prevence otoků

363
10.5.08 23:40

prevence otoků

Ahojky těhulky a maminky, chtěla jsem se zeptat jestli nemáte nějakou vychytávku na otoky, či na jejich předcházení…myslela jsem že se mi to vyhne..ale asi nee :cry: ..trošičku mi nožky natékají- hl. po probuzení- a hlavně je špatně cítím, mám je jakoby umrtvené, a to trvá vlastně trochu celý den- takže si myslím, že začnu otékat :roll: ..
pokud je téma již-nejspíš-řešené- tak se omlouvám;o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2390
12.5.08 12:40

Já jsem v prvním těhu také měla oteklé nohy,hlavně ke konci.Namáčela jsem si je do studené vody,přez noc jsem měla pod nohama kojící polštář,Není dobré sedět s nohou přes nohu a když dlouho sedíš,tak se občas projít.Jo a ještě jsem měla takový olej od Weledy a při sprchování si nohy sprchovat vlažnou vodou,ale teď nevím jestli ze zhora dolu,nebo naopak,ale prý je to také důležité,třeba to tu bude někdo vědět,nebo se zeptej Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
12.5.08 17:06

Ahoj,
zkus trojkombinaci vápník-hořčík-zinek. Někde jsem četla, že otoky může způsobovat nedostatek zinku. V potravinách ho moc není, a třeba já jsem poslední týdny neměla chuť k jídlu, takže jsem ho asi moc neměla.
Já jsem měla poslední týdny nohy jako konve, musela jsem brát léky, přidal se mi k tomu i vysoký tlak, takže jsem měla problémy při porodu a musela rodit císařem. Takže to nepodceňuj.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
13.5.08 12:50

Já zatím otékám jen občas, nicméně před pár dny jsem se na procházce asi trošku přehřála a dlaně mi otekly a zrudly tak, že jsem vypadala jako stižená elefantiázou :) Pomohla ledová voda a klid.

Určitě to budu řešit v pátek, jdu na gyndu a pro klid duše to určitě nějak prodiskutuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
19.5.08 22:13
MarketaJ píše:
Ahoj,
zkus trojkombinaci vápník-hořčík-zinek. Někde jsem četla, že otoky může způsobovat nedostatek zinku. V potravinách ho moc není, a třeba já jsem poslední týdny neměla chuť k jídlu, takže jsem ho asi moc neměla.
Já jsem měla poslední týdny nohy jako konve, musela jsem brát léky, přidal se mi k tomu i vysoký tlak, takže jsem měla problémy při porodu a musela rodit císařem. Takže to nepodceňuj.
Markéta

děkuju mooc za rady…a nestačí že užívám obden GS_ MAMAVIT ???..i přesto mám ještě doplnit vápník-hořčík-zinek??..díky za radu;o)..tlak se mi taky zvýšil- sice není nijak strašný- 130 na 80, ale já měla před těhu docela nízký..tak z toho mám taky trochu strach..

vera:…tak zrovna s tou sprchou to vím- mělo by to být to samé prokrvování jako prevence celulitidy;o)))- to znamená sprchovat končetiny od zdola nahoru- střídání teplé studené;o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
19.5.08 22:18

janah - mě pomohly krémy z lékárny proti otokům a cvičení. No vlastně to jenom zmírnilo, ale dalo se to, nohy přestaly otékat a jen mě „brněly“ večer před usnutím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
20.5.08 07:37

No po pravdě já to braní vitamínů trochu flákala a tím jak jsem neměla chuť k jídlu, tak jsem toho asi měla málo. Taky jsem nebrala mamavit, ale nějaký vitamíny z Vitalandu, pak jsem si přečetla, že tam některých látek je o dost míň, než třeba v Calibru. Ten tlak si hlídej. Mně pak cpali takový driakáky, aby mi ho v Motole srazili, že mi ho pak snížili tak, že jsem ještě šest neděl po porodu ráno nemohla vylézt z postele, aniž by se mi nedělalo špatně.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky