Refinancování hypotéky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12651
13.9.12 07:49
@Anonymní píše:
A když zustavas u stejne banky, tak se musi znovu udavat prijmy a odhad???my fakt amme problem, ze trzni ceny jsou dalekoooo nizsi, nez byl predtim odhad :cert: :cert: :cert:

My jsme jen dokládali znova příjmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
13.9.12 07:50
@Anonymní píše:
A stalo se vám někomu, že jste prošvihli dobu fixace a banka vám napálila o dost vyšší úrok??? tedy i o dost vyšší splátku???

To si piš, že to udělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.12 07:58
@jessikka píše:
No já bych šla předně do dalších bank a nechala si udělat nabídky. Budou poměrně nízké, chtějí tě jako nového klienta. Pak bych šla do Hypoteční, řekla jim, že to chceš refinancovat, že máš jiné nabídky, ukázala bych jim je a řekla, že nechceš zbytečně přecházet, tak chceš vidět i jejich konkurenceschopnou nabídku. Oni ti jí většinou dají. Nám jí takhle dala letos KB, při refinancování jsme stáhli úrok o jedno procento! A to jsme ho měli původně o hodně nižší, než máte vy.
Výhoda je taková, že vaše banka nejpravděpodobněji nebude chtít nový odhad a postačí jí ten starý. Ušetříte jednak za odhad samotný a jednak úrok bude i tak nižší než jinde (protože jinde byste dostali drahou stoprocentní hypotéku a to ještě kdo ví jestli.
Tohle byl náš letošní postup.

My to řešííme s poradcem, ale problém je ten, že HB ten odhad má u sebe a má je asi jen pro svoji interní potřebu :cert: :cert: :cert: Nehledě na to, že poradce říkal, že jak šly ceny bytů dolu, tak teď odhad by byl daleko nižší, takže teď banka jakoby není krytá, a le já nechci jen čekat, co si s námi banka udělá :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:
Ale když přineseme ty nabídky, tak nám to hypoteční banka sníží???Co když najednou zjistí, když se v tom budeme vrtat, že tam máme starý, teď už naprosto neodpovídající odhad a bude to chtít okamžitě sesplatnit celou částku, je to možné???

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.9.12 08:01
@Anonymní píše:
No řešení je dát do zástavy nemovitost ještě jednu někoho z rodiny - což asi nemáte, to by Vás už napadlo.
Teda splácet ještě 1,3 mil. Kč za byt o hodnotě 1 mil. Kč, tak to mi říkali přímo v bance, že někteří to řeší tak, že prostě přestanou ten byt platit a raději si ho nechají bankou sebrat a koupí si nový za 1 mil. Kč. Samozřejmě problém mají s tím vzít si novou hypotéku přímo na sebe.
Takže bych vyhrožovala tím, že půjdu refinancovat jinam.

rodinu do toho tahat nechci a přestat platit byt to mi příjde jako naprostá blbost, vždyť by přišel exekutor, tak byt v exekuci prodal, tak za něj dostaneme třeba jen 300 000Kč a zbytek stejně budeme muset doplatit, i kdybychom už ten byt neměli :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12651
13.9.12 08:07
@Anonymní píše:
My to řešííme s poradcem, ale problém je ten, že HB ten odhad má u sebe a má je asi jen pro svoji interní potřebu :cert: :cert: :cert: Nehledě na to, že poradce říkal, že jak šly ceny bytů dolu, tak teď odhad by byl daleko nižší, takže teď banka jakoby není krytá, a le já nechci jen čekat, co si s námi banka udělá :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:
Ale když přineseme ty nabídky, tak nám to hypoteční banka sníží???Co když najednou zjistí, když se v tom budeme vrtat, že tam máme starý, teď už naprosto neodpovídající odhad a bude to chtít okamžitě sesplatnit celou částku, je to možné???

Já bych to zkusila. Jasně, že HB nedá odhad z ruky. To žádná banka. Pro by bylo fajn u ní zůstat. Konkurenční nabídky vám podle zadaných dat udělají na počkání v každé bance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
13.9.12 08:20

Já nevím, ale my dělali refinanc letos. A pokud seženeš odhadce, který ti ten odhad udělá na částku kterou potřebujete, tak by to šlo. My šli z čs do unicredit, z úroku 6,09 na úrok 2,50 (float). Uni půjčuje 80% LTV. My do bytu za ty 3 roky vrazili cca 250000 kč, takže odhad vyšel úplně stejně jako před třemi lety. Doporučuji opravdu obejít banky, poptat se, nechat si vytisknout nabídky a potom jít do vaší banky a vyjednávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
13.9.12 08:28

Jenže si nemůžou vzít jen tak nějakého odhadce, ale vybrat někoho ze seznamu, který má banka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26894
13.9.12 08:33
@Anonymní píše:
No řešení je dát do zástavy nemovitost ještě jednu někoho z rodiny - což asi nemáte, to by Vás už napadlo.
Teda splácet ještě 1,3 mil. Kč za byt o hodnotě 1 mil. Kč, tak to mi říkali přímo v bance, že někteří to řeší tak, že prostě přestanou ten byt platit a raději si ho nechají bankou sebrat a koupí si nový za 1 mil. Kč. Samozřejmě problém mají s tím vzít si novou hypotéku přímo na sebe.

To je taková pitomost :zed: nechápu, jak tohle můžeš někomu radit, leda tak chtít ho dostat do maléru. Byt by se prodal brutálně pod cenou, takže ani ne za ten milion, co by dostali teď, zbytek by museli splácet, včetně exekutorských nákladů a ještě by neměli jak si pořídit jiný bydlení :zed:

Zakladatelko - tak psala jsi, že tam nějaký peníze chcete vrazit, tak třeba by vám to pak tak tak vyšlo, i když možná o prsa a hypotéka by byla třeba 100% odhadní ceny, což dneska už moc dávat nechtějí. Záleží na odhadci, s některými se dá aspoň o něco domluvit, ale dělají to na svý triko, tak se nemůžete zlobit, když to neudělají.
Jinak si zajdi tak tři měsíce před koncem fixace do banky, že uvažujete o refinancování, jestli by ti mohli sdělit úrokovou sazbu. Pak oběhneš jiný banky jak už tu někdo psal, necháš si vypracovat nabídky s tím, že u HB máš takovouhle sazbu nabídnutou, takže ti to udělají vždycky nižší. No a pak se vrátíš a řekneš, co nabízí konkurence a oni ti to ještě sníží. Podle mě je u vás fakt nejlepší řešení zůstat u HB, ale snažit se stlačit úrok co nejvíc. Když se budete držet stávající hypotéky, tak by snad do odhadu šťourat neměli.
Vypovědět smlouvu snad můžou, ale jestli jste dobrý klienti, platíte včas, neměli jste nikdy žádný problém, tak si vás zas budou chtít držet.

Jinak s tím propadem ceny je mi to líto, banka za to taky nemůže, prostě chce, co jste si půjčili, tam se s tím bohužel nedá nic dělat. My jsme před pár lety takhle prodali byt chvíli předtím, než ty ceny šly dolů, ale dost jsme do něj nacpali při rekonstrukci, takže jsme zpátky vlastně dostali to, co jsme tam dali, jinak bysme taky o dost peněz přišli, fakt blbá situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katarinka 1403
14.9.12 13:16

My refinancujeme teď v listopadu a oslovili sme hypotečního poradce jestli chcete dam Vam číslo můžete si zavolat a probrat to s nim. Je to super v tom že oni jako poradci maji lepší nabídky v bankach než jako když jedete do toho sami. a sami všechno oběhnou za vas a vy jenom pak podepíšete smlouvu když se Vam to bude zdat. Ohledne HB nam po 5 letech co sme měli urok 5,74 nabidli nedřív 5,39, pak 4,99 a niní nam chtejí dat 4,1 procenta a tak uvidime jestli když na ne ješte vlitnem s lepší nabidkou co s tym udělaji. ale určite odporučuji hypotečního poradce :mavam:

• Citovat
  • Upravit
26894
14.9.12 13:24

My dostali u HB 3,09 fix 5 let a bez poradce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
14.9.12 13:43
@Anonymní píše:

Anonymni boze muj jak muzes radit takovouhle kokotinu? Rika ti neco pojem financni gramotnost, exekuce, zaznam v rejstriku dluzniku - to se totiz pak ani neuprdnes, natoz abys dostala hypoteku jinou…
jezisi takovyhle rady mne dokazou nadzvednout ze zidle… :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.10.12 23:44

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda někdo nevíte, jaká je maximální doba čerpání hypotéky u refinancování???
Fixace mi končí za 2,5 roku, ale chtěla bych využít aktuálně nízké úrokové sazby, je třeba možné zařídit refinancování a čerpat třeba až za 2 roky??? Díky moc za odpovědi :hug: :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.12 06:57
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda někdo nevíte, jaká je maximální doba čerpání hypotéky u refinancování???
Fixace mi končí za 2,5 roku, ale chtěla bych využít aktuálně nízké úrokové sazby, je třeba možné zařídit refinancování a čerpat třeba až za 2 roky??? Díky moc za odpovědi :hug: :hug: :hug:

prosím poraďte… :kytka: :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
26894
18.10.12 09:17

Anonymní - to nevím, jestli ti takhle někdo poví, nejlepší dojít do konkrétní banky a poptat se. Určitě to je teda dost neobvyklý, ale zas pokud jste bonitní klienti, tak třeba by to šlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
29.10.12 18:17

Ahoj holky :dance: nechci zakládat novou diskuzi a tak se zeptám. V prosinci nám končí po 5 letech fixace s úrokem 4,7 s hypotékou na 1 000 000. Kdybychom chtěli refinancovat, a přešli bychom třebaq k jiné bance, nepříjdeme o to, co jsme tam již zaplatili na úrocích za těch pět let??? :think: díky moc za odpovědi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel