2. screening-zjištění vady

550
13.5.08 11:09

2. screening-zjištění vady

Včera jsem byla v Liberecké nemocnici na 2.screeningu a doktorka mi řekla, že má miminko dilataci KPS-což je problém s ledvinami-jsou větší než by měly být. Pak mě poslala do Gennetu abych se objednala na vyšetření i tam. Prý se to bude muset hlídat a pokud se to nezhorší,tak to bude dobré. Ale nic víc nevím a bojím se o mimi. nemáte některá podobný problém? Díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
243
13.5.08 12:14

Ahoj,my jsme jezdili kvůli dilataci celé těhotenství na kontroly na ultrazvuk a po porodu každému novorozenci ledviny kontrolují a malá je měla v pořádku,držíme palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
13.5.08 13:30

Díky za odpověď. A jaká jsou rizika, když se to nezlepší,nevíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.5.08 13:56

dilatace ledvin

Ahoj, stejny problem mel syn moji kamaradky. Po cele tehotenstvi jezdili na kontroly, po porodu se dilatace jeste zvetsila, ale postupem casu se zacala zmensovat. Po dobu jednoho roku malemu musela odebirat 1× tydne moc a zasilat na testovani, jeli dokonce i do nemocnice, kde ho kontrolovali kamerou pres penis. Nicmene cca po 3/4 roce se vse urovnalo, po nejake dobe si prosli vetsi infekci a mirnou dilataci, od te doby vse vporadku, maly nema zadne problemy - jsou mu 3 roky. Kontroly moci delaji 1× do mesice, nyni i po 2 mesicich. V pripade, ze by se dilatace neurovnala, chteli operovat (tak to bylo receno me kamaradce!). Preji mnoho uspechu, zajiste vse probehne dobre.

• Citovat
  • Upravit
3.6.08 18:01

Ahojky,
tak mě zjistili u Míši také takový problém, ale mi nedopadli až tak dobře, jak se tu zatím psalo. Míša byl v 7. měsících na operaci a do 14. měsíců bral od narození antibiotika. Víc ti raději nebudu teď psát. Vím co prožíváš- já proplakala spoustu času. Ale můžu tě uklidnit, že nyní je už bez antibiotik asi 6 týdnů- o výkendu jsem to počítala a naštěstí neměl nikdy žádný zánět. Po operaci je jizva už pěkná a srostlá. Sice nevíme, zda nebude ještě muset na další, ale teď už víme to hlavní- že se to dá operovat a léčit. Určitě jsou mnohem horší nemoci, které se ani takhle nedají vyléčit. Takže se příliš nestrachuj a nestresuj. Věř lékařům a uvidíš, že vše bude nakonec dobré. Pokud je to pouze KPS a nic k tomu jiného, tak by se to asi mohlo samo upravit jak tu psali přede mnou. U Míši to zjistili oboustraně a ještě navíc má jednu ledvinu hypofunkční. Takže asi tak. Hodně zdravíčka přeje Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.7.08 12:45

Ahoj,
tak se nám to po nebrání 2 měsíců antibiotik opět zhoršilo. Takže jedna operace asi nepomohla. On nám to tedy tenkrát říkal doktor, že se to může stát, že jedna operace nepomůže, že by pak musel na další. Ale nějak jsme to přešli a doufali v to, že to bude dobré. No v srpnu jdeme na další utz a pak se uvidí co dál.
Přeji hodně zdravíčka a minimum starostí.
Martina a spol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky