Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky těhulky a maminky, chtěla jsem se zeptat jestli nemáte nějakou vychytávku na otoky, či na jejich předcházení…myslela jsem že se mi to vyhne..ale asi nee
..trošičku mi nožky natékají- hl. po probuzení- a hlavně je špatně cítím, mám je jakoby umrtvené, a to trvá vlastně trochu celý den- takže si myslím, že začnu otékat
..
pokud je téma již-nejspíš-řešené- tak se omlouvám;o)
Já jsem v prvním těhu také měla oteklé nohy,hlavně ke konci.Namáčela jsem si je do studené vody,přez noc jsem měla pod nohama kojící polštář,Není dobré sedět s nohou přes nohu a když dlouho sedíš,tak se občas projít.Jo a ještě jsem měla takový olej od Weledy a při sprchování si nohy sprchovat vlažnou vodou,ale teď nevím jestli ze zhora dolu,nebo naopak,ale prý je to také důležité,třeba to tu bude někdo vědět,nebo se zeptej Dr.
Ahoj,
zkus trojkombinaci vápník-hořčík-zinek. Někde jsem četla, že otoky může způsobovat nedostatek zinku. V potravinách ho moc není, a třeba já jsem poslední týdny neměla chuť k jídlu, takže jsem ho asi moc neměla.
Já jsem měla poslední týdny nohy jako konve, musela jsem brát léky, přidal se mi k tomu i vysoký tlak, takže jsem měla problémy při porodu a musela rodit císařem. Takže to nepodceňuj.
Markéta
Já zatím otékám jen občas, nicméně před pár dny jsem se na procházce asi trošku přehřála a dlaně mi otekly a zrudly tak, že jsem vypadala jako stižená elefantiázou
Pomohla ledová voda a klid.
Určitě to budu řešit v pátek, jdu na gyndu a pro klid duše to určitě nějak prodiskutuju.
MarketaJ píše:
Ahoj,
zkus trojkombinaci vápník-hořčík-zinek. Někde jsem četla, že otoky může způsobovat nedostatek zinku. V potravinách ho moc není, a třeba já jsem poslední týdny neměla chuť k jídlu, takže jsem ho asi moc neměla.
Já jsem měla poslední týdny nohy jako konve, musela jsem brát léky, přidal se mi k tomu i vysoký tlak, takže jsem měla problémy při porodu a musela rodit císařem. Takže to nepodceňuj.
Markéta
děkuju mooc za rady…a nestačí že užívám obden GS_ MAMAVIT ???..i přesto mám ještě doplnit vápník-hořčík-zinek??..díky za radu;o)..tlak se mi taky zvýšil- sice není nijak strašný- 130 na 80, ale já měla před těhu docela nízký..tak z toho mám taky trochu strach..
vera:…tak zrovna s tou sprchou to vím- mělo by to být to samé prokrvování jako prevence celulitidy;o)))- to znamená sprchovat končetiny od zdola nahoru- střídání teplé studené;o)
janah - mě pomohly krémy z lékárny proti otokům a cvičení. No vlastně to jenom zmírnilo, ale dalo se to, nohy přestaly otékat a jen mě „brněly“ večer před usnutím.
No po pravdě já to braní vitamínů trochu flákala a tím jak jsem neměla chuť k jídlu, tak jsem toho asi měla málo. Taky jsem nebrala mamavit, ale nějaký vitamíny z Vitalandu, pak jsem si přečetla, že tam některých látek je o dost míň, než třeba v Calibru. Ten tlak si hlídej. Mně pak cpali takový driakáky, aby mi ho v Motole srazili, že mi ho pak snížili tak, že jsem ještě šest neděl po porodu ráno nemohla vylézt z postele, aniž by se mi nedělalo špatně.
Markéta