Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj.Mam dotaz ohledne meho tehotenstvi.Mela jsem zpozdeni menstruace 2 dny a test my vysel pozitivni, ale ne jeden bylo jich vice.Lekar na ultrazvuku nic nevidel a proto mi udelal odber krve na HCG z ktere zjistil , ze mam nizkou hladinu HCG.Nevim ale jaka byla.Proto mi dal vyvolavaci injekci a rekl my ze se miminko bud udrzi a nebo ze dostanu menstruci.Prosim pekne kdo ma s timto nejake zkusenosti napiste.Moc dekuji.
Ahoj, no moji kamaradce taky vyslo nekolik pozitivnich testu, ale ta druha castka byla slabounka, vzali ji krev a zjistili, ze hormon HCG je moc nizounky, tak mela prijit za dalsi 3 dny, protoze hormon v prvnich dnech se rychle zveda, mela ho jen kolem 180, pokud by ji vzrostl nad 250, bylo by vse ok, bohuzel slo o mimodelozni tehotenstvi. Obcas se pry stava, ze takovy falesny teh.test vyjde, pokud nemas nejakou cystu nebo prave mimodelozni tehotenstvi, tim Te ale nechci strasit.
jenny injekce na vyvolani menstruace by miminku neublizila, naopak by tehu jen podporila, jelikoz zpusobuje rust sliznice, takze se niceho neboj a vyckej, jestli HCG vzroste ![]()
Mě dal dr. injekci hned, jak jsme řekla, že jsem nedostala ms a na utz nebylo nic vidět(krom drobet zvětšené dělohy)
Až později z krve zjiostili těhu a dnes je cácorce 2.5roku. Tak držím palce, ať to vyjde, podle tvých představ!!
Já měla nejdříve HCG 149 a po týdnu už nějak přes 2000,takže zpočátku je hodnota opravdu nízká,navíc na testu jsem druhou čárku měla hrozně slaboulinkou,tak se drž ![]()
ahoj našla jsem druhou čárku na testu už 12 DPO byla slabá. U doktora jsem poprosila o HCG z krve.. bylo to DPO a bylo 469… ale vím, že nezáleží na hodnotě jedné.. spíš na tom jak moc stoupne…
drž se! vyvolávačka neublíží miminku ba naopak pokud je ok tak mu pomůže! ![]()
Tak jsem dnes byla u lekare.Zase nic ultrazvukem nenasel.Posledni MS jsem mela 7.4.Udelal mi odber krve na HCG a pozitri budou vysledky.Pred tydnem jsem mela HCG 33.Ja uz opravdu nevim na cem jsem , protoze test mam stale pozitivni.
ahoj Jenny, klid… já měla Hcg 29, za 4 dny už bylo nějakých 150 a za další tři skoro 500… stoupá tak dvojnásobně za tři dny. Mně dr.řekl že na UTZ je běžně něco vidět až když je hodnota kolem 1000, ale u každého je to jinak. Vydrž na výsledky a moc držím palce ![]()
Chtela bych se zeptat jake bych mela mit HCG.Posledni Ms 7.4 a prvni odber HCG 6.5 byl 33.Dalsi odber 13.5.Ja se nevyznam v tech tabulkach prosim poradte.
Ahoj já měla hcg,asi 600 a na utz taky nic nebylo vidět dr.mi řekl že plod by měl jít vidět při hcg kolem 900,takže vyčkej a uvidíš.
ahoj.Tak uz mam vysledky z HCG.Je to 500.Pristi utery mam jit na ultrazvuk tak doufam, ze uz bude mimi videt.
Ahoj, prosím o radu.. dnes jsem byla na krvi na HCG a vyšlo mi 1,2 U/l… nevíte jak to mám pochopit? v tabulkách se uvádí jinak ty hodnoty.. tak sem ted zmatená zda jsem a nebo nejsem těhotná… na gyndu jdu až za dva týdny..prosím o pomoc.. díky
Ahoj, holky kdo se v tom vyznáte - potřebuju radu.
Teoreticky jsem dnes 6+4tt, těhotenstké testy mám negativní :-S (dělala jsem si tři). Včera jsem byla na odběru krve na HCG, výsledek mám, ale dávali mi ho jen na podatelně laboratoře takže bez komentáře sestry ![]()
Výsledek je že HCG je menší než 1,2 IU/l a že ref. meze je 0-5.
Co myslíte, můžu být těhotná?
Děkuji
@Anonymní píše:
Ahoj, holky kdo se v tom vyznáte - potřebuju radu.Teoreticky jsem dnes 6+4tt, těhotenstké testy mám negativní :-S (dělala jsem si tři). Včera jsem byla na odběru krve na HCG, výsledek mám, ale dávali mi ho jen na podatelně laboratoře takže bez komentáře sestry
Výsledek je že HCG je menší než 1,2 IU/l a že ref. meze je 0-5.
Co myslíte, můžu být těhotná?Děkuji
Ahoj, tak koukám stejný výsledek krve jako já… taky se v tom nevyznám… ![]()
@bayli Já co jsem pochopila tak v těch tabulkách na netu jsou hodnoty krát tisíc.
http://www.naseporodnice.cz/…otenstvi.php
Já jsem třeba v půlce 7tt a měla bych mít tu hodnotu teoreticky od 7650 výš a mám jen 1200
Takže je to buď mladší těhotenství, nebo nějaké špatné. Nic jiného mi z toho momentálně nevychází.