Refinancování hypotéky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3563
29.10.12 18:51

Jak nepřišli? Prostě úroky jsou cena za to, že jste si půjčili u nich peníze. To znamená, ted dlužíte mín a z toho se zase budou počítat nové úroky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
29.10.12 19:09

No mě jde o to, že když máme těch 5 let už nějaké ty úroky splaceny aby jsme u toho refinancování znova neplatili zase 26 ket a těch 5 let bylo vlastně zbytečných. :roll: Vůbec se tady v tom nevyznám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
29.10.12 19:23

Úrok je cena za to, že sis půjčila u někoho peníze. Banka ti půjčila milion korun a za to že riskuje, že jí to nevrátíš chce nějaký úrok. Ty ted bance vrátíš co jí dlužíš a ta konkrétní banka už po tobě nic víc z úroků nebude chtít. Ale když půjdeš zase do nějaké banky, že chceš půjčit tak ten princip bude úplně stejný. úrok bude u každé banky jiný. My měli např. hypu 1 565 000. Spláceli cca 8000 úrok a 3 000 jistinu. Po třech letech, kdy nám končila fixace jsme na úrocích zaplatili cca 300 000 a na jistině cca 90000 kč. Takže jsme se dostali po třech letech na částku, kterou máme bance zaplatit 1490 000 Kč. Protože ten úrok byl vysoký, šli jsme jinam. Tam ted platíme cca poloviční splátky. Té bance ted splácíme půjčenou částku ve výší cca 1490 000 Kč a dáváme bance 3000 na splácení dlužné částky /jistiny/ a 3000 na úroku. Prostě úrok je nenávratná částka, je to cena za to, že ti půjčili peníze, se kterýma nemůžou disponovat a zároven riskují že je nezaplatíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
29.10.12 19:39

Díky :lol:, tak už tomu rozumím :potlesk:. jestli to chápu - tak si spočítám, kolik jsem jim už zaplatila na úrocích a z toho milionu mi jiná banka nastaví splácení a třeba nižší úroky z částky 980 000,– kterou tam ještě dlužím. Moc díky za vysvětlení :mavam: A ještě, co jste všechno potřebovali a vyplatí se to???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
29.10.12 19:49

Každá banka to má jinak. Ale určo budeš potřebovat výpis kolik dlužíš k datu ukončení fixace ze své banky. Potom odhad ceny nemovitosti (někde stačí starý), my dokládali i příjmy a asi jinak nic. Opravdu záleží na konkrétní bance…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
29.10.12 20:13

Moc díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
2.4.13 10:49

Zdravím, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s refinancováním hypotéky u Unicredit Bank???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
2.4.13 11:26

Já. Co potřebuješ vědět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
2.4.13 11:54

@Vermun máme hypotéku u české spořitelny a chtěla bych vědět, zda by šlo udělat refinancování u té Unicredit Bank bez poplatků a zda by se to vyplatilo…a co je k tomu kdyžtak potřeba? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
2.4.13 12:03

My dělali v létě, potřeba bylo potvrzení z čs kolik dlužíme k datu kone fixace, odhad - stačí starý, pokud bude hodnota nemovitosti dostačující (oni ten odhad nějak snižují podle toho v kterém roce byl dělaný - pád cen nemovitostí), my nakonec dělali nový, pak příjmy a sepsat žádost a to je myslím vše. poplatek za vyřízení tam byl myslím 3 tis. a trvá jim to dlouho to schválení, u nás myslím 3 týdny a pak teprvepodepsat smlouvu a čerpat min. další týden. nám se to rozhodně vyplatilo. máme poloviční splátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
2.4.13 12:10

@Vermun tak děkuji :-) my bychom také potřebovali snížení, tak snad nám to vyjde…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
8.6.14 12:06

Refinance

Nemáte prosím někdo zkušenosti z ref. z Modré pyramidy jinam? Začínám řešit refin odejít z MP do jiné banky, co mi paradil fin. poradce, ale po pátečním jednání v MP mě málem kleplo :,( Je možné že MP mi nabídla refin u nich, poplatek za smlouvu 2900,nový odhad nemovitosti, a při odchodu z MP pokutu 36000, za přechod jinam??? ale i za zrušení staré hypo a zavedení refinu u nich???,Zbývá nám platit 343 000,a oni mi dali úrok do r. 2029 2,69 a od 2029 do 2036 3,99???Mám nabídku od UCB, na deset let s ůrokem 3,29.Poradíte mi prosím někdo???,Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
8.6.14 16:54

Podle toho, co píšeš to vypadá na refin z Modré do Komerčky. Tam je poplatek 2900 Kč za vyřízení hypo. K odhadu: máte starý?
A ta stavebko od Modré je zastevené nemovitopstí nebo bez zástavy nemovitosti?
Jinak UCB je divočina, to až poslední možnost. A 10-letý fix nebrat, je to k ničemu. Jsou lepší nabídky na trhu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.14 18:45
@nakynak píše:
Nemáte prosím někdo zkušenosti z ref. z Modré pyramidy jinam? Začínám řešit refin odejít z MP do jiné banky, co mi paradil fin. poradce, ale po pátečním jednání v MP mě málem kleplo :,( Je možné že MP mi nabídla refin u nich, poplatek za smlouvu 2900,nový odhad nemovitosti, a při odchodu z MP pokutu 36000, za přechod jinam??? ale i za zrušení staré hypo a zavedení refinu u nich???,Zbývá nám platit 343 000,a oni mi dali úrok do r. 2029 2,69 a od 2029 do 2036 3,99???Mám nabídku od UCB, na deset let s ůrokem 3,29.Poradíte mi prosím někdo???,Dík

Zkušenosti s tím mám a dokonce hodně velké. Ale vzhledem k výši vašeho dluhu si nemyslím, že pro vás refinancování do jiné banky nebude moc vhodné. Důležité je, jestli se jedná o řádný a nebo překlenovací úvěr. U překlenovacího úvěru z dřívějších dob mají sankci 2% z cílové částky za každý započatý rok do konce fixace. Víc vám k tomu asi už neřeknu, protože je tam hodně moc možností a ani nevím, jaká očekávání od refinancování máte a jaké plány do budoucna máte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
10.6.14 20:19

refinance - kecalka

Zdravím, nabídli mi refin z Modré pyr. do modré:(.Bytem jsem v první hypo neručila, chtěla bych teď. Půvadní máme trojúvěr, na 500000, již 7 let, něco bylo překlenovací a už je to přidělený, jsem z toho pitomá:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel