Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mně teda asi nikdy
Právě jsem se pro jistotu koukla na svou poslední těhufotku - z porodnice v půl šesté večer a břicho jako v 7. měsíci pěkně pod prsama. Marjánka se narodila tentýž den ve 22.22, takže pokud čekáš první, tak se toho klesání vůbec dočkat nemusíš ![]()
čistě teoreticky jsem ale četla, že u druhého spíš klesne břicho až těsně před porodem…
Před prvním mi asi taky nekleslo, já nic nepozorovala. Teda každej z okolí machroval čuměním, jestli klesá nebo ne, mě se dýchalo furt stejně blbě, močák mě tlačil furt stejně…takže žádný valící se břicho ke kolenům nebylo…
NiKi
Já jsem naopak měla břicho pořád dole, takže mi před porodem už nemělo kam klesnout ![]()
Ai 14 dní před porodem mi viditelně začalo klesat břííško - teda bbříško - pořádnej pupík to byl ![]()
Tak mě teda klesaly jiný věci (prsa apod.)
, ale břicho rozhodně ne a ještě v den porodu - vyvolávaný v 40+3tt se MuDr divil, že mám to břicho tak moc vysoko.
Mi se zase divili, ze mam brisko hodne dole uz mesic pred porodem ![]()
no tak nejkradší interval byl tří dny před porodem, a nejdelší mesíc před porodem, jednou mi nekleslo vůbec nebot bylo dole od počatku ![]()
Tak mě taky bříško nekleslo …
P.S. Lusly:můj obdiv k tvým metříkům
a já se pořád nemůžu rozhodnout o druhém snažení
![]()
Tak u nás jak ted tak u prvního těhu mám břicho už snad od začátku dole jak kdybysme měli jít rodit kazdým dnem
, což doufám ještě ne, asi také záleží na tom v jakém stavu je tělo pred těhotenstvím, jaké jsou břišní svaly atd., K.
..já tomu moc nerozumím..mám naprosto pevný břišní svaly- dokonce se mi i teď v 6. měs. tt trochu rýsují..ale přijde mi, že mi bříško trošičku kleslo (snad je to normal- nejspíš to bude ten typ „bříška na holku“..co myslíte..jak vypadá bříško „na holku“ - že níž, než klučičí, nebo že je rozlezlejší??..díky
Prosím o osvětu a nějaké příběhy o klesání bříška…mám pár dnů do termínu a včera mi X lidí řeklo, že rodit nebudu, že bříško mám ještě vysoko. A já chci slyšet, že tomu nemusí vůbec tak být a můžu porodit klidně i dnes, bez poklesu bříška. ![]()
@kve-tinka jasan. Dva kluci, oba narozeni 42tt, oba hrosi a ani u jednoho mi břicho nekleslo ![]()