Může kouření plodu uškodit před zjištěním těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6149
17.5.08 16:25

Nikotin je až na tu návykovost vcelku neškodná látka, tělu škodí dehet a splodiny, která vznikají při spalování.....

Před těhu jsem kouřila přes krabičku denně, přestala jsem ze dne na den, týdne potom, co jsme se začali snažit. Pomalu bych nepřestala nikdy, těhu nevolností jsem netrpěla, takže to by můj problém nevyřešilo, týden jsem používala náplasti, protože jsem měla opravdu silný návik - první noc abstinence jsem prozvracela. Přestat se mi podařilo a nekouřím doteď. Vzhledem k tomu, jak moc jsem byla závislá já, tak si dovolím tvrdit, že to zvládne každá, trošku zodpovědná ženská, jen musí chtít a hlavně vědět, že od určité chvíle má zodpovědnost i za zdraví miminka.
No a ať se vrátím na začátek, otěhotněla jsem ihned, takže po zpětném výpočtu mi vyšlo, že jsem přestala kouřit asi 4 dny po oplodnění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.5.08 21:13

Na dětském JIP, když tam ležel můj prcek po porodu, jsem se bavila se sestřičkama o všem možném a přišla řeč na kouření v těhotenství. Říkaly, že hned poznají dítě kuřačky. Prý mimčo zapáchá. Řekla bych, že to mluví za vše. Jinak jsem kdysi dávno také kouřila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.5.08 07:06

tak to je sila, to jsem jeste neslysela!!
Ja jsem zaprisahla nekuracka, astmaticka, kdyz citim cigaretovy kour, tak se dusim, tak jsem to ani nikdy nezkousela. Ale prosim vsechny maminky, aby prestaly, radsi postupne, nebo kdyz si jejich telo rekne, tak ze dne na den, ale nemuzou proste ignorovat lekarske vyzkumy, pocty zemrelych pasivnich kuraku…
Kamaradka na zacatku tehu kourila hodne a asi trictvrte roku po porodu se k tomu vratila - dcera ma velke zazivaci problemy, oslabenou imunitu…, tezko rict, jestli je to z toho, ale nedivila bych se.
Kdyz mi maminka oduvodni to, ze kouri pred ditetem, aby prece nebyl cimprlich, tak z toho mi leze mraz po zadech…
Gabi drzim palce, aby se ti podarilo prestat, kvuli miminku i kvuli sobe, kdyby mohlo, urcite by si vybralo byt miminkem nekuracky, a radsi by melo zdravou maminku nez ohrozenou vsemi ruznymi onemocnenimi, ktera kurakum hrozi… :lol:

• Citovat
  • Upravit
112
18.5.08 09:14

Odpověď

Anonymni píše:
tak to je sila, to jsem jeste neslysela!!
Ja jsem zaprisahla nekuracka, astmaticka, kdyz citim cigaretovy kour, tak se dusim, tak jsem to ani nikdy nezkousela. Ale prosim vsechny maminky, aby prestaly, radsi postupne, nebo kdyz si jejich telo rekne, tak ze dne na den, ale nemuzou proste ignorovat lekarske vyzkumy, pocty zemrelych pasivnich kuraku…
Kamaradka na zacatku tehu kourila hodne a asi trictvrte roku po porodu se k tomu vratila - dcera ma velke zazivaci problemy, oslabenou imunitu…, tezko rict, jestli je to z toho, ale nedivila bych se.
Kdyz mi maminka oduvodni to, ze kouri pred ditetem, aby prece nebyl cimprlich, tak z toho mi leze mraz po zadech…
Gabi drzim palce, aby se ti podarilo prestat, kvuli miminku i kvuli sobe, kdyby mohlo, urcite by si vybralo byt miminkem nekuracky, a radsi by melo zdravou maminku nez ohrozenou vsemi ruznymi onemocnenimi, ktera kurakum hrozi… :lol:[/quote

Ahoj dík za tvůj názor!!!!
To je jasný, že okamžitě přestanu chci pro moje dítě jen to nejlepší :! :! :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
18.5.08 09:19
teeerinka píše:
Ja som pred tehotenstvom fajcila celkom dost, taktiez mozno v prvom mesiaci…postupne som presla na rezim dve, tri cigaretky týždenne, neskôr 1cigaretka týždenne a postupne som to oddiaľovala až som prestala úplne. Podľa mnohých doktorov je to správny postup, dietatku vraj viac ublízi, keď s tým človek sekne jednorázovo.
Každopádne radím, fajčenie obmedziť (a postupne prestávať) …treba predsa myslieť na to malinké, ktorému to neskutočne škodí.

Ahoj díky za názor ja to aj tak plánujem!!!
Ešte to teda neviem že či som tehotná, ale v piatok 23.5.by som to mala dostať a keď nie tak si urobím test a dúfam, že to tam bude!!!
Pravdepodobne hej je mi zle a bolí ma pod bruškom(strašne)
V piatok dám vedieť jek to dopadlo!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
19.5.08 10:58

jak už psaly ostatní - je to na dané mamince, ale dítěti to rozhodně dobře nedělá.
Pokud si nejsi jistá, jestli jsi těhotná, tak kouření oměz na minimum, stejně tak třeba pití alkoholu a chovej se spíš tak, jako bys těhotná byla. Když ne, tak se můžeš vrátit k „normálu“, nebo to můžeš zkusit vydržet s omezením počtu cigaret.

Sama jsem před těhotenstvím kouřila více méně 7 let v průměru kolem 10-15 cig. denně, ještě jsem ani nevěděla 100% jestli jsem těhu, ale MS měla zpoždění, bolely mě prsa a tak jsem během týdenní dovolené přestala úplně (spolu s tím, jak bylo jasné, že už MS nepřijde, tak jsem omezovala počet cigaret).
Vydržela jsem úplně bez cigaret celé těhotenství i celých 11 měsíců kojení ale pak jsem to (bohužel) nevydržela a vrátila se zas k cigaretám, hold nemám tak silnou vůli přestat, ale zdravé miminko pro mě bylo dostatečná motivace. Ničit zdraví sobě je jedna věc, ale nenarozenému dítěti, které to nemá jak ovlivnit, to je :twisted:

Sandra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.5.08 20:40

Ahoj,
ohledně nikotinových náhražek při odvykání kouření jsem se v souvislosti s těhotenstvím dozvěděla tohle: nejlepší je asi třeba každý den vyžvýkat jednu (nebo dvě) 4mg žvýkačky, což odpovídá dvěma (nebo čtyřem) cigaretám, a postupně dávku snižovat, než používat náplasti (15mg nikotinu najednou může být pro miminko celkem pecka).

Nedávno jsem odvykání absolvovala právě kvůli druhému těhotenství a z vlastní zkušenosti můžu doporučit nicorette ovocné, nejsou zas tak moc hnusný a pomohly mi nezapálit si hlavně v „rizikových situacích“ typu sraz s kamarády, kteří kouří… :-)).

Jinak těhotenství a období kojení miminka mi pro kuřačku připadá jako úžasná příležitost, kterou by bylo škoda nevyužít ke zbavení se nezdravého, drahého a smradlavého návyku. V prvním těhotenství jsem kouřit téměř přestala kvůli nevolnostem, pak mi ale ve třetím trimestru začalo být dobře a k cigaretám jsem se zase vrátila, i když to byly tak dvě za den… No i v době kojení jsem kouřila a když byl synovi asi rok, kojit jsem přestala a potom jsem hned zase byla na svojí krabce denně :roll:

Takže teď jsem to vzala za jiný konec a přestala ještě před snažením, doufám, že už nikdy kouřit nebudu. Je to totiž špatný příklad, kterým ukazujeme svým dětem, že jsme na něčem závislé, a zvyšujeme tím pravděpodobnost, že budou kouřit i ony, což by se nám asi nelíbilo…

Přeju hodně pevné vůle při odvykání, s takhle silnou motivací se to určitě podaří

Markéta

• Citovat
  • Upravit
112
29.5.08 07:33

fgd

dhh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.12.17 13:19

Doplnila bych u první otázky na rodičovské a mateřské a taky bys měla napsat, že se to týká výhradně kuřáků. Jak souvisí obsah výzkumu se zaměřením tvého studia? (nechci rýpat, prostě se ptám)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
27.12.17 13:21
@Russet píše:
Doplnila bych u první otázky na rodičovské a mateřské a taky bys měla napsat, že se to týká výhradně kuřáků. Jak souvisí obsah výzkumu se zaměřením tvého studia? (nechci rýpat, prostě se ptám)

Souvisí to s jedním předmětem, který na škole máme, jedná se o pedagogický výzkum v oblasti kouření, jestli můj příspěvěk zde vadí smažu, omlouvám se. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.12.17 14:00
@Kamila17 píše:
Souvisí to s jedním předmětem, který na škole máme, jedná se o pedagogický výzkum v oblasti kouření, jestli můj příspěvěk zde vadí smažu, omlouvám se. :-)

Výzkumy jsou tu celkem často a myslím, že adminům nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí