatit ještě asi 1 226 000Kč, ale v březnu chceme refinancovat, ale je s tím spojeno mnoho problémů :,( :,( :,(
Byt v této lokalitě se odhadne max. na 1 000 000 Kč, protože tržní ceny nemovitostí šly dolů a manžel pracuje jako OSVČ, příjmy sice má, ale při daňovém přiznání si dává hodně věcí do výdajů, takže to pak vypadá, že příjmy nemáme :cert: :cert: :cert:

Nyní máme HU u Hypoteční banky a úrok je nějakých šílených 5,9%, nebo tak nějak.....tak přemýšlíme o refinancu, a le nevíme, jak to zařídit, nikdo už tak vysoký odhad neudělá, když ty ceny šly dolů a navíc to vypadá, že manžel nemá příjmy…
jinak teď u konce fixace splatíme asi 330 OOOKč…Můžete mi prosím někdo poradit??? Raději anonymně, díkyy… :kytka: :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5436
12.9.12 21:25

Nám letos taky končila fixace u HB, tady na refinanc jsme měli, ale nakonec jsme zůstali u HB, protože nakonec nám nabídla nejnižší úrok. Ale chtělo to trochu blafovat - několikrát volali, já jim řekla, že máme přes fin. poradce výhodnější nabídku, oni že můžou jít ještě o něco níž, že to musí projednat s vedoucím… A nakonec jsme tam zůstali, bylo to nejjednodušší, máme úrok 3,49 na 5 let, předtím jsme měli mnohem víc (přesně nevím kolik, ale hypotéku máme od roku 2009, kdy byly hypotéky dost drahé).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3362
12.9.12 21:39

Napiš mi zprávu, dělám v tom, tak poradím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
12.9.12 21:54

@AliTad my máme hypo u Hypotečky a přímo na pobočce mi říkala, že než skončí fix, tak máme remcat a kdesi cosi, že půjdeme jinam a, že je běžnou praxí pak úrok o něco srazit níž :roll: :mrgreen: :mrgreen:
My jsme refinancovali loni - nyvyšovali jsme hypo a pěkně nám to vyšlo, že platíme stejně na mnohem vyžší hypotéku :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.12 21:58
@eviliska píše:
@AliTad my máme hypo u Hypotečky a přímo na pobočce mi říkala, že než skončí fix, tak máme remcat a kdesi cosi, že půjdeme jinam a, že je běžnou praxí pak úrok o něco srazit níž :roll: :mrgreen: :mrgreen:
My jsme refinancovali loni - nyvyšovali jsme hypo a pěkně nám to vyšlo, že platíme stejně na mnohem vyžší hypotéku :pankac: :pankac: :pankac:

A když zustavas u stejne banky, tak se musi znovu udavat prijmy a odhad???my fakt amme problem, ze trzni ceny jsou dalekoooo nizsi, nez byl predtim odhad :cert: :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
14020
12.9.12 22:01

Jj, my jsme museli dokládat všechno znova, protože se jakoby žádalo o novou hypo a původní se umořila z té nové. Bylo to celkem složité, ale klaplo to.
Musel se znova dělat i odhad nemovitosti, prostě komplet všechno. U „pouhého“ pokračování hypotéky, by to ale být nemělo, je to v podstatě pokračování hypotéky, ale může se změnit výše úroků oběma směry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
12.9.12 22:03

Doporučuju plovoucí, tzv. float úrok, ktery se odvíjí od sazeb daných ČNB a na mezi bankovním trhu, úrok je pak nyní určitě pod 3%, tuším že aktualne kolem 2,5%

Vim, že ho nabízí UniCredit a LBBW banky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.9.12 22:05
@eviliska píše:
Jj, my jsme museli dokládat všechno znova, protože se jakoby žádalo o novou hypo a původní se umořila z té nové. Bylo to celkem složité, ale klaplo to.
Musel se znova dělat i odhad nemovitosti, prostě komplet všechno. U „pouhého“ pokračování hypotéky, by to ale být nemělo, je to v podstatě pokračování hypotéky, ale může se změnit výše úroků oběma směry

Ja měla za to, že když zůstáváš, tak nic nedokládáš :think:

• Citovat
  • Upravit
14020
12.9.12 22:13
@Anonymní píše:
Ja měla za to, že když zůstáváš, tak nic nedokládáš :think:

my jsme museli dokládat všechno, jednalo se o plné refinancování hypotéky + navýšení.
Proběhlo to po 3 letech od podpisu 1 smlouvy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35337
12.9.12 22:21

Kdyz nerefinancujes, nic nedokladas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.12 23:10
@Hannah84 píše:
Napiš mi zprávu, dělám v tom, tak poradím :-)

napsala jsem ti SZ :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.9.12 23:11

A stalo se vám někomu, že jste prošvihli dobu fixace a banka vám napálila o dost vyšší úrok??? tedy i o dost vyšší splátku???

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.9.12 23:37

No řešení je dát do zástavy nemovitost ještě jednu někoho z rodiny - což asi nemáte, to by Vás už napadlo.
Teda splácet ještě 1,3 mil. Kč za byt o hodnotě 1 mil. Kč, tak to mi říkali přímo v bance, že někteří to řeší tak, že prostě přestanou ten byt platit a raději si ho nechají bankou sebrat a koupí si nový za 1 mil. Kč. Samozřejmě problém mají s tím vzít si novou hypotéku přímo na sebe.
Takže bych vyhrožovala tím, že půjdu refinancovat jinam.

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
12.9.12 23:54
@Anonymní píše:
A stalo se vám někomu, že jste prošvihli dobu fixace a banka vám napálila o dost vyšší úrok??? tedy i o dost vyšší splátku???

to se stava naprosto bezne, nam tohle udelala jak Česká Sporitelna, tak mBank - ta dokonce nesplnila ani mesicni lhutu pro oznameni nove sazby a splatky…

proste poslou doporuceny dopis (tenkrat), ted uz ani ne - nova sazba na float nam prisla klasickou postou, ja si myslela, ze je to dalsi vypis a malem to zalozila. Jenze v tomhle pripade to bylo oznameni o snizeni sazby a splatky, tudiz prijemna zprava a jen jsme snizovali castku na trvalaku…

• Citovat
  • Upravit
12651
13.9.12 07:48
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat ohledně refinancování, manžel si koupil byt ještě před manželstvím v roce 2008, kdy ceny byly šíleně nadsazené :cert: :cert: :cert: :cert: Byt koupil za 1350 000Kč. hypotéku měl na 1 290 000Kč, nyní po 5 letech zbývá doplatit ještě asi 1 226 000Kč, ale v březnu chceme refinancovat, ale je s tím spojeno mnoho problémů :,( :,( :,(
Byt v této lokalitě se odhadne max. na 1 000 000 Kč, protože tržní ceny nemovitostí šly dolů a manžel pracuje jako OSVČ, příjmy sice má, ale při daňovém přiznání si dává hodně věcí do výdajů, takže to pak vypadá, že příjmy nemáme :cert: :cert: :cert:Nyní máme HU u Hypoteční banky a úrok je nějakých šílených 5,9%, nebo tak nějak.....tak přemýšlíme o refinancu, a le nevíme, jak to zařídit, nikdo už tak vysoký odhad neudělá, když ty ceny šly dolů a navíc to vypadá, že manžel nemá příjmy…
jinak teď u konce fixace splatíme asi 330 OOOKč…Můžete mi prosím někdo poradit??? Raději anonymně, díkyy… :kytka: :kytka: :kytka:

No já bych šla předně do dalších bank a nechala si udělat nabídky. Budou poměrně nízké, chtějí tě jako nového klienta. Pak bych šla do Hypoteční, řekla jim, že to chceš refinancovat, že máš jiné nabídky, ukázala bych jim je a řekla, že nechceš zbytečně přecházet, tak chceš vidět i jejich konkurenceschopnou nabídku. Oni ti jí většinou dají. Nám jí takhle dala letos KB, při refinancování jsme stáhli úrok o jedno procento! A to jsme ho měli původně o hodně nižší, než máte vy.
Výhoda je taková, že vaše banka nejpravděpodobněji nebude chtít nový odhad a postačí jí ten starý. Ušetříte jednak za odhad samotný a jednak úrok bude i tak nižší než jinde (protože jinde byste dostali drahou stoprocentní hypotéku a to ještě kdo ví jestli.
Tohle byl náš letošní postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel