Rodičovský příspěvek

197
13.5.08 08:02

Rodičovský příspěvek

Ahoj holky,
prosím poraďte mi, jestli máte některá s tím zkušenosti. Mé starší dceři budou příští rok v červnu 3 roky a v lednu se mi má narodit další mimi. Takže dceři budou necelé 3 roky. Já mám rodičovský příspěvek zvolen do 4 let věku dítěte, takže beru ten snížený tj. 3800,– Jenomže teď bych to klidně mohla změnit abych zase brala kolem těch 7000,– Myslíte, že se to dá změnit? Protože jsem četla, že pak se to všechno řídí mladším dítětem, takže bych o ty peníze přišla? Teď nevím, jak bych měla správně postupovat, protože se hodí každá koruna a jelikož se mi v lednu narodí dítě, tak pak asi zaniká nárok na rodičovský přispěvek na to starší. Děkuji za Vaše názory. Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6597
13.5.08 08:29

Narcísku, mě říkala paní na sociálce, co jednou zvolíš, to je dáno, nic se měnit bohužel nedá…oni vědí proč :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
13.5.08 08:54

Nebudeš na mimi dostávat mateřskou? Hned rovnou rodičák? Pokud se ptáš jen na to, jestli můžeš změnit variantu, kterou sis zvolila na dcerku, tak nemůžeš. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
13.5.08 10:01

variantu menit nemůžeš, ale podle me, narozením noveho dítete jdeš na mateřskou a pak volíš znova
No ale poptala bych se na socine ještě na podrobnosti, nebot tohle je laicka dedukce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
13.5.08 11:33

Je to tak jak říkají holky. O ten rok prostě přijdeš. Musíš si to nahlásit znova s novym miminkem. Já jsem to udělala tak, protože plánujeme hned druhé dítě, nahlásit mateřskou na dva roky. Protože pak bych o ty peníze v podstatě přišla. No akorát je blbý, že když se do dvou let sourozenec nepovede, tak budem bez peněz :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
13.5.08 13:36

Ahoj
Variantu změnit nemůžeš.A pokud nejsi plátcem soc.(nebo zdrav.?) pojištění,tak na mateřskou mít nárok taky nebudeš a přejdeš rovnou na další rodičák hned po narození prcka.Ale jen pokud nebudeš mít nárok na PPM.Pokud jo,tak u 2 mimi si budeš opět volit variantu rodičáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
865
20.5.08 10:43

Ano, je to tak, jak psala Jirabobes. Narozením druhého dítěte končí nárok na rodičovský příspěvek toho prvního a začínáš pobírat na druhé. Pokud máš nárok na PPM, tak si můžeš vybírat variantu. Pokud nemáš nárok na PPM, tak ti automaticky přísluší ta nejdelší čtyřletá varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí