Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
No, ale u toho meziúvěru spoříš, ne? Raději si to projdi s nezávislým finančním poradcem
Anonymní - pokud máš čas, tak bych zkusila obejít další banky, jestli ti někde nenabídnou lepší úrok. Sice už šly zase lehce nahoru, ale pořád se drží hodně nízko. My jsme dostali 2,19 a to banka nebyla motivovaná k nízké sazbě, refinancovali jsme dlouho před fixací, takže jsme nemohli kvůli případné pokutě ani utéct.
Pokud tam tedy není nějaká vychytávka ve formě spoření, tak bych volila nižší úrokovou sazbu, navíc se vyhneš papírování. Zástavu bych neřešila, pokud s majetkem nechci nějak nakládat(prodávat).
@matkabagristy píše:
No, ale u toho meziúvěru spoříš, ne? Raději si to projdi s nezávislým finančním poradcem
Tak ony se pry plati 2 polozky a i z tohe nasporene umorimcast dluhu.Ale me prijde, ze stejne nic nenasporim, kdyz vse pujde na umoreni preklenovaciho uveru.
Ja tomu vubec nerozumim. ![]()
Tak si to nech vysvětlit. Část splátky jde na umoření dluhu, část na spoření- k tomu dostaneš státní podporu.
Vaše možnosti podle mého mají výhody a nevýhody.
Zástava je omezující, mě mimo jiné štvalo, že pojištění nemovitosti je vinkulováno bance. To znamenalo, že kdyby nám třeba vzalo střechu, pojišťovna by škodu vyplatila bance a ta následně nám.
U meziúvěru je zas vyšší úrok a je fakt těžké se z něj vyvázat.
Odkud jste?
@matkabagristy Muzu napsat do SZ odkud jsem. Nechci to tu moc ventilovat ani pod anonymem.
@anonym: ano, u překlenováku se platí z celé půjčené částky do přidělení cílové částky. Když je k dispozici zástava, nemá to víceméně opodstatnění. Překlenovák zajištěný nemovitostí je v dnešní době vcelku zhovadilost. Nenapadá mě varianta, kde by se to mohlo vyplatit.
Když už chce dostávat státní podporu, je to možné udělat jinak. Kdyby jste chtěla vědět více, napište do SZ.
Ono je to tezke, kdyz ja do toho nevidim.Pry se nema vychazet jen z vyse uroku, jenze ja tomu ostatnimu nerozumim vubec, takze hold vychazim jen z te vyse uroku.Neni snadne se rozhodnout a cim sem starsi tim vice se bojim cokoliv podepsat.
@anonym: ano, některé banky používají kdejaké háčky. Ono stačí přemýšlet nad předloženám textem. Nikdy nic nepodepisovat hned!!!
Podkud máš konkrétní dotaz, napiš. Tady se najde někdo, kdo odpoví ![]()
@Anonymní píše:
Ono je to tezke, kdyz ja do toho nevidim.Pry se nema vychazet jen z vyse uroku, jenze ja tomu ostatnimu nerozumim vubec, takze hold vychazim jen z te vyse uroku.Neni snadne se rozhodnout a cim sem starsi tim vice se bojim cokoliv podepsat.
vodítkkem může být RPSN
@matkabagristy : ano, u úvěrů dle zákona o spotřebitelském úvěru je RPSN vodítkem. Ale smluvní pokuty za cokolic se do toho již nepočítají.
Dále je v úvodu toho zákona řečeno, že úvěry na bydlení zastavené nemovitostí nejsou v působnosti tohoto zákona.
http://business.center.cz/…r/cast1.aspx
Tj. typicky hypotéky na bydlení. Třeba americká hypotéka je spotřebitelský úvěr. Dost „zábavná“ situace je u úvěrů ze stavebního spoření. Když JE úvěr zajištěn nemovitostí, neudává se RPSN. Když NENÍ zajištěn udává se RPSN.
Proto překlenováky zajištěné nemovitostí, zejména když jdou z nulové, či velmi nízké akontace, jsou naprostá zhovadilost. Ale i v dnešní době někdo naletí… ![]()
Dobry vecer,
rozhodli jsme se refinancovat hypoteku u stavajici banky. Je na manzela a ja jsem spoludluznik.
Prosli jsme prvnim kolem, potom jsme udelali odhad, ktery platila banka. Ted to slo do posledni faze k schvalovateli.
Zajima me, jestli jdou do registru dluzniku u prvniho schvaleni ci az na konci?
Nebyla jsem driv zadny svatousek. Dost casto jsem platila opozdene o 1 mesic kreditku, kterou mam u jine banky ![]()
Ovlivni to posuzovani?
Diky vsem.
@Vladimír Švorba A jakto, ze jsme prosli prvnim kolem? Prave jsem si myslela, ze to udelaji hned.
Rekli, ze je to v poradku a objednali nam odhad. Jinak je CS.
Je sem napsala jine castky. U banky za 25 let zaplatim pri 4300kc mesicne 1290000 a u stavebka za 30let pri castce 4100 mesicne 1476000.Rozdil je 186000.Mam milion poctu na papiru tak sem to prvne napsala spatne…