Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem,
prosím o radu,tento týden mi vyšly špatné výsledky tripl testů s podezřením na DS 1:80 a další vrozená vada 1:50 (nevím jak se to jmenuje,ale prý pak není dítě schopné uvažovat,vyvíjet se,učit se…)
Méte někdo s tímto vlastní zkušenosti?Zřejmě mě bude čekat Amniocentéza,té se nebojím,spíš dalších špatných zpráv ![]()
Děkuju moc za odpovědi
ahojky Olinko, moc me mrzi, ze se trapis kvuli spatnym vysledkum (ja bych se na tvem miste citila stejne) a proto, abych Te trosku povzbudila, tak jsem nasla diskuzi, kde se resili i nizsi cisla nez mas ty a detatka byly zdravoucky. Mrkni sem: https://www.emimino.cz/modules.php?…
nebo sem: https://www.emimino.cz/modules.php?…
Fakt jsem hodne cetla o tom, ze ty tripltesty vychazeji falesne pozitivne a ze v nekterych nemocnicich se od nich upousti.
Drz se!!
Olinko bude to vše v pohodě uvidíš. Já jsem si byla dneska pro výsledky z plodovky a je vše ok. A to jsem měla podezření na rožtěp 1:10 a vidíš dopadlo to dobře. Určitě i tobě to dopadne ok. Výsledky mi trvaly 4 týdny.
Moc děkuju za uklidnění,já pořád nechápu proč mě na odběr plodovky neposlala hned,když ty výsledky byly takhle špatný,zase mi jen nabrali krev a zkusili to ještě jednou jak to vyjde,teprve pak bych na ní šla.Už takhle je ten týden dlouhý a pak zase čekat tři týdny ![]()
Jinak Peťulo gratuluju,musí to být krásný pocit …
Olinko, já měla 1:103 a nakonec bylo vše v pořádku. Neboj se taky bude.
Ahoj Oli,
vím, jak se cítíš, taky jsem si tím prošla. Já měla riziko DS 1:180 - a v pohodě. Bývalá spolužačka měla riziko dokonce 1:8 - a taky v pohodě!!!!
Můj gynekolog je většinou pořádný sýček, ale k té pravděpodobnosti mi řekl: Nemusíte být pozitivní, i když budete mít riziko 1:2 - a můžete, když to riziko bude třeba 1:1 000 000.
Držím pěsti, ať to dobře dopadne !!!
Ahoj my měli 1:50 na DS, amnio bolelo míň než normální odběr krve
a pk 10ti dnech jsem si mohla zavolat na výsledky - vše OK a jako bonus 100% stanovené pohlaví. Neboj nic je to těžké, ale určitě bude vše v pořádku - držím pěsti a přeju štěstí..... ![]()
ahojky…
já jsem měla 1:16 a byla jsem z toho hotovson ![]()
a v pohodě…
můj gynekolog říkal - lepší, aby to bylo FALEŠNĚ POZITIVNÍ než FALEŠNĚ NEGATIVNÍ!!!!
ničeho se neboj…držíme pěsti ![]()
Ahoj ja jsem mela prvni vysledek 1:72 na DS, pak se jim ale nezdalo, ze tam asi byla spatne napsany tyden tehu a tak me poslali zase na odber a opet DS 1:90 byla jsem z toho uplne hotova a psychicky na den a tak jsem nakonec sla na plodovku - odber byl uplne v pohode i kdyz jsem se toho bala. No a vysledek mi rekli do 24 hodin a vsechno bylo v poradku.
Neboj urcite to bude dobre. Tyhle testy jsou spolehlive tak na 60%. Budu Ti moc drzet palce.
Olinka01 píše:
Moc děkuju za uklidnění,já pořád nechápu proč mě na odběr plodovky neposlala hned,když ty výsledky byly takhle špatný,zase mi jen nabrali krev a zkusili to ještě jednou jak to vyjde,teprve pak bych na ní šla.Už takhle je ten týden dlouhý a pak zase čekat tři týdny
Jinak Peťulo gratuluju,musí to být krásný pocit …
No řekla bych, když jsi dnes 15tt+3 a máš už výsledky, že Ti to brali mc brzo, to pak hodně zhoršuje výsledek, ale není to relevantní. Je třeba dělat ten test až v šestnáctém týdnu, právě akorát tak teď.
ame.
olinko-odber plodovky se dela az po 16.tydnu, proto ten odklad. ja mela taky spatny testy a mam krasnyho, zdravyho chlapecka. hodne jsem si po odberu cetla a hledala na internetu a vyslo mi z toho, ze hodne velke cislo,snad 95 nebo97procent pozitivnich testu je falesne pozitivnich. jsou hrozne nepresne. zadava se tam vek matky a den tehotenstvi. no a ty hodnoty co vyjdou se lisi kazdy den tehotenstvi, takze pokud to je spatne spocitany, tak proste vyjde blbe. doufam, ze to pisu srozumitelne. takze nezoufej a vsechno urcite dopadne dobre
![]()
jinak az se budes nervit ty tri nedele,tak si rikej, ze pokud oni nevolaj driv, tak je to dobre. pokud totiz najdou nejaky vazny problem,tak volaji hned. kazdy z tech testu totiz trva analyzovat ruznou dobu, neco je driv.
neboj vsechno dopadne dobre, drzim palce
![]()
2 x špatné testy, 2× zdravé holčičky. .
poprvé stačilo opakovat odběr krve, podruhé jsem byla na plodovce. . .držím palce, určo to dobře dopadne, čekání vydržíš a pak si to do konce budeš užívat. Zpětně jsem byla ráda, že jsem na plodovku šla (dost jsem se rozmýšlela).
jo jo, já jsem taky byla ráda, že jsem šla na plodovku…byla jsem rozhodnutá, že bych ji podstoupila i tak (i když MIZIVÉ procento potratu tam je)…ale ten výsledek triplů mě fakt zaskočil!!!
ale pokud je na podrobným UTZ vše v pořádku, tak nevidím důvod, proč se ty tripl testy vůbec dělají ![]()